G4Media.ro

BREAKING Viorel Hrebenciuc, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

BREAKING Viorel Hrebenciuc, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV. Laura Georgescu, fosta șefă a CNA, condamnată la 4 ani și 4 luni de închisoare. Gheorghe Ștefan Pinalti – 4 ani și 6 luni închisoare. Narcisa Iorga – închisoare cu suspendare

Viorel Hrebenciuc (68 de ani) a fost condamnat definitiv marți de Curtea de Apel București la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV. În același dosar, Laura Georgescu, fosta șefă a CNA, a fost condamnată la 4 ani și 4 luni de închisoare. Gheorghe Ștefan Pinalti a primit o sentință de 4 ani și 6 luni închisoare, iar Narcisa Iorga (fostă membră CNA) – 3 ani de închisoare cu suspendare, dar trebuie să facă muncă în folosul comunității la ADP.

Curtea de Apel a menținut majoritatea sentințelor date în primă instanță de Tribunalul București și a majorat sentința pentru Gheorghe Ștefan Pinalti, fost lider PDL și primar al orașului Piatra Neamț.

Viorel Hrebenciuc a fost unul dintre cei mai influenți lideri PSD de la înființarea partidului și până la retragerea sa de pe prima scenă a politicii. A fost vicepreședinte PSD din 1992 până în 2004 și negociatorul-șef al partidului cu restul clasei politice. În anii 90 a fost primar al Bacăului și prefect, precum și secretar general al Guvernului.

Minuta de ședință:

Decizia penală nr.943/A din 14.09.2021 – În baza art. 421 pct. 1 lit.b C.proc.pen. respinge ca nefondate apelurile declarate de apelanţii inculpaţi Georgescu Laura Corina, Hrebenciuc Viorel, Ştefan Gheorghe şi de apelantele părţi civile Naşul, Prietenii de pretutindeni şi asociaţii S.A., S.C. Etno Folclor Media S.R.L., S.C. Real Top Media TV S.R.L. împotriva sentinţei penale nr. 1959/24.12.2019 pronunţate de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală în dosarul nr. 25140/3/2015*.
În baza art. 421 pct. 2 lit.a C.proc.pen. admite apelurile declarate de apelanţii Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, inculpata Iorga Narcisa Clementina şi partea responsabilă civilmente Consiliul Naţional al Audiovizualului împotriva sentinţei penale nr. 1959/24.12.2019 pronunţate de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală în dosarul nr. 25140/3/2015*, desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi rejudecând în fond:
Majorează cuantumul pedepsei rezultante aplicate inculpatului Ştefan Gheorghe de la 3 ani şi 9 luni închisoare la 4 ani şi 6 luni închisoare.
În baza art. 861 C.pen. (1968) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicate inculpatei Iorga Narcisa Clementina pe durata unui termen de încercare de 5 ani, stabilit în condiţiile art. 862 C.pen. (1968). În baza art. 863 alin. (1) C.pen. (1968) pe durata termenului de încercare, inculpata trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de probaţiune Bucureşti; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. În baza art. 863 alin. (3) lit. a) C.pen. (1968) impune inculpatei să desfăşoare o activitate neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de120 de zile în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 sau Administraţiei Domeniului Public Sector 6. Datele prevăzute art. 863 alin. (1) lit. b), c) şi d) C.pen. (1968) se comunică Serviciul de probaţiune Bucureşti. În baza art. 71 alin. (5) C.pen. (1968) pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei se suspendă şi executarea pedepselor accesorii. Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.
Respinge acţiunile civile exercitate de părţile civile S.C. ANTENA 3 S.A. şi S.C. Nașul, Prieteni de Pretutindeni și Asociatii S.A. împotriva părţii responsabile civilmente Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Înlătură obligarea în solidar, în baza art. 1357 C.civ. și art. 1373 C.civ., a părţii responsabile civilmente Consiliul Naţional al Audiovizualului cu inculpata Georgescu Laura-Corina la plata către partea civila S.C. ANTENA 3 S.A. a sumei de 20 000 lei cu titlu de despăgubiri civile şi la plata, către partea civila S.C. Nașul, Prieteni de Pretutindeni și Asociații S.A., a sumei de 10 000 lei cu titlu de despăgubiri civile.
Înlătură obligarea în solidar, în baza art. 274 alin. (1) C.proc.pen., a părţii responsabile civilmente Consiliul Naţional al Audiovizualului cu inculpata Georgescu Laura-Corina la plata sumei de 25 000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii.
În baza art. 275 alin. 2, 4 C.proc.pen. obligă pe apelanţii inculpaţi Georgescu Laura Corina, Viorel Hrebenciuc, Ştefan Gheorghe, pe apelantele părţi civile Naşul, Prietenii de pretutindeni şi asociaţii S.A., S.C. Etno Folclor Media S.R.L., S.C. Real Top Media TV S.R.L. la plata sumei de 1000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelurilor declarate de apelantul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, de apelanta inculpată Iorga Narcisa Clementina şi de apelanta parte responsabilă civilmente Consiliul Naţional al Audiovizualului rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14.09.2021.

Acuzațiile procurorilor

În acest dosar, Laura Georgescu este acuzată de două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una în formă continuată (25 acte materiale) și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (25 acte materiale).

Gheorghe Ştefan, care controla Giga TV la data faptelor, este acuzat că ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc să intervină la CNA pentru obţinerea licenţei postului Giga TV, care fusese retrasă la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului.

Viorel Hrebenciuc este acuzat că s-ar fi implicat în determinarea unor funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei Giga TV.

Narcisa Iorga este cercetată pentru că i-ar fi sugerat lui Gheorghe Ştefan în ce mod se poate redobândi licenţa Giga TV şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe Viorel Hrebenciuc. (Foto: InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

25 comentarii

 1. CNA redactia G4, NU DNA

 2. No problemo, ii grațiază Iohannis in 3 luni!!! 😏 Acum dacă tot a intrat in joc va juca!!! Nu se poate să fure doar unii, să fie pace, să fie liniște!!! Să fure si presa, să fure si enel, să fure si PSD, să fure si PNL, să fie bine, să fie liniște în țară să muncească populația în liniște!!!

 3. orice P$Dist la Rahova inseamna o Speranta pentru Romania !

 4. Puțin! Foarte puțin! Merita mai mult!

 5. Alina Mungiu avea dreptate , DNA e folosit pe post de ciocan politic.
  Curios cum brusc a aparut informatia despre Ponta acum Hrebe , s-au activat structurile .
  Cu toate astea tot vor pierde puterea si de data asta definitiv.

  • Daca-i asa, vrem mai multe structuri activate! Condamnari si pt Ponta? Ca la abuzul in serviciu a umblat, s-a scapat. Dar sigur mai exista si alti scheleti in dulapul lui Monta!

 6. sa fie primit!

 7. 3 ani are peste 60 ani , jumate de pedeapsa 1 an jumate…pe buna purtare Hrebe ne vedem in 3-luni

  • Asa e, dar conteaza si simbolistica. Sa devii din imparatul Romaniei un puscarias chiar conteaza. Plus ca vine din urma dosarul cu restituirea padurilor.

 8. PSD-PNL uniti in cuget si-n simtiri chiar si la puscarie.

 9. …Deruta totala…”Ratatouille” alias „guzgan de canalizare pisdist” condamnat de CNA la inchisoare ..La ce „scoala ajutatoare” a urmat cursurile madame Popeso (semnatara pamfletului ) ???

 10. Ca mâine începe și parada USR-istilor pe la DNA.

  • @GeigerC Daca prostia ar durea, pe multi i-ai vedea mergand cu capul in maini pe strada! I-ai si gasit pe marii corupti din Romania! Dar de majoritatea membrilor de frunte ai PSD, PNL si UDMR, ce zici???

  • Dane, ai grija de barna din ochiul tau! Ca e vai de drula ta !

 11. Prea puțin, prea târziu. La vârsta lui, Hrebenciuc nu face mai mult de 6 luni de închisoare din cei 3 ani. Vor rămâne în istoria neagra a României post decembriste

 12. Doamne! Ăștia tăiau și spânzurat la capul gol. Când le veți confisca și averile obținute fraudulos? Umblați la șapte generații că prea sunt ai dracului. Face o facultate neacredita și hop directori, senatori, miniștrii secretari de stat.

 13. De retinut faptul ca CNA-ul a inceput sa mearga la puscarie. Aviz noilor membrii CNA.

 14. Sa prăduiești România atâția ani, ca Hrebe…
  Si sa primești o sentința de 2 bani pentru o afacere cu un post TV obscur…
  Bătaie de joc !

 15. Ce gura mare avea Narcisa Iorga, mare sustinatoare a DNA. Cucoana, deosebirea dintre tine si marea ta antipatie Iorga, e ca matale ai o condamnare definitiva.

 16. Să sperăm că o să asistăm la o premieră peste vreo 4-5 ani, ceva cu niște case obținute cu acte false.

  • … sau cu o armata de impostori numiti la Ministerul Transporturilor fara a avea studii si/sau experienta in domeniu! Cica politica altfel!: