G4Media.ro

BREAKING Transgaz acuză firma de construcții care a provocat explozia de pe Autostrada…

sursa foto: DSU

BREAKING Transgaz acuză firma de construcții care a provocat explozia de pe Autostrada Moldovei că nu avea avizele obligatorii pentru a muta conducta de gaze

Compania cu capital majoritar de stat Transgaz acuză într-un comunicat oficial că UMB Spedition, firma de construcții care a provocat explozia de pe Autostrada Moldovei, nu avea avizele obligatorii pentru a muta conducta de gaze.

”Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea „Autostrada Focșani -Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea”, acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, arată Transgaz în comunicatul citat.

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri noaptea, după o explozie la o magistrală de gaz din Călimănești, județul Vrancea. În urma incidentului, patru muncitori ai firmei UMB Spedition care lucrează la construcţia Autostrăzii Moldovei au murit, iar alţi cinci au fost răniţi. Poliția a deschis un dosar penal.

Comunicatul integral:

În noaptea de 21 septembrie 2023, în județul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Șendreni-Onești, în zona localității Călimănești, la kilometrul 93+328 față de SCV Șendreni, respectiv kilometrul 52+174 față de NT Onești s-a produs un incident tehnic major cu foc, în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani -Bacău).

Menționam faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea „Autostrada Focșani -Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea”, acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect.

Reprezentanții Transgaz s-au deplasat imediat la fața locului, au întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viața umană și mediul înconjurător.

Nu au fost afectați furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei.

SNTGN Transgaz SA transmite condoleanțe familiilor și apropiaților celor care și-au pierdut viața în acest incident.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Eu sa fiu in locul Tranzgaz, as lua-o mai usurel cu asfel de comunicate… ca parca vad ca era conducta la 0.3m de suprafata in loc de 1.8m… si atunci sa vedem cu sta treaba…

  2. Utilizează formula ” ba pe-a mă-tii”!