G4Media.ro

BREAKING: Primul vaccin anti-Covid, autorizat în UE. Statele membre pot începe imunizarea…

BREAKING: Primul vaccin anti-Covid, autorizat în UE. Statele membre pot începe imunizarea cetățenilor de peste 16 ani

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat pentru utilizare astăzi vaccinul anti-Covid produs de asocierea germano – americană BioNTech – Pfizer, potrivit unui comunicat de presă.

Începând de astăzi, statele membre UE pot începe imunizarea populației. România așteaptă primele 10.000 de doze în această lună, astfel încât personalul medical din unitățile de primă linie să fie vaccinat.

EMA a acordat o autorizare condiționată a vaccinului numit Comirnaty, dezvoltat de BioNTech and Pfizer, pentru persoanele de peste 16 ani, potrivit comunicatului oficial.

”Comisia pentru medicamente de uz uman a EMA a realizat evaluarea riguroasă a vaccinului, ajungând prin consens la concluzia că sunt disponibile suficiente informații robuste despre calitatea, siguranța și eficiența vaccinului, astfel încât să recomande autorizarea condiționată”, se arată în comunicatul oficial.

Agenția Europeană a Medicamentului a devansat pentru astăzi decizia de evaluare a vaccinului în urma presiunii publice, dat fiind că SUA, Marea Britanie, Canada, și alte state aprobaseră deja vaccinul. (Foto: Pixabay.com)

Citește aici comunicatul oficial al Agenției Europene a Medicamentului

Citește aici fișa vaccinului Comirnaty

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. „Vesti bune anul are.”

 2. Unde sunt expertii in vaccin, bloi infectioase si genetica, sa ne explice noua cum e cu oculta mondiala care are un interes expres ca lui tanti Aglaia si lui nea Gigi sa li se indoaie catena in forma de covrig ? Aud?!

 3. In opinia dvs, competenta desigur, vaccinul pe care iata, in marea natiune uk a si inceput sa fie aplicat, este oportun si in cazul noii tulpini de covid care a lovit TAMAN acum TOCMAI NATIA DE E PE DRUMUL BREXIT-ULUI???
  E DE BINE , PROTEJEAZA SIGUR, SAU CUM VEDETI DVS CHESTIUNEA?

 4. Eu ascult ce zice Sosoaca , e mai interesant decat ce zice UE.

 5. Cititi cu atentie INSTRUCTIILE TEHNICE inainte sa va injectati vaccinul cu noua tehnologie experimentala nanotehnologica care foloseste anticorpi monclonali (proteine sintetice create in
  laborator) avand ca scop alterarea unei secvente a ADN.ului uman cu rolul de a stimula sistemul imunitar sa reactioneze specific asupra receptorilor.Motiv pentru care casele farmaceutice Moderna,Pfizer cat si Astra Zeneca nu.si asuma nici un fel de responsabilitati legale in cazul reactiilor adverse tocmai pentru ca folosesc o tehnoligie noua .CITITI INSTRUCTIILE.

 6. Cum se face ca l-au autorizat pe cel mai scump/ 12euro/bucata, ramane un mister …

 7. Pai Bill Gates a primit miliarde din banii contribuabililor de la toate guvernele lumii el are monopol absolut asupra brevetelor.