G4Media.ro

Brexit: Parlamentul britanic nu va vota săptămâna aceasta un acord revizuit, May…

Brexit: Parlamentul britanic nu va vota săptămâna aceasta un acord revizuit, May speră într-o versiune acceptabilă

Premierul britanic, Theresa May i-a informat marţi pe principalii miniştri din cabinetul său că parlamentul de la Londra nu va vota săptămâna aceasta asupra unei versiuni revizuite a acordului pentru Brexit, transmite Reuters, preluat de Agerpres. Biroul prim-ministrului a explicat că May are nevoie de mai mult timp pentru negocieri cu Uniunea Europeană.

May încearcă să modifice acordul la care a ajuns cu UE anul trecut şi care a fost respins de parlamentari cu o majoritate covârşitoare, din cauza îngrijorării privind viitorul frontierei dintre Irlanda de Nord şi Republica Irlanda.

„Ea a spus că este clar că încheierea acestor discuţii cu UE va necesita ceva mai mult timp, de aceea nu vom propune un vot semnificativ săptămâna aceasta”, a spus o purtătoare de cuvânt, după şedinţa săptămânală a cabinetului.

Premierul şi-a exprimat speranţa că se va putea ajunge la o formă a acordului de retragere a Regatului Unit din UE care să întrunească sprijinul parlamentului. Într-o scrisoare trimisă parlamentarilor pentru actualizarea informaţiilor despre negocierile cu Uniunea Europeană, ea a repetat că modul în care se poate realiza acest obiectiv nu este o uniune vamală, aşa cum a fost propusă de Partidul Laburist, de opoziţie.

„Discuţiile sunt într-o fază crucială şi acum trebuie doar să ne stăpânim emoţiile pentru a obţine schimbările cerute de această Cameră (Camera Comunelor din Parlamentul Regatului Unit – n. red.) şi pentru a realiza Brexit-ul la timp”, a arătat Theresa May. „Prin obţinerea schimbărilor necesare pentru backstop (aşa-numitul mecanism de siguranţă pentru evitarea controalelor la frontiera dintre Ulster şi Republica Irlanda – n. red.), prin protecţia şi întărirea drepturilor angajaţilor şi a măsurilor de mediu şi prin întărirea rolului parlamentului în următoarea fază a negocierilor, cred că putem ajunge la un acord pe care această Cameră să îl poată susţine”, a scris prim-ministrul.

Premierul britanic, Theresa May, le va propune deputaţilor să-i acorde un timp suplimentar pentru a negocia cu Bruxellesul un acord de Brexit revizuit, a anunţat luni secretarul de stat pentru locuinţe, James Brokenshire, transmite AFP, preluat de Agerpres

După ce Camera Comunelor a respins masiv la 15 ianuarie acordul îndelung negociat de premier cu Bruxelles-ul, Theresa May încearcă acum să obţină din partea Uniunii Europene concesii susceptibile să primească acceptul parlamentarilor britanici, însă discuţiile sunt blocate în continuare de problema ‘plasei de siguranţă’ irlandeze.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Mai femeie, ia exemplu de la Olguta noastra si termina prosteala!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.