G4Media.ro

Bulgaria, calul troian al Rusiei în UE – politolog despre decizia Sofiei…

Bulgaria, calul troian al Rusiei în UE – politolog despre decizia Sofiei în cazul Skripal

Poziția guvernului bulgar de a boicota decizia comună a majorităţii statelor membre UE în cazul asasinării fostului spion rus la Londra o face să pară un cal troian al Rusiei în interiorul Europei, a declarat politologul Daniel Smilov pentru agenţia Focus. Reamintim că premierul Boiko Borisov a decis să nu expulzeze niciun diplomat rus, în timp ce 20 de state membre UE au declarat persona non grata zeci de diplomaţi ai Moscovei.

Până şi Ungaria, considerată unul dintre cele mai pro-ruse state membre UE, a expulzat un diplomat rus. Bulgaria face dintr-un grup restrâns, alături de Belgia, Malta ori Luxemburg. Singura reacţie a Sofiei a fost chemarea ambasadorului său din Rusia pentru consultări.

Mesajul pe care Bulgaria îl trimite este că nu avem încredere în informaţiile şi poziţiile serviciilor secrete din Marea Britanie. Nu e o politică prudentă, mai ales când aceste informaţii au fost suficiente pentru ca alte ţări să ia deciziile corecte. Această politică nu ne va aduce încredere şi prietenie din Rusia. În schimb, există riscul să cădem între scaune”, a declarat Daniel Smilov.

Reamintim că Bulgaria este extrem de dependentă economic de Rusia, unele dintre cele mai mari companii din ţară având acţionariat şi capital rusesc. De asemenea, mass-media bulgară este controlată într-o proporţie semnificativă de Rusia, iar relaţiile istorice dintre cele două popoare sunt foarte bune.

Sursa foto: Guvernul Bulgariei

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Între timp și Belgia a expulzat un rus