G4Media.ro

BREAKING Școlile vor fi închise o săptămână, începând de miercuri, 11 martie,…

sursa foto: Freepik

BREAKING Școlile vor fi închise o săptămână, începând de miercuri, 11 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii (surse)

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis luni închiderea tuturor școlilor din România vreme de o săptămână, începând de miercuri, 11 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii, au declarat surse oficiale pentru G4Media.ro.

La ora transmiterii acestei știri, ședința Comitetului este în desfășurare.

Potrivit surselor noastre, unul dintre scenariile de lucru de la nivelul Ministerului Educației este modificarea structurii anului școlar, prin devansarea vacanței de Paști.

Premierul Ludovic Orban a declarat încă din debutul ședinței CNSSU că, dacă există cel mai mic risc, ar trebui suspendată activitatea în învățământul preuniversitar.

Anterior, Raed Arafat a propus Grupului de suport tehnico-științific, pe care îl conduce, închiderea școlilor și grădinițelor începând de mâine, 10.03.2020, și până la data de 21.04.2020, precum și declararea stării de alertă. Nu se cunoaște deocamdată decizia Grupului tehnico-științific, dacă a adoptat forma propusă de Arafat sau a modificat proiectul cu care a intrat în CNSSU.

În același draft de propunere, se mai prevăd următoarele:

 • “1. Se propune, spre aprobarea CNSSU, închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020. Recomandarea fermă către copii și părinții acestora de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate.
 • 2. Se propune, spre aprobarea CNSSU, sistarea, până la 31.03.2020, a stagiilor în spitale pentru cursanții școlilor postliceale.
 • 3. Se propune, spre aprobarea CNSSU, transmiterea recomandării, către unitățile superioare de învățământ publice și private, de a organiza cursurile la distanță, atunci când este posibil.
 • 4. Se propune, spre aprobarea CNSSU, declararea stării de alertă, conform prevederilor art. 2 lit. f) coroborat 20 lit. c) din OUG nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare.(…)”
în curs de actualizare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

29 comentarii

 1. Asta e tare! Vine vacanta!!!

 2. In Australia, unde? Ca la noi inca e Luni.

 3. De „marţi” au decis?

 4. Zi mi si mie numerele de la loto de joi, daca scrii ca au decis marti?

 5. Ati modificat,f.bine.

 6. A fost doar o proba sa vada daca dormim :)))

 7. Sa-l anunte careva pe Iliescu ca-i vin nepoții acasa, sa aiba grija si de ei

 8. Felicitari pentru rapiditatea anuntului.

 9. Ateapta sa se imprastie virusul ca lumea si apoi le deschid.

 10. comentarii superficiale…

  atata pot talibanii!

 11. Măsură de tot căcatul
  Daca trebuiau închise școlile măsura trebuia să aibă efect imediat, nu peste 2 zile.
  Metroul, mall-urile, hipermarketuri nimic? Acolo e totul steril, nu-i așa?

 12. În primul rând, o lună și jumătate mi se pare muuuult prea mult.
  În al doilea rând, vreau să știu cine îi va supraveghea pe copii care se duceau la grădiniță dar și pe cei din școala gimnazială? Cum crede calafat că părinții micuților vor putea absenta atât de mult de la serviciu?

  • E vorba de invatamantul de stat presupun

  • treaba cu supravegherea copiilor e aiurea
   gen, frate, în vacanța de vară ce faci?
   îți iei liber 3 luni sau cum?
   faci cum ai făcut și când au avut vacanță
   simplu

 13. @nahir, dar ce-ai făcut tătuțule, timp de 90 de zile, în ultima vacanța de vară, cu copilașii?…

 14. Sunt masuri graduale si care nu trebuie sa induca panica.Se va prelungi dar sa inceapa panica acum e cel mai rau scenariu.

  • Bun, le inchidem o saptamana, si apoi? Epidemia este estimata sa dureze 2-3 luni, ce facem dupa 1 saptamana? Lumea trebuie sa se obisnuiasca cu acest virus, pur si simplu el nu va disparea.

 15. Parțial de acord cu gerula. De unde știi că epidemia este estimată să dureze 2-3 luni ?
  Înainte de orice măsură trebuiesc educați copiii referitor la acest virus, dacă e posibil și părinții prin intermediul mass media. Degeaba închid școlile dacă marea majoritate a copiilor vor lua acest lucru ca o vacanță și vor pleca prin mall-uri sau cine știe pe unde. Ca să nu mai spun de reacția părinților care pur și simplu nu au cu cine să-și lase odraslele, și nimeni nu-i poate blama. Dar la noi se iau măsuri „după ureche” și că „așa scrie în manual”. Suntem conduși de oameni incompetenți și doar noi, populația, suntem de vină că i-am ales, direct sau indirect. Ne plângem ca niște țațe pe toate rețelele de socializare și nu suntem în stare să facem ceva concret. Pe scurt, ne merităm soarta. Să înceapă (sau să continue) legea junglei !

 16. Ar trebui închise prima data granițele. După ar trebui închis tot ce reprezinta trafic major, hipermarket, Market, benzinării, mall, etc Dacă tot vrem sa ne protejam. Pai dacă lăsăm granițele deschise=00000

 17. Degeaba s-au inchis scolile si liceele, daca after school-urile raman deschise, iar acolo , aglomeratia e mai mare decat la scoala

 18. Ar trebui inchise si after-schoolurile dar si locurile de joaca din malluri si din localurile fast-food unde merg copii si isi pot transmite virusul fie direct, fie prin intermediul suprafetelor din plastic sau din lemn lacuit

 19. Profilor le iese pe nas aceasta vacanta a elevilor
  Vor veni zilnic la școală, sa se infecteze reciproc cu virusul luat din mijloacele de transport în comun.
  Iar când vor veni elevii la scoli, inspectoratul va cauta alți profesori, încă în viata.