G4Media.ro

BREAKING Ședința Parlamentului pentru învestirea guvernului Cîțu are aviz de la Departamentul…

Sursa: gov.ro

BREAKING Ședința Parlamentului pentru învestirea guvernului Cîțu are aviz de la Departamentul de Situații de Urgență

Departamentul de Situații de Urgență (DSU) a dat aviz joi pentru desfășurarea ședinței de plen reunit a Parlamentului programată azi de la ora 16.00 pentru votarea guvernului Cîțu, potrivit documentului consultat de G4Media.ro

Avizul fusese cerut de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Puteți citi aici documentul integral

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Și am vrut sa spun ca-și va depune mandatul Citu, dar n-am vrut sa mai fiu înjurat atâta…

    • De ce ai crezut asta ? ai avut vreun motiv / stii ce urmeaza ?

    • Calendarul zilei votului Guvernului Citu stabilit de PSD in ziua anuntata de CCR sa dea decizia pe OUG cu alegerile, mi-a sugerat ca decizia CCR va fi iarasi de porc imputit.
      Odata devenite imposibile anticipatele, in conditiile in care Citu fusese desemnat la plezneala iar PNL nu putea chiar sa nu-si voteze propriul guvern, basca PSD si celelate lighioane de partide votau guvernul, ramanea singura solutie de revenire la starea initiala.
      Regula PNL este ca presedintele partidului este premierul.

  2. deci au acord de la DSU pt sedinta de la 16, dar ciolacii nu au cerut si pt sedintele dinainte cand au votat legi?

  3. Au trebuit sa treaca aproape 5 luni si cu mici exceptii ne-a intors de unde am plecat in momentul caderii guvernului Dancila . Prezumtivii vinovati: Declaratiile politice , reclamatiile la CCR , decizia CCR in urma acestor declaratii si- coloac peste pupaza – coranovirusul . Cerintele populare au ramas undeva in urma doar la nivel de declaratii politice viitoare . Presedintele nu a putut face mare lucru (constitutia lasata noua a avut grija sa preavada orisice derapaj de la interesul politic )si vrem nu vrem o luam de la inceput . Este foarte clar de ce adunarea constituanta ,creatoare a constitutiei de acum a dorit o republica semiprezidentiala unde nimeni nu are nici o putere efectiva . Dupa 2003 si ultima regula ce permitea o contestare in contencios administrativ a unei decizii a CCR a fost eliminata .In fapt, suntem o republica parlamentara ce permite doar numirea presedintelui in urma unor alegeri ,dar care a limitat toate prerogativele acestuia , puterea efectiva fiind atribuita parlamentului .. O schimbare este posibila doar daca la vot un partid sau o alianta de partide cistiga alegerile cu un procent de peste 65% din voturile exprimate , de aici si lupta partidelor mici ce doresc cu orisice pret intrarea in parlament . Poate cetatenii vor intelege si vor vota in consecinta .

  4. Câțule hai la serviciu…