G4Media.ro

Britanicii vor reveni la pașapoartele albastre, după Brexit, care vor fi făcute…

sursa foto: Pixabay.com

Britanicii vor reveni la pașapoartele albastre, după Brexit, care vor fi făcute în Polonia, de o firmă franco-olandeză

Noile pașapoarte britanice albastre, post-Brexit, care reprezintă revenirea la un document „iconic” pentru Marea Britanie vor fi fabricate de o firmă franco-olandeză din Polonia, relatează cnn.com.

Primele pașapoarte albastru închis, care le vor înlocui pe cele vișinii utilizate de statele membre ale UE, vor fi emise la începutul lunii martie, a anunțat sâmbătă secretarul de interne, Priti Patel. Patel a vorbit despre emoția sa că „pașaportul britanic va fi din nou legat de identitatea noastră națională”.

Premierul Boris Johnson a lăudat anterior schimbarea culorii ca fiind „un lucru minunat” și a deplâns „sentimentul pierderii și al furiei”, atunci când fostele pașapoarte albastre ale Marii Britanii au fost „luate” în 1988.

Ceea ce nu am menționat, însă, a fost că noile pașapoarte sunt făcute de firma franco-olandeză Gemalto în Tczew, Polonia, potrivit CNN.

„Îmi place de fapt noul pașaport britanic, tipărit în Polonia și conceput de Franța”, a declarat fostul europarlamentar Remain, Seb Dance, după lansare. „Desigur, precedentul – care le-a permis britanicilor să lucreze, să studieze și să revină liber pe propriul continent – a fost probabil mai util”.

Sursa foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. „PATEL a vorbit despre emoția sa că „pașaportul britanic va fi din nou legat de IDENTITATEA NOASTRĂ NAȚIONALĂ”.
    Oh, sublime irony! 😀

  2. Ce usor iti pot fi intoarse vorbele 🙂

  3. Nu e bine nici pentru Bori si Mogg care au banii din „donații” în bănci din Insulele Cayman care o să fie puse de UE pe lista neagră că sunt „paradise fiscale”….Uuuups !!!!