G4Media.ro

Bucureștiul și Ilfovul vor avea în Chitila un centru de colectare unde…

Foto: Poliția de Frontieră

Bucureștiul și Ilfovul vor avea în Chitila un centru de colectare unde locuitorii pot aduce gratuit deșeuri voluminoase precum mobilier, anvelope, aparatură electronică

Bucureștiul și Ilfovul vor avea un centru integrat de colectare a deșeurilor unde locuitorii din Ilfov și București vor putea aduce deșeuri voluminoase, gratuit, transmite primăria Capitalei într-un comunicat.

Primarul general Nicușor Dan a semnat vineri, în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în Municipiul București (ADIGIDMB), cu Ministerul Mediului, contractul de finanțare pentru înființarea și dotarea Centrului integrat de colectare prin aport voluntar București-Nord și regiunea afiliată Ilfov.

Centrul va fi situat pe strada Rudeni – Chitila 22-28, iar bucureștenii și ilfovenii vor putea aduce gratuit deșeuri voluminoase precum mobilă uzată, anvelope, echipamente electrocasnice.

„Un asemenea centru constituie o soluție de management eficient pentru toate tipurile de deșeuri. La acest centru de colectare, care va fi înființat pe strada Rudeni – Chitila 22-28, vor putea fi aduse de către persoanele din București și din județul Ilfov deșeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri din construcții și demolări, obiecte sanitare, ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanți, tuburi de spray, materiale textile, materiale plastice precum și deșeuri reciclabile – hârtie, carton, PET-uri”, a declarat Nicușor Dan.

Deșeurile se vor primi gratuit ”în limita unor cantități rezonabile ce vor fi stabilite printr-un regulament”, transmite primăria Capitalei.

Proiectul, care va fi finalizat până la finalul anului 2024, este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 27.450.810 de lei, echivalentul a 5.580.000 de euro, fără TVA.

De realizarea acestui proiect se va ocupa Dragoș Iordache, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...