G4Media.ro

Buletin de București: Infracționalitatea din Capitală a crescut cu peste 10% începând…

Sursa Foto: roman24.ro

Buletin de București: Infracționalitatea din Capitală a crescut cu peste 10% începând cu 2020

2022 a fost anul cu cele mai multe fapte constatate de lovire și violențe din ultima jumătate de deceniu. Rata criminalității a crescut, iar numărul de dosare soluționate de Poliția Capitalei a scăzut, potrivit Planului de ordine și siguranță publică întocmit de Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București (DGPLCMB), relatează publicația Buletin de București.

Anual, Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București (DGPLMB) prezintă în fața Consiliului General al Municipiului București Planul de ordine și siguranță publică (HCGMB).

În anul 2022, la nivelul Municipiului București, au fost înregistrate 73.119 infracțiuni sesizate, cu 1,65% mai multe decât în anul precedent. Acestea se grupează astfel:

infracțiuni economico-financiare – 6.931 | în 2021 au fost 7.186
infracțiuni juridice – 48.377 | în 2021 au fost 48.209
altă natură – 17.811 | în 2021 au fost 16.573

Peste jumătate dintre tâlhării au fost comise prin smulgerea obiectului furat, mai exact 298. În 86 dintre cazuri, atacatorul a folosit arme albe, spray paralizant sau altele de acest fel pentru a amenința victima. În două cazuri, atacatorul a folosit pentru amenințare o armă de foc, potrivit datelor DGPLMB.

Dacă vorbim de intrare prin efracţie în casele oamenilor, cele mai multe victime au fost din rândul vârstnicilor. Hoţii se dădeau drept angajaţi ai Distrigaz, Enel, Primărie, ori alte instituţii pentru ca victimele să le deschidă uşa.

În cazul societăţilor comerciale au fost 3257 de furturi de pe rafturi, în vreme ce doar în 320 de cazuri a fost vorba de o intrare prin efracție.

Citește integral pe Buletin de București

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „2022 a fost anul cu cele mai multe fapte constatate de lovire și violențe din ultima jumătate de deceniu.” Sa aiba oare legatura cu cresterea spectaculoasa a inflatiei si valurile de concedieri? Fara indoiala conducatorii nostri nu inteleg, sau nu doresc sa inteleaga, ca oamenii nu se vor aseza cuminti sa moara ci vor fura mancare din magazine si vor jefui pe altii daca le iei tot. Ar trebui sa vorbeasca si despre asigurarea unui trai decent pentru cetateni in CSAT, pentru ca duse suficient de departe, problemele care tin de economia cetateanului (nu aia care „duduie”, a bancilor si cateodata a Statului) devin probleme de siguranta nationala.

  2. Cazurile de tâlhărire și violență din cadrul congreselor partidelor PSD și PNL, sunt cuprinse în această statistică sau ele sunt cazuri speciale?