G4Media.ro

Bucătăria Parlamentului European va găti 1000 de mese pe zi pentru personalul…

Bucătăria Parlamentului European va găti 1000 de mese pe zi pentru personalul din sănătate din Bruxelles și pentru oamenii străzii

Parlamentul European a anunțat, miercuri, că a decis, în semn de solidaritate și în acord cu autoritățile din Bruxelles,  să pună la dispoziție părți din clădire persoanelor fără adăpost  și celor mai vulnerabile categorii sociale în timpul crizei generate de epidemia de coronavirus.

”În plus, bucătăria Parlamentului va produce peste 1000 de mese pe zi care vor fi distribuite celor nevoiași dar și personalului din sănătate pentru a-i ajuta să-și facă treaba. Suntem alături de cei care suferă, de cei care muncesc fără oprire în spitalele noastre, de oraș și de locuitorii din Bruxelles, din Strasbourg și din Luxembourg, care azi au nevoie de ajutorul nostru. Forța Europei stă în puterea ei de a fi solidară”, a declarat, miercuri, președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli.

Context

Președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli, a anunțat, marți, într-o postare pe Twitter, că a pus la dispoziția autorităților din Franța sediul PE din Strasbourg pentru depistarea cazurilor de infectare cu coronavirus.

”În cooperare cu autoritățile franceze, am pus la dispoziție sediul @Europarl_FR la Strasbourg pentru a fi transformat într-un centru de screening și consultare # COVID19. Dorim să fim alături de orașul nostru gazdă și de cetățenii săi în aceste momente dificile”, a scris Sassoli pe Twitter.

Pe data de 2 aprilie, Parlamentul European a pus la dispoziția autorităților belgiene spații pentru tratarea pacienților cu coronavirus în timpul epidemiei. Autoritățile din Bruxelles ar urma să utilizeze 100 de mașini din flota Parlamentului, a declarat săptămâna trecută președintele PE.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Bravo lor! Stiu sa se mobilizeze in caz de criza. Parlamentul ajuta cu mancare, in Franta detinutii confectioneaza masti. La noi, se deschid portile puscariilor sa plece lumea acasa ca asa i-a trecut prin cap unei parasute! Asa se mobilizeaza romanii pt binele general!

 2. Sunt de acord cu antevorbitorul.
  Referitor la mobilizare
  Si la păsărică eliberatoare de hoti precum Rudotel I
  Ea a devenit Rudotel II.
  Dar Parlamentul, UE si celelalte structuri asociate reprezintă un colhoz.
  Colhoz capitalist!
  Incapabili sa rezolve rapid probleme precum cea a achiziției de medicamente anti cov19.
  O sa se cumpere peste vreo 3 luni!
  Aceste structuri absurde si inutile trebuie sa dispară!
  Consuma resursele statelor si fac nimic.
  Cred ca dupa cov19 Europa se va reseta si dispare colhozul!