G4Media.ro

UPDATE România, Bulgaria, Estonia și Letonia își închid spațiul aerian pentru aeronavele…

Sursa foto: Facebook / Aeroflot

UPDATE România, Bulgaria, Estonia și Letonia își închid spațiul aerian pentru aeronavele rusești

UPDATE 14:26 Guvernul României a luat decizia de a închide spațiul aerian pentru avioanele care aparțin companiilor aeriene din Rusia, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru.

Bogdan Aurescu a confirmat pentru G4Media că România a demarat procedurile pentru suspendarea drepturilor de survol deasupra teritoriului României și a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronave aparținând companiilor aeriene din Federația Rusă.

În acest moment, majoritatea statelor din Europa Centrală și de Est și-au închis spațiul aerian pentru avioanele ruse.

Știrea inițială

Bulgaria, Estonia și Letonia au decis să își închidă spațiul aerian pentru aeronavele companiilor aeriene ruse, relatează agenția rusă de presă Interfax.

Bulgaria a decis să-și închidă spațiul aerian tuturor aeronavelor rusești, transmite Radio-ul bulgar Orizont.

Potrivit postului de radio, Bulgaria a impus o interdicție de plecare, aterizare și intrare în spațiul aerian al țării pentru aeronavele cu licențe emise de Federația Rusă.

Interdicția se aplică și spațiului aerian deasupra unei părți a Mării Negre, care corespunde apelor teritoriale ale Bulgariei.

Radio Horizon notează că decizia intră în vigoare de la 00:00 ora locală (01:00 ora Moscovei) pe 26 februarie.

De asemenea, Estonia a decis să-și închidă spațiul aerian pentru aeronavele companiilor aeriene ruse.

„Estonia se alătură inițiativei poloneze și interzice tuturor companiilor aeriene ruse să folosească spațiul nostru aerian”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Taavi Aas, sâmbătă, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, pentru portalul de radiodifuziune ERR.

„Îi îndemn pe colegii noștri baltici să facă același lucru pentru a separa Rusia de spațiul aerian european”, a afirmat Aas.

Totodată, spațiul aerian leton va fi închis aeronavelor rusești, a confirmat sâmbătă ministrul Justiției, Janis Bordans.

Potrivit ministrului, în prezent se pregătesc sancțiuni speciale în cadrul UE în domeniul aviației civile, urmând ca țările să ia o decizie privind implementarea acestora în viitorul apropiat.

Polonia și Republica Cehă au anunțat în urmă cu o zi că își vor închide spațiul aerian pentru aeronavele rusești.

Marea Britanie a inclus joi compania aeriană națională Aeroflot într-un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, interzicând aeronavele sale să intre în spațiul aerian britanic. Ca răspuns, Rusia a interzis tuturor aeronavelor britanice să intre în spațiul său aerian, inclusiv în tranzit.

Citește și: LIVE Ziua 3 de război. Blitz-kriegul Rusiei a eșuat, forțele Kremlinului nu controlează nici un oraș important în Ucraina / Kievul atacă trupele ruse cu redutabilele drone turcești / Rusia e izolată politic și economic

Sursa foto: Facebook / Aeroflot

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. RuZZZnacii cr!minali vor plati!

  • @egroeg Ce va face!? Occidentalii se vor duce in rai, iar rusii in iad. Simplu.

  • Draga Drulistule, vestea proasta e ca sunteți în picaj, ati ajuns sa nu mai contați deloc, nu ce-ți face 5% la următoarele alegeri și veți ajunge în malaxorul istoriei. Singura soluție este REPER, oamenii seriosi care s-au convins cât valorează Drula-Bula, Barna și spătarul Ghinea v-au spus adio și s-au înscris în REPER. Ceasul ticăie, tic tac pentru USR

 2. Ukraina are tot dreptul din lume sa bombardeze Moscova ca retorsiune la aceste cr!me! Dati-le HIMARS 500 km!

  • Pana sa bombardeze Moscova mai bine ar bombarda bazele militare rusești din Donbas si Crimeea sa-i mai „rărească” pe invadatorii ruși.

  • Ai dreptate dar după o să spuna că au tot dreptul să dea cu bomba atomică. Dacă se va întâmpla asta ce va face occidentul.

 3. In acest moment, lupta împotriva corupției trebuie sa fie pe prim plan în Ucraina ?!
  Afirmația doamnei are nevoie de multa, multa înțelegere și … compasiune.
  Săraca!

 4. Ar trebui sa inceapa Zelenski primul sa spuna pe bune cine-l plateste, ale cui interese serveste, in ce relatii e cu Hunter Biden etc etc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.