G4Media.ro

BREAKING Viorel Hrebenciuc a fost eliberat din închisoare/ Fostul lider PSD primise…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

BREAKING Viorel Hrebenciuc a fost eliberat din închisoare/ Fostul lider PSD primise o condamnare de 3 ani în dosarul Giga TV, alături de fosta șefă CNA și primarul ”Pinalti”, dar a executat mai puțin de un an

Viorel Hrebenciuc a fost eliberat, miercuri, din închisoare, conform minutei instanței. Fostul lider PSD primise, în septembrie 2021, o condamnare de trei ani cu executare în dosarul Giga TV, alături de fosta șefă CNA, Laura Georgescu, și fostul primar Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, dar a executat mai puțin de un an.

Viorel Hrebenciuc (68 de ani) a fost condamnat definitiv în 14 septembrie 2021 de Curtea de Apel București la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV. În același dosar, Laura Georgescu, fosta șefă a CNA, a fost condamnată la 4 ani și 4 luni de închisoare. Gheorghe Ștefan Pinalti a primit o sentință de 4 ani și 6 luni închisoare, iar Narcisa Iorga (fostă membră CNA) – 3 ani de închisoare cu suspendare, dar trebuie să facă muncă în folosul comunității la ADP.

Viorel Hrebenciuc a fost unul dintre cei mai influenți lideri PSD de la înființarea partidului și până la retragerea sa de pe prima scenă a politicii. A fost vicepreședinte PSD din 1992 până în 2004 și negociatorul-șef al partidului cu restul clasei politice. În anii 90 a fost primar al Bacăului și prefect, precum și secretar general al Guvernului.

Minuta instanței

Solutia pe scurt: Cu majoritate: În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 din codul de procedură penală, admite contestaţia declarată de condamnatul HREBENCIUC VIOREL, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi rejudecând cauza: În baza art. 587 din codul de procedură penală raportat la art. 60 alin. 2 cod penal vechi, admite propunerea privind pe petentul condamnat HREBENCIUC VIOREL,(date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 78/2022 emis de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, în baza sentinţei penale nr. 64/2022, prin care i s-a aplicat pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului HREBENCIUC VIOREL, dacă nu este arestat în altă cauză. Atrage atenţia contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL asupra dispoziţiilor art. 61 cod penal vechi, privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 din codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispozi?ia persoanei condamnate ?i procurorului prin mijlocirea grefei instan?ei, azi, 6.07.2022. OPINIE SEPARATĂ, În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. raportat la art. 587 alin. 3 C.pr.pen., respinge ca nefondată contestaţia formulată de condamnatul HREBENCIUC VIOREL, (date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă contestatorul la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în cuantum de 200 lei. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispozi?ia persoanei condamnate ?i procurorului prin mijlocirea grefei instan?ei, azi, 6.07.2022.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Las’ că se reportează la Udrea, încasatoarea de serviciu. Singura coruptă a României. Trăiască sistemul… 🙂

  • toti sunt nevinovati, de fapt nimeni nu fura

  • Adevărul e că matracuca merita cel puțin 30 de ani de pușcărie…

  • SINGURUL PROIECT PENTRU romania: „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOR CE AM FURAT SI NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI !”

  • Va place ? Mai urmeaza !

  • adica ce, udrea nu e vinovata sau ce? las’, nu o plange ca iese si aia acusi…

 2. Șobolanul rozaliu este emblema celui mai corupt partid din Europa.Individul ăsta a pus bazele falimentării Romaniei ,și a scăpat cu un an de pușcărie…Ce rușine!

 3. tara justitiei USL – PRESHOIU – IOHANIS-6.5-MILIOANE-VOTURI-FURATE (cu ritm incet)

 4. Etei, mă, cum ies ei, unul după altul.
  In Romanika, doar prostii stau la închisoare exact sau aproape exact cât au fost condamnați.
  Iar in Romanika lui Ioha nu mai există nici justiție, nimic. Poate desfiintati si pușcăriile.:(((

 5. UMREAZA „REABILITAREA” TOVARASULUI. NOUA SCHEMA DE STERGERE LA FUND A CELOR DIN PARTID CARE AU CONDAMNARI.

 6. Guzganii isi iau tara inapoi.

  • Românilor le place! 35 % intenție de vot. Mentalitatea e aceeași ca acum 30 de ani. Ce a furat de la noi? A furat de la ceapeu!

 7. – Haideţi fraţilor să ne veselim! Profeţia profesorului universitar doctor Felix s-a împlinit! Avem justiţia noastră preșoiască! S-a dat liber la îmbogăţire! Cine fură miliarde de euro e negustor cinstit și liber ca pasărea cerului! Cine muncește și plătește taxe îi trimitem ANAF-ul acasă! Îi luăm și nevasta, dacă ne supărăm!

  ⚠️ ATENŢIE! ⚠️

  NOI SUNTEM PUTEREA ROMÂNIEI!

  LA MUNCĂ BĂĂ FRAIERILOR!

 8. deci,2021plus 3 egal 2022,

 9. peeseedee!

 10. Oameni buni! Chiar nu intelegeti ca ne racim gura de pomana, cu aceste comentarii si ca noi, cei care vedem aceste hoții, nu contăm?
  Corupția și injustiția, sunt pe față! Pur si simplu, politicienilor nu le pasă de popor!
  In sine lor zic „Așa, si ce-i dacă poporul vede astea și nu-i place? Și ce dacă vorbește? Treaba lui! Câinii latră, ursul trece…. !”