G4Media.ro

VIDEO Șefa Comisiei Europene propune închiderea spațiului european pentru 30 de zile

VIDEO Șefa Comisiei Europene propune închiderea spațiului european pentru 30 de zile

Ursula von de Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat luni într-un mesaj video că i-a informat pe liderii G7 despre propunerea pe care le-a făcut-o șefilor de stat și de guvern din UE: introducerea unei interdicții timp de 30 de zile asupra intrărilor ”non-esențiale în UE”.

De notat că în urmă cu o săptămână UE protestase față de o măsură similară luată de SUA.

„Uniunea Europeană și alte părți ale lumii se confruntă cu o criză a sănătății publice cauzată de răspândirea coronavirusului. Sistemul nostru de sănătate se află sub presiune. Prin urmare, statele membre au luat măsuri ferme de încetinire a răspândirii virusului. Însă aceste măsuri sunt eficiente doar atunci când sunt coordonate. Acesta este motivul pentru care prezentăm astăzi orientările privind măsurile la frontieră”, a spus Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene la București.

E a anunțat două direcții de acțiune: ”Trebuie să protejăm populația de răspândirea virusului și, în același timp, trebuie să ne asigurăm că menținem fluxul de mărfuri. Prin urmare, propunem așa numitele ,,benzi verzi”, căi rapide, pentru a acorda prioritate transportului de mărfuri, cum ar fi bunurile medicale, mărfurile perisabile, în special serviciile alimentare și de urgență”.

”Dar trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a reduce presiunea enormă asupra sistemului nostru de sănătate. Cu cât reducem călătoriile, cu atât mai mult putem împiedica acest virus să se răspândească.  Așa cum tocmai am informat partenerii G7 ai UE, propun șefilor de stat și de guvern să introducă o restricție temporară privind intrările neesențiale în UE. Restricția ar trebui să fie în vigoare pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită dacă este necesar”, a mai spus Ursula von der Leyen.

Vom reveni

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Cavalerii de Malta pot intra in UE ?

 2. Cam târziu, nu credeți?asta o face că focarul infecției sa nu fie transferat altor țări din afara UE, nu?

 3. cam cu aceeasi viteza de reactie au procedat si in interiorul Germaniei. nu degeaba Frau Merkel spunea ca exista saansa sa fie contaminate 60-70% din populatie.

 4. Duduia asta face un deserviciu femeilor la nivel global prin prostia de care da dovada. Pana acum o saptamana epidemia nu exista pt ea si acum in plina pandemie tot ce face se rezuma la un nivel declarativ.

  In ritmul asta da apa la moara rusofililornsi idiotilor de serviciu. Lipsa de decizie si actiune este fantastica.

  • Declarațiile se fac după cum evoluează evenimentele
   nu după cum ai vrea tu să acționezi !

  • Ai dreptate Bortos insa asta nu inseamna ca duduia nu este incompetenta si a tratat prost situatia.

   Alt exemplu elocvent: promovarea persoanelor pe criterii de gen si nu de competenta….

   Acum te las pe tine sa ii enumeri „realizarile” pe care le-a avut din postura de ministru in DE.

   Sa nu ne ascundem dupa deget: persoanele promovate doar pe agenda sunt incompetente. Vezi cazul dancila, catu si demisia (stolo:)), etc……

 5. @BAD@MARIUS acelasi IP-deci care nu e rusofil de idiot de serviciu?Tu ce esti, sau ce crezi ca o sa devii?

 6. Prea mult matrix, prea putina scoala.

 7. Insecventa, indecizie, incapacitate de a lua o decizie evidenta. Munca multa, eficienta 0.
  Femeie în funcție de conducere!

 8. Sunteti penibili. 2 prosti.

  • Radu este un frustrat care probabil schimba cauciucuri la un service auto si tu esti un idiot /idioata care nu poate sa faca diferenta dintre o persoana competena si una incompetenta. Probabil esti bugetar/a si nu stii ce inseamna criteriile de performanta sau evaluarile anuale. De asemenea probabil ca te identifici cu stilul „vorba multa…saracia omului”.

   Din pacate sunt multi ca tine.

 9. Intotdeauna, in cazul bolilor contagioase, singura masura eficienta a fost izolarea atat a bolnavilor cat si a eventualilor purtatori. Mai ntarziu s-au inventat vaccinurile, dar ele nu au putut substitui total procedeul izolarii. Din pacate in situatia unei contaminari in masa, izolare presupune mari costuri economice, dar este singura cale eficienta pana la realizarea unui vaccin dispnibil in masa.

 10. Acu’ te-ai trezit, fă, când e prea tărziu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.