G4Media.ro

Brexit: Premierul Theresa May se pregăteşte să facă o „ofertă îndrăzneaţă” parlamentarilor

Brexit: Premierul Theresa May se pregăteşte să facă o „ofertă îndrăzneaţă” parlamentarilor

Premierul Theresa May a anunţat că se pregăteşte să facă o „ofertă îndrăzneaţă” parlamentarilor, într-o ultimă încercare de a-i convinge să accepte acordul de ieşire al Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează AFP, preluată de News.ro.

Într-un editorial apărut în Sunday Times, Theresa May afirmă că intenţionează să prezinte aleşilor britanici la începutul lunii următoare noua sa propunere, căreia i-a adus modificări în speranţa obţinerii unui vot favorabil. Deputaţii au respins de trei ori acordul negociat de May cu UE, a cărui dată a fost amânată de la 29 martie la 12 aprilie şi apoi la 31 octombrie.

„Cred în continuare că este posibilă obţinerea unei majorităţi în parlament pentru o ieşire (din UE) cu acord”, a scris Theresa May.

Şefa Guvernului britanic a asigurat că textul care va fi prezentat aleşilor reprezintă o „ofertă nouă şi îndrăzneaţă”, cu un „pachet îmbunătăţit de măsuri, capabil să obţină sprijinul” Parlamentului.

Camera Comunelor a respins în trei rânduri „acordul retragerii” regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), negociat de Theresa May cu Bruxellesul, ceea ce a condus la amânarea datei Brexitului, prevăzut în prezent până la 31 octombrie.

Guvernul a anunţat că urmează să supună încă o dată textul votului ratificării deputaţilor, în săptămâna care începe la 3 iunie. Însă conservatorii eurosceptici au anunţat deja că vor vota împotriva documentului.

Cu scopul de a încerca să-i convingă, Theresa May a anunţat joi că un calendar urmează să fie stabilit, după vot, în vederea alegerii unui nou lider conservator – după plecarea sa de la putere.

Sursa: News.ro

Foto: Theresa May / Facebook

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. O alternativa de succes ar fi sa repetati referendumul iar domnul Dragnea sa cuantifice voturile cat Romania detine presedintia UE.

  2. Votul este insasi esenta democratiei . Numai societatile totalitare falsifica voturile cetatenilor si le transforma in unanimitate .Dragi concetateni – mergeti si votati – . Fara aceasta actiune cetateneasca nu existati . Votati pentru viitorul vostru , al copiilor si nepotilor vostri . Asa cum celor deja in virsta li s-a reprosat mereu ,tot asa ,daca nu ne exprimam convingerile, vom fi si noi la rindul nostru blamati .Aveti puterea de a corecta drumul viitor pe care societatea il are de parcurs . Romania de una singura nu poate face nimic.Indiferent cite promisiuni veti avea din partea unora sau altora ,fara o Europa unita ,nici Franta ,nici Germania , nici Marea Britanie si nici una din tarile din UE si din imediata vecinatate a UE(aspirante la intrarea in Uniune ) nu au un viitor . Lasati in urma partizanatul politic si votati doar viitorul .

  3. Mergeti si va intoarceti…

  4. Le face o oferta orala? Proasta cu spume. Vai mama lor, au ajuns de miru lumii. Asa le trebuie dacă au lăsat maimuța la volan.

  5. Theresa May nu Mary.

  6. Coana May (suntem în luna May?! sic..) „oferta nouă și îndrăzneață” să fie ANULAREA Brexit-ului!
    Tanti, rămâneți cu noi!!
    La NOI nu vă gândiți? Cui ne lăsați? Ați fost de la început modelul Europei și acum plecați?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.