G4Media.ro

Budăi, fost ministru PSD al Muncii: Vom depune moţiune de cenzură dacă…

Foto: Facebook / Marius Budăi

Budăi, fost ministru PSD al Muncii: Vom depune moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe bugetul pe 2020

Partidul Social Democrat (PSD) va demara procedura de strângere de semnături pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat pe 2020, a anunţat, vineri, fostul ministru al Muncii, deputatul Marius Budăi, transmite Agerpres.

Acesta a mai spus, într-o conferinţă de presă, că PSD va contesta la Curtea Constituţională procedura de adoptare a Legii bugetului de stat.

„Dacă vine cu asumarea pe buget, vom decide în primă fază sesizarea Curţii Constituţionale şi după aia strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură”, a declarat Budăi, care a arătat că PSD este pregătit să preia guvernarea în orice moment.

Fostul ministru susţine, totodată, că actuala conducere interimară a PSD se va reuni în şedinţă la Bucureşti, luni dimineaţă, pentru a lua în discuţii atacarea la Curtea Constituţională a actelor normative pentru care PNL şi-a asumat, în această săptămână, răspunderea în Parlament.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că, până la începutul săptămânii viitoare, va lua o decizie în privinţa modului de adoptare a proiectului bugetului de stat pe 2020, prin procedură parlamentară sau prin angajarea răspunderii Guvernului.

„Obiectivul nostru este de a adopta proiectul bugetului de stat şi proiectul asigurărilor sociale de stat până la 31 decembrie. Dacă constatăm că vom reuşi să atingem acest obiectiv prin dezbaterea obişnuită în Parlament, vom apela la dezbaterile din Parlament, când vom fi convinşi că luăm decizia corectă”, a afirmat Orban.

Întrebat despre faptul că UDMR a criticat posibilitatea asumării răspunderii Guvernului pe proiectul de buget, Orban a spus: „Vor avea surpriza să constate că PNL e mai democratic când îşi angajează răspunderea decât PSD când trimite în dezbatere parlamentară proiecte de legi. Vă aduc aminte ‘reuşita’ proiectului Codului penal care a fost adoptat într-o singură zi”.

„Şi domnul Barna va avea surpriza să constate că orice amendament benefic pentru care există resurse şi care aduce câştiguri pentru economie şi societate poate fi acceptat şi prin procedura obişnuită şi prin procedura angajării răspunderii”, a adăugat premierul, în legătură cu faptul că liderul USR, Dan Barna, a spus că ar prefera un buget trecut prin Parlament.

Întrebat dacă lua o decizie privind forma în care va fi adoptat bugetul până lunea viitoare, Orban a răspuns afirmativ.

Foto: Marius Budăi / Sursa: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. Haios rău budă ăsta.

    • Se vede nivelul tau de educatie.
      Domnul Budai este un patriot adevărat.

    • Ce are de-a face educatia cu umorul? Una nu o exclude pe cealalta. Dar ce repede si-a trimis ratatul sclavii sa il apere. Patriot? Si e in psd? Looooooool. Psd si patriHotii poate.

    • Pnl ce ofera in ziua de azi?????

      Bătaie de joc pe fata Un om cu studii superioare are salariu cat o menajeră, un maturator Ati iesit cu toții in strada si ati urlat -jos guvernul- ati votat pnl ca sa si bată joc de cei cu studii superioare , de saraci , de batrani si bolnavi Pe de alta parte, in timp ce unii au salarii de 30000 -20000-10000, majoritatea zace in bezna sărăciei foame cu salarii de 1500-2000 din care doar cheltuielile la stat se pot plati Dar bani pentru mancare, tratamente, nevoi, casa, de unde????? Aceasta este problema care trebuie discutată in tara: sărăcia, diferenta de salarii Tara s a împărțit in boieri si sclavi.

      Tara de prosti asta suntem!

  2. Budă I-ul!
    Pai nu a zis ma sefu-tu colacu’ ca nu bagati motiune da bagati neste legi in parlament sa-i sabotati pa pnl ? Dublari de alocatii, chestii care sa-i oblige sa scoata bani din piatra seaca … sau sa se ceara afara.
    Pai niste alegeri anticipate va cam baga in budă de nu ti se mai vede nici motu de la freza aia.

  3. Asta asteapta toata lumea .

  4. E foarte bine, depuneti 2 Motiuni, sa cada Guvernul de 2 ori si sa mergem la anticipate, sa scapam definitiv si cat mai repede de PSDul vostru!
    La a 2-a motiune de cenzura, Ludovic Orban a spus ca PNL si USR vor iesi din Sala, NU vor VOTA si sa vedem cum PSD va vota IMPOTRIVA propriei motiuni de cenzura, pentru ca altfel parlamentarii PSD vor pierde Pensia speciala pentru actualul mandat de parlamentar, daca mandatul NU e dus la sfarsit, 4 ANI!
    Hai, depuneti, abia assteptam sa scapam definitiv de voi, javre ordinare analfabete!

    • O motiune (pica guvernu Orban), ramane acelasi guver in fuctie cu atributii limitate. Iohannis cheama partidele la consulatri, pune un priministru, se ajunge la vot, nu intrunescte >235. Al II-lea guvern tot cu consultari etc, nu trece (>235), vine sansa de alegeri aticipate (Toate astea in maxim 60zile). Nu ce aberatii screti dvs.

  5. Ministrul Budai chiar este un om cu bun simt,si un foarte bun profesionist in Ministerul Muncii.
    Nu ma intereseaza ca e din Psd,oricum acest partid Psd va sta in Opozitie 7ani.

    Omul asta Budai nu merita jignit.Sincer.

    • Ai dreptate.
      Nu merita nici macar bagat in seama. A-l jigni inseamna a-i da atentie.
      Nu poti sa te apuci sa injuri orice rahat de caine … bine, pana nu calci in el.

    • Ce ironie fina! Eram cat pe ca sa nu-mi dau seama!

  6. Circ și diletantism! Du- te dracu’ de lăutar pârât!

  7. Auzi boss? Cu fața asta vorbești de moțiuni și astea? Dacă pesedistii mai doresc să facă ceva pt poporul român, pot face un infarct, un AVC sau un ulcer. Hai la revedere unui partid de hoți și curve.

  8. Cine mai intereseaza ce spune pulache asta de budau.

  9. De ce nu astazi, sau luni? De ce atata asteptare? Mai repede cu motiunea, sa scapam de voi in Parlament. Hai curaj, cartitelor. Va tremura chilotii ca nu apucati pensiile de parlamentar, daca nu faceti toti cei 4 ani, nu-i asa?
    Adunatura de curve ponosite si de hoti analfabeti!

  10. Hai sa mergem la anticipate sa le-o dam pe peste tot pds-istilor .

  11. Vrem alegerile anticipate în regim de urgență, să avem majoritatea in parlament ,cu un PNL minoritar in parlament și cu partidele astea mici și curve nu se poate guverna. Alegerile anticipate vor schimba majoritatea în parlament.

  12. Luni se reactivează fenomenul TFL în Piața Victoriei, scontez pe prezența lui Șora, Chirilă, Pellea, Ceaușescu, Sandi Matei, Angi și restul frumoșilor liberi. Nu de alta, dar premierul euro-atlantic și devotat supremației legii tocmai a anunțat a treia rectificare bugetară a anului, profund interzisă de legea responsabilității fiscal-bugetare. Iar societatea civilă nu doarme, desigur…Și să aveți telefoanele cu lanternă la voi, băieți, că în perioada asta se întunecă devreme…???

    • O sa avem inclusiv o matura. Sa ti-o bagam in cur. DOBITOCULE! din cauza cui bai muistule suntem in halul in care suntem? Nu din cauza psd bai coi belit? Uite al dreacu’ ce tupeu are.
      Adica psd a cheltuit tot s-a indatorat cat a putut si acum nu putem sa facem rectificare ca nu e legal? Dar pensiile speciale nu erau si alea nelegale? Sau ai uitat? Mars sa muriti in chinuri. Sa ne-o sugi la toti tflistii cretinule.

    • @andrei
      Nu ca n-as fi de acord cu mesajul tau dar cum adica coibelit? Nu are reprezentare fizica, ba pare cumva innobilat !
      E un rahat cu mot si va disparea la urmatoarea ploaie.

  13. Pe asta nu-l „depune” nimeni macar pentru cateva zile la Parchet sa dea si el niste explicatii din ministeriatul lui si din expertiza lui de sef al Comisiei de Buget, finante, banci a Camerei Deputatilor?!