G4Media.ro

Răsturnare de situație: Purtătorul de cuvânt al guvernului spune că nu se…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Răsturnare de situație: Purtătorul de cuvânt al guvernului spune că nu se pune problema demiterii vreunui ministru, la câteva ore după ce spusese că ”nu exclude” demiterea ministrului Virgil Popescu după accidentul de la Mina Jilț soldat cu 3 morți

UPDATE 3: Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al guvernului, a revenit miercuri la ora 16.45 cu o declarație în care arată că ”Pentru a evita interpretări eronate ale situației de fapt la nivelul Guvernului, la acest moment, nu se pune problema demisiei sau demiterii vreunui membru al Cabinetului”.

Declarația integrală a lui Cărbunaru:

Chestiunea responsabilităților privind tragicul accident de la CEO Oltenia va fi stabilita in urma anchetei judiciare si pe baza concluziilor echipelor de verificare. Orice masuri, indiferent de nivelul de responsabilitate vor fi luate, vor tine cont doar de aceste elemente.
Pentru a evita interpretări eronate ale situației de fapt la nivelul Guvernului, la acest moment, nu se pune problema demisiei sau demiterii vreunui membru al Cabinetului.

UPDATE 2: Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, nu a exclus miercuri demiterea lui Virgil Popescu. G4Media a scris în premieră că premierul Nicolae Ciucă ia în calcul remanierea lui Popescu după tragedia de la mina Jilț, soldat cu trei morți.

Întrebat de ziariști într-o conferință de presă la guvern dacă este luată în calcul plecarea din guvern a lui Virgil Popescu la finalul analizei despre tragedia de la Jilț, Cărbunaru a spus că ”în funcție de evaluarea finală nu putem exclude nici o opțiune”. El a anunțat că premierul Ciucă a cerut în guvern o evaluare până săptămâna viitoare. ”Pe durata analizei se evaluează responsabilitățile pe lanțul ierarhic. Lanțul de evaluare implică de la mină, companie, până la managementul domeniului”, a spus Cărbunaru.

UPDATE 1: Surse guvernamentale au declarat pentru G4Media că ministrul Virgil Popescu nu va pleca deocamdată din fruntea Ministerului Energiei și ca premierul Ciucă cere demiterea directorului CE Oltenia.

Articol inițial: Premierul Nicolae Ciucă ia în calcul remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, după accidentul de marți soldat cu trei morți de la mina Jilț, o exploatare carboniferă deținută de compania de stat Complexul Energetic Oltenia, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

Ciucă ar fi cerut deja demisii la vârful CE Oltenia și acordarea de despăgubiri pentru familiile celor trei morți și celor zece răniți de la cariera Jilț, potrivit surselor citate. Compania de stat a anunțat deja despăgubiri, dar și demiterea unor directori.

În plus, premierul a cerut și un plan de investiții pentru remedierea condițiilor de lucru și transport.

Reamintim că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut miercuri demisia a trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe cale ierarhică, ce răspund direct de activitatea Carierei Jilţ Sud.

Accidentul s-a produs în momentul în care autovehiculul în care se aflau angajații a derapat pe un pod și s-a răsturnat peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numără 14 salariați ai CE Oltenia, dintre care 3 au decedat.

Reamintim că PSD a cerut în trecut demiterea lui Virgil Popescu pentru modul în care a gestionat criza facturilor la energie, dar el a fost păstrat în funcție de premierul Ciucă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Ce inseamna „ia in calcul”? Daca chiar avea de gand sa-l demita, ar fi anuntat acum, cand tragedia tocmai s-a intamplat. Ce calcul ii mai trebuie? E clar ca nici nu-i trece prin minte sa-l dea afara.

  • D-l Popescu are sacii plini cu bani. Daca este demis, v-a sta cu burta la soare pentru tot restul vietii. Viva Romania!!!!

 2. E hotărât Generalul! Face curățenie. Sau mai mult se preface…

 3. E o mizerie și o debandadă teribilă în toate carierele astea. Era doar o chestiune de timp până când dezastrul să apară. Benzi transportoare vai-mamă, drumuri desfundate, transport dezorganizat. De ce s-au urcat toți 30 într-un camion de 8, și cu tuburile de oxigen probabil nelegate.

 4. De ce să-l dai afară pe Popescu? El și Bode sunt cei mai capabili.

 5. Ciuca daca nu te trezesti sa scapi de Popescu, Bode, marele diplomat Aurescu o sa plangi in 2024.

 6. Dl general i-o trage pt Petrom, profitand de aceasta oportunitate oferita
  Nu e usor sa gasesti 4-5 miliarde de lei cand promiti atatea pomeni electorale, angajari la stat fara numar. I-a stricat socotelile, e normal sa se razbune

 7. Un motiv căzut din cer pentru a scăpa de Virgil Popescu. Trecând peste tragedia celor trei morți și suferințele celor răniți, să schimbi un ministru pentru un accident de muncă e clar o mișcare de mascare. Prosteală pe față a românilor. Nu-l schimbi pentru ordonanța catastrofală dată. Îl schimbi pentru că un microbuz arhiplin cu muncitori a făcut accident. Ne iau de proști.

 8. Nebunie, il vor demite pe Bode?

 9. De ce să-l demită? Dr. Bode e cel mai bun chirurg.

 10. Situația e mult mai complexă. Dacă veți citi pe internet lista de lucrări a lui Popescu, nu veți găsi motivele pentru care a ajuns conferențiar la Universitatea din Craiova. Poate o citește și Emilia Șercan.