G4Media.ro

București: Proiect pentru eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public pe 15…

Sursa foto: Facebook Nicușor Dan

București: Proiect pentru eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public pe 15 artere

Primăria Capitalei anunță că va implementa un proiect pentru eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public pe 15 artere, în valoare totală de 24,9 milioane lei cu TVA.

Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei, relatează Agerpres.

Proiectul vizează implementarea unui sistem de telegestiune şi utilizare a aparatelor cu tehnologie LED pe următoarele artere: Şos. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Str. Av. Alexandru Şerbănescu, Bd. Aerogării, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Şos. Gheorghe Ionescu Siseşti, Şos. Pantelimon, Str. Liviu Rebreanu, Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Cal. Giuleşti, Bd. Constructorilor, Cal. Crângaşi.

Finanţarea obiectivului de investiţii se va efectua din bugetul local şi/sau alte surse legal constituite. Durata estimată de execuţie a lucrărilor este de şase luni.

Potrivit raportului de specialitate, pentru iluminatul pietonal se vor folosi 2.101 de aparate de iluminat tip LED de 30 W, care le vor înlocui pe cele de tip Timlux P 70W, montate pe stâlpii de beton la înălţimea de 4 metri.

Este vizată reducerea consumului de energie electrică cu minim 40% faţă de situaţia actuală. Directivele europene impun scoaterea din serviciu până la sfârşitul anului 2015 a surselor cu descărcare la înaltă presiune în vapori de mercur, înlocuirea cu surse cu eficienţă energetică şi luminoasă ridicate şi reducerea cu 20% a consumului de energie primară până în 2020, precum şi o ţintă de îmbunătăţire a eficienţei energetice cu cel puţin 27% până în 2030. Astfel, sursele cu descărcare la înaltă presiune în vapori de mercur trebuiau înlocuite până la sfârşitul anului 2015.

Conform documentului, sursele cu LED au o eficienţă foarte mare, durata lor de viaţă este dublă faţă de cea a lămpilor cu descărcare în vapori de sodiu, permit o foarte bună direcţionare a luminii, nu au durată de amorsare, au un indice de redare a culorilor peste 80 în mod uzual şi sunt foarte robuste mecanic.

Controlul lămpilor se va realiza în mod dinamic cu ajutorul controlerelor inteligente, instalate la partea inferioară a fiecărei lămpi, astfel încât fiecare lampă va lumina la intensitatea prestabilită doar atunci când se îndeplinesc condiţiile limită de declanşare a semnalului de comandă. Dimarea va fi controlată prin senzori de mişcare/radar având la bază comunicarea dintre lămpi ce se realizează prin reţeaua de tip Mesh, autonomă.

Sursa foto: Facebook Nicușor Dan

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. DIN CELE 3 SALARII, 4 SPORURI SI 4 PENSII SPECIALE ALE dorneanului SE POATE PLATI ILUMINATUL INTR-UN ORAS.

 2. Hoțul de Baluță a făcut de mult asta în sectorul 4

  • Normal, fura, fura dar mai face cate ceva si va da si voua!

  • Hoțul de băbaluță frate cu interlopii,a dat jumătate de sector pe mâna clanurilor mafiote…

  • Nu vorbi de interlopi că sughiță Plicușor Ban și Câine.

  • Eugenio, iar te ustură la dos? Ai dreaq leșinați cu Firea, Diamante, Piedone si toată șleahta de mafioți. Vă stă Nicușor în gât… Jet!

 3. 5 milioane de euro? Asta era prioritatea? Becuri? Vreo firmă de casă a USR? 2100 euro o lampă? Bună afacere!!!!

  • O casa in Snagov tocmai a fost scoasa la vanzare la un pret de 4.2 milioane de euro.
   Iluminat-ul nu inseamna becuri. Una este sa schimbi becurile la apartament, alta este sa refaci toata instalatia electrica: dai totul jos, decopertezi, refaci traseele, cumperi fire, becuri, intrerupatoare, panouri electrice, sigurante, apoi tencuiesti si zugravesti.
   Dar da, ai dreptate, nu asta este prioritatea in Bucuresti, insa s-ar putea sa fie unul din proiectele cu bani europeni care sa aiba legatura cu mediul (becuri economice, poate incarcare solara, etc), caz in care banii consider ca ar trebui accesati si folositi.

 4. O nouă prăduială marca Nimicitor Ban ,împachetată strălucitor , pentru a lua ochii credulilor .