G4Media.ro

Budăi, după ce Cîţu a afirmat că 100.000 de oameni au rămas…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Budăi, după ce Cîţu a afirmat că 100.000 de oameni au rămas fără loc de muncă: În calitate de parlamentar putea să adreseze o întrebare şi i-aş fi dat cifrele

Ministrul Muncii, Marius Budăi, i-a răspuns din nou fostului premier Florin Cîţu care spunea că 100.000 de oameni au rămas fără loc de muncă, după ce s-a introdus supraimpozitarea contractelor part-time. Budăi a afirmat că Florin Cîţu putea, ca parlamentar, să îi adreseze o întrebare, astfel ar fi aflat că zilnic mii de contracte de muncă part-time se transformă în contracte cu normă întreagă, relatează news.ro

Marius Budăi a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că legea care prevede supraimpozitarea contractelor part-time poate fi îmbunătăţită.

Ministrul i-a răspuns şi fostului premier Florin Cîţu care a afirmat că 100.000 de oameni au rămas deja fără loc de muncă.

 ”Domnul Cîţu putea, în calitate de parlamentar, să adreseze o întrebare parlamentară şi atunci i-aş fi dat cifrele. Şi vreau să vă spun că zilnic mii de contracte de muncă se transformă din part-time, în normă întreagă, lucru care s-a mai întâmplat o dată, când am introdus această măsură. Am spus, de la introducerea ei, colegul meu Adrian Câciu, ministrul de Finanţe a spus foarte clar că dacă în implementarea măsurii mai găsim anumite excepţii pe care trebuie să le facem de la această lege, putem discuta şi suntem deschişi să ne aşezăm la masa dialogului cu partenerii sociali, sindicate şi patronate. Însă îmi este foarte greu să înţeleg cum cineva poate trăi doar dintr-un contract part-time de două ore cu  salariul minim”, a declarat Budăi.

Ministrul Muncii a precizat că a avut recent o discuţie pe această temă cu mediul de afaceri din domeniul ospitalităţii.

 ”Este ceea ce am spus, că dacă în implementare, ministrul Finanţelor a fost foarte clar, dacă în implementare… dealtfel am avut săptămâna trecută o discuţie cu  mediul de afaceri din ospitalitate şi am făcut apel la o discuţie onestă în ambele sensuri, adică de la patronate către Guvern şi  de la Guvern către patronate, implicând sindicatele aici pentru că asta înseamnă dialogul social. Şi dacă mai găsim excepţii, dacă sunt situaţii în care Guvernul trebuie să intervină, cu siguranţă o vom face”, a subliniat Budăi.

 Întrebat dacă există şi un termen, Budăi a explicat că abia a trecut prima lună de la implementare.

 ”Este prima lună de implementare, data de 25 septembrie este termenul limită unde se va depune declaraţia 112 aferentă lunii august, moment de la care  putem discuta. Noi deja discutăm cu partanereii sociali, atât eu cât şi domnul ministru de finanţe şi suntem deschişi la dialog şi de a identifica soluţiile cele mai bune”, a declarat Marius Budăi.

 Florin Cîţu a declarat că, aşa cum a avertizat, peste 100.000 de persoane au rămas fără un loc de muncă după ce a fost reintrodusă supraimpozitarea contractelor part-time. Liberalul consideră că, având în vedere datele, Guvernul trebuie să elimine urgent această taxă, relatează news.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Asta e daea 2 a stat cu ciucaletele in mana nonstop!

 2. Silos pana la vomă acest psdist grețos! Plânge de mila celor cu salarii și pensii mici și le creste pe alea mari, pe cele de la stat. Minte cu o naturalețe de care și rusii îl invidiază!

 3. Si care sunt cifrele ?

  • +10

   Corect. In loc sa faca teoria chibritului putea sa ofere scurt cifrele.
   Dar nu, el se plange ca de ce nu este rugat (in genunchi) sa dea CIFRELE pe care nu le are, nu stie unde sunt, si chiar daca le-ar avea, nu le-ar intelege si nu ar sti sa le citeasca nici de pe foaie.

 4. Tie d le bulai ti-e foarte greu sa intelegi ce e cu tine …cum sa intelegi tu mediul de afaceri si economia reala.

 5. Si uite-asa o sa se mai faca niste exceptii, pe langa atatea alte exceptii…
  Suntem o tara de exceptii….🤦‍♂️

 6. Numai Citu are voie sa vada, noi nu?

 7. Tembelul de Budai refuza sa taie pensiile speciale .

 8. Cand il vezi pe asta pare tot timpul uimit ca iepurii aia de prerie la ce se intampla.

 9. Contract Part-time 15 lei pe 2 ore , 30 de lei pe 4 ore la un Venit de 2550 lei . Probabil ca erau Contracte Part-time , la un Venit de 6000 de lei pe luna . La un Salariu mic , nu poti sa faci Contract Part-time , castigi doar 30 de lei pe zi .

 10. O masura buna luata de ministrul muncii