G4Media.ro

Brexit: Eșec al negocierilor Boris Johnson – Ursula von der Leyen, e…

Brexit: Eșec al negocierilor Boris Johnson – Ursula von der Leyen, e tot mai probabilă despărțirea fără un acord comercial

O discuție crucială despre acordul comercial post-Brexit între Marea Britanie și UE ce a avut loc astăzi între premierul Boris Johnson și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a încheiat cu un eșec, potrivit unui comunicat al executivului european.

”Rămân diferențe majore în trei domenii critice: setul comun de standarde (”level playing field”), guvernanța acordului și accesul pescarilor europeni în apele britanice. Ambele părți au subliniat că un acord nu este posibil dacă aceste trei probleme nu sunt rezolvate”, a spus Ursula von der Leyen în comunicatul citat.

Von der Leyen a anunțat că echipa de negociatori a UE se va întâlni duminică în Bruxelles, iar o nouă convorbire cu premierul Boris Johnson va avea loc luni seară.

Fără un acord comercial, Marea Britanie şi UE vor intra în schimburi comerciale supuse regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), sinonime cu drepturi vamale sau cote, ceea ce alimentează riscul unui nou şoc economic suprapus celui al pandemiei, potrivit Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Economie tip „Made in UE”

 2. Mm de uscată zici că e ca n filmul După război, în care englezoaica îl servește bine pe Neamț că soțul englez e un laș

 3. Daca economia Marii Britanii o sa aiba de castigat de pe urma iesiri din UE,atunci exemplul lor o sa fie urmat si de alte state,in primul rand de Italia…aceasta este marea frica a comisarilor comunisti de la Bruxelles ca se poate mai bine fara UE…..

  • ….daaaa boss!
   Și marmota împacheta ciocolata!
   Hai siktir, Italia afara din UE!
   Că au ei banii să susțină ‘ ndrangheta! Și mafia deabea așteaptă să nu mai aibă fonduri UE…
   Cum dumnezo vo’ tunat și fulgerat p’acilea???!

  • Auzi mă: comisarii comuniști da la Bruxelles….
   Arza-var focu comuniștilor de la Moscova….
   Maaars, mă!

 4. Nu inteleg de ce se mai chinuie si luni seara?

 5. Ca de obicei Ursula vin der leyen pune batista pe țambal (de văzut bilanțul ei ca ministru al apărării în Germania). După cum decurg lucrurile „acordul” e dorit mai mult de UE decât de marea Britanie.

 6. No deal, Brexit means Brexit! 😉

 7. Nu e bug, e feature.

 8. No deal, luat oceanul de sub ei. Ii impacheteaza Musk frumos si ii trimite unde stie mai bine. No deal = Stay in EU or War(ce bine ar fi sa le bage putin mintile-n cap).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.