G4Media.ro

USR cere convocarea de urgență a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru…

USR cere convocarea de urgență a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru abrogarea legii recursului compensatoriu și desființarea Secției speciale de investigare a magistraților

Președintele USR, Dan Barna, a anunțat luni dimineață că formațiunea sa cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru luarea unor măsuri de urgență pe fondul crimelor de la Caracal.

Printre măsurile pe care USR le cere a fi luate cu celeritate se numără abrogarea legii recursului compensatoriu și desființarea Secției speciale de investigare a magistraților.

„Această tragedie este ruşinoasă şi absurdă pentru că este o crimă premeditată şi autorităţile nu au reuşit să o evite. (…) Această tragedie arată că aşa nu mai putem continua. Statul român este în faliment funcţional. (…) Dincolo de declaraţii publice fireşti nu există o asumare explicită nici de la Preşedinţie, nici a Guvernului pe ceea ce înseamnă coordonarea şi măsurile care trebuie luate în continuare. De aceea, vom solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor o sesiune extraordinară astfel încât Parlamentul să ia de urgenţă măsurile (…) şi să ne aşezăm cumva spre normalitatea aceea fundamental necesară”, a precizat Barna.

”Oroarea petrecută la Caracal a lăsat urme adânci, este încă o dovadă că instituțiile statului ne lasă vulnerabili. Parlamentul României trebuie să acționeze, iar USR are un pachet de măsuri astfel încât în viitorul apropiat să nu se mai întâmple astfel de nenorociri. Vom convoca o sesiune extraordinară. În weekend ne-am mobilizat și am strâns semnături, trebuie să ne unim de urgență pentru a modifica legislația. Liderii de grup ai PNL și PMP sunt de principiu de acord. Pe de altă parte am văzut declarațiile domnului Marcel Ciolacu care vrea o comisie de anchetă, este încă o dovadă a faptului că PSD are interese ascunse sau se face că muncește, până acum nu am primit niciun telefon de la domnul Ciolacu. Am văzut în ultimii 3 ani de numeroase ori că poliția și jandarmeria nu funcționează, în schimb am văzut că Sebastian Ghiță gestionează contractele acestor instituții. USR va propune un set de măsuri pentru a evita ca astfel de crime oribile să se mai întâmple“, a anunțat, la rândul său, șefa grupului USR din Cameră, Cristina Prună.

Măsurile propuse de USR au fost detaliate ulterior de către deputatul jurist Stelian Ion:

 • Abrogarea imediată a legii recursului compensatoriu.
 • Desființarea Secției Speciale și punerea în acord a legilor Justiției cu recomandările Greco, ale Comisiei de la Veneția, ale Comisiei Europene.
 • Îmbunătățirea sistemului de localizare a apelurilor 112 prin modificarea Legii 160/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU), cu abilitarea administratorului SNUAU să asigure informația de localizare a terminalului care a efectuat apelul de urgență, prin servicii de voce sau date.
 • Operaționalizarea Sistemului Alertă Răpire Copii.
 • Asigurarea de tehnică performantă la Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Românepentru supraveghere, interceptare, localizare a apelurilor în anchetarea infracțiunilor grave.
 • Asigurarea mijloacelor materiale necesare organelor de urmărire penală pentru desfășurarea anchetelor, la prima rectificare a bugetului pe 2019, prin realocarea celor 235% buget suplimentar acordat Jandarmeriei Române pentru arme și muniții.
 • Numirea pe funcțiile de conducere să se facă pe criterii meritocratice, pe bază de concurs, încetarea imediată a interimatelor cu care șefii din poliție sunt ținuți sub papuc.
 • Îmbunătățirea calității educației, prin reformarea Academiei de Poliției cu consultarea unor experți europeni, și a pregătirii profesionale continue a polițiștilor, precum și evaluarea periodică a acestora de către un corp independent.
 • Abrogarea de urgență a OUG nr. 51/2019 astfel încât transportul județean să reintre în categoria transportului public, iar acesta sa fie decontat elevilor inclusiv pe perioada vacanțelor.
 • Operaționalizarea registrului pentru infractorii sexuali și crearea unor registre speciale, operative, pentru faptele de violență, în special domestică (chiar și cele soldate cu retragerea plângerilor de către victime). Totodată, cei care săvârșesc astfel de fapte să fie supuși unor terapii și unor monitorizări.
 • Instituirea unor pedepse complementare care să înceteze doar după efectuarea unor ședințe de terapie și după o evaluare psihologică.
 • Modificarea pedepselor să se bazeze pe efectuarea unor studii criminologice bine documentate, efectuate de un institut autonom.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

33 comentarii

 1. Poate ar trebui sa nu va multumiti cu jumatati de masura si sa puneti in aplicare dorintele presedintelui, exprimate in ultimul discurs, de eliminare a tuturor legilor aparute in perioada de pina acum a mandatului coalitei PSD-ALDE

  • Când nu se respectă Legea,se implementează Haosul. Cine greșește,să plătească.Actualmente, nimeni nu plătește.

 2. Mult success baieti, o sa aveti nevoie de el in lupta cu PCR. Aia si-au bagat sinecurile in toate structurile statului. E ca si cum ai impinge un bolovan la deal, dar ma bucur ca a aparut in sfarsit o alternativa viabila la aceasta ciuma care controleaza Ro de 30 de ani.
  Speram la ceva rezultate si acum si la urmatoarele serii de alegeri. Spate aveti acum, nu va mai speriati si dați in ei cu tot ce se poate, ca sunt pe moarte si o simt.

  • Când nu se respectă Legea,se implementează Haosul. Cine greșește,să plătească.Actualmente, nimeni nu plătește.

 3. Initiativa USR este foarte buna si trebuie sa fie sustinuta de noi toti chiar prin manifestatii in strada, daca va fi nevoie. Daca acum nu punem presiune pe guvernati si pe coalitia psd – alde, nimic nu se va schimba. Peste o saptamana sau peste o luna aceasta tragedie va fi uitata. Sa nu uitam ca avem si noi copii si nepoti pe care trebuie sa-i protejam de infractori si de complicii lor – guvernatii.

 4. Poate observati ca USR cere in mod individual aceste masuri , fara a mentiona PLUS, partiale si vadit insuficiente .

 5. Cred că este forte greu de trecut această caracatița..,ciuma roșie

  • Da, dar nu din cauza asta sunt necesare aceste propuneri. Nu ma intereseaza ca nu pot fi adoptate ACUM, sunt bine de vazut/auzit si din alte motive… gen
   – transparenta, sa vedem la ce alternative se gandesc;
   – sa pregateasca textele de pe lege de acum, ca pot fi adoptate cand va exista o majoritate favorabila, nu este ca si cand s-ar pierde daca nu le voteaza PSD/Alde;
   – sa enumereze problemele de pe acum cand suntem la cald cu evenimentele, mai bine ca solutiile vor fi adoptate la rece, dar altfel rezolvi o problema cand o intelegi;
   – sa stim si noi cum se pozitioneaza doctrinar/ideologic; cel mai bine se vede din propunerile pe care le fac efectiv, nu din declaratii si opinii sau reactii.

   Castigarea alegerilor legislative este singura varianta in care pot fi implementate orice fel de reforme reale, dar pana atunci nu strica daca ne facem temele. Zic si eu.

 6. Propagandă ieftină de la un partid serios de oameni noi. De exemplu OUG 51/2019 nu elimină transportul de persoane din sfera serviciilor comunitare.

  • PSD e pe moarte si nu il poti salva, orice ai minti, orice ai spune.

  • Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 51/2019, aprobată de Guvern, gestionarea serviciului de transport județean a devenit și mai haotică pentru că noua legislație este contradictorie și contrară dreptului Uniunii Europene. Până în data de 28 iunie a.c., transportul județean de persoane era serviciu public. În acest caz, autoritățile publice aveau obligația să asigure, prin licitație, deservirea tuturor localităților dintr-un județ, prin intermediul obligațiilor de serviciu public.
   În urma OUG 51/2019, transportul județean a fost eliminat din sfera serviciilor publice la presiunile președinților de consilii județene, sub motivația că bugetul nu le permite să susțină serviciul de transport. Astfel, transportatorii nu mai pot fi obligați să practice traseele ce nu le aduc profit, iar zonele rurale mai puțin populate devin izolate, oamenii fiind nevoiți să folosească cursele de ocazie, aspecte puse în vederea Guvernului chiar și de către Consiliul Concurenței prin punctul de vedere emis.
   Asta ca sa-i fie clar și lui Liță.

  • M-ai convins
   Cum iti pica mai bine sa stau acasa sau sa votez PSD ?

 7. România n-a mai trecut printr-o asemnea criză. Pentru a diminua neîncrederea în instituţiile statului, poate că e bine să cerem asocierea unor anchetatori neutri, din UE.
  Parlamentarii probabil nu se vor deranja. Senatorii au fost reprezentaţi destul de protejatul lor, Tăriceanu, la A3.

 8. Conside ca este o solicitre pe deplin justificata, iar actiunea imediat , inclusiv propunerie facute ptr. restabilirea functionarii imediate si corecte a serviciilor de protectia persoanei si nu numai sunt nu numai bine venite dar absolut necesare. Bravoo tinerilor scoliti.

 9. USR=LGBT
  ….,,La final nu avem cum să nu mulțumim organizațiilor, voluntarilor, oamenilor de bine, a membrilor și delegaților USR și tuturor aliaților comunității LGBTcare au făcut victoria de astăzi posibilă. Mobilizarea din acești trei ani și mai accentuat din această campanie electorală ne dă speranță în viitorul României, în care grupuri diverse colaborează pentru binele general și în care diferențele dintre noi ne unesc, nu ne separă.”

  Aceasta este o mica parte din articolul de multumire dedicat de MOZAIQ(pro LGBT) minunatului partid condus de Barna, USR, si publicat de G4Media aici:https://www.g4media.ro/asociatia-mozaiq-romanii-au-respins-ura-si-dezbinarea-si-nu-au-legitimat-un-act-politic-menit-sa-stigmatizeze-comunitatea-lgtb.html

  USR=LGBT

  • Are vreo legatura mesajul tau cu propunerile lor sau incerci sa deviezi de la subiect troll mic?

  • Singurul neuron al acestui Dan da mari rateuri, s-a blocat saracul. El a ramas ca orice prost creat de psd, repetand aceleasi minciuni zi de zi. Saracul…

 10. La americani, din comisia care analizeaza o cerere de eliberare face parte si familia victimei. In momentul de fata, legile din Romania prezinta mai mule modalitati prin care perioada de detentie este micsorata : recursul compensatoriu, varsta detinutului, scrierea de carti, si care-or mai fi. Sa se introduca obligatoriu prezenta familiei victimei, si la fel achitarea prejudiciului la infractiuni cu prejudiciu, inainte de orice discutie despre micsorarea perioadei de detentie.

 11. Pe ei, pe mama lor!

 12. la usere nu se lucreaza in week end…a venit lunea si iar au inceput cu obsesia lor cu justitia, adica cu glorificarea reprezentantilor ei de lux inamovibili…dar dreptatea, dragi useristi, cum ramane cu dreptatea?

 13. Tovarășul Barna vrea să nu existe control activității unor bipede gen Neulescu, Onea , Man , Savu etc. Vrea ca tovarasul po@@@ror Haștagist incompetent până la cer de la caracal să fie judecat de specimene cu aceleași apucături din DNA.
  Tot poporul USR s-a lămurit cum este cu procurorii vieții bara bara cu interlopii și parnosul gros.
  Acum este mare spaimă că se dărâma șandramaua unde colcăie aceste vietăți fără suflet și cei mai grav fără minte.

 14. Cum este cu transportul in comun ? Daca exista un transport in comun serios, tinerii
  si minorii nu ar trebui sa apeleze la ocazii si tot felul de firme dubioase de microbuse.
  Hai faceti o ancheta si in directia asta.Toata mizeria trebuie adusa la suprafata.

 15. Și fmmpsdaldeudmr vor spune: ” gata boss imediat! Să renunțăm la furat și să ne apucăm de muncă nu ați vrea? Că cu asta nu putem să vă ajutăm”

 16. Criminalul roman ramane imbatibil la fumigenele USR.

 17. Acestia sunt oamenii pe care nu i-ati votat pentru ca „sunt toti la fel”. Mesaj pentru cei care nu au votat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.