G4Media.ro

BREAKING Paşcu a anunțat că a fost informat despre retragerea candidaturii sale…

BREAKING Paşcu a anunțat că a fost informat despre retragerea candidaturii sale pentru comisar european fără portofoliu: Iau notă şi mă conformez

Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu a anunţat miercuri că a fost informat de ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii lui la postul de comisar european fără portofoliu.

„Ultima oră: am fost informat de doamna ambasador pe lângă UE, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau notă şi mă conformez, aşa cum am anunţat, hotărârii luate de doamna Viorica Vasilica Dăncilă”, a scris Paşcu pe Facebook.

G4Media.ro a anunțat anterior, citând surse de la Bruxelles, că premierul Dăncilă a decis retragerea lui Ioan Mircea Pașcu, propus comisar european fără portofoliu pentru câteva săptămâni, până la intrarea noii Comisii Europene în funcție la 1 noiembrie, după ce guvernul estonian a anunțat luni că-și retrage propunerea. Pașcu ar fi urmat să fie audiat miercuri dimineața în Conferința Președinților din Parlamentul European (liderii de grup politic), astfel încât nu este clar în acest moment dacă audierile vor mai avea loc.

Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut marţi Guvernului român să renunţe la nominalizarea lui Ioan Mircea Paşcu drept comisar european interimar, după ce a salutat decizia în acest sens a executivului estonian.

„Salutăm decizia Guvernului estonian de a nu mai propune un comisar interimar pentru restul mandatului, evitând o risipă inacceptabilă a banilor contribuabililor. Facem acum apel la Guvernul român să procedeze la fel. Procesul de aprobare din Parlament trebuie oprit”, a spus Manfred Weber.

Cei doi nominalizaţi ai Estoniei şi României pentru posturi de comisari europeni interimari urmau să fie audiaţi miercuri în cadrul Conferinţei preşedinţilor de comisii din Parlamentul European.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Daca era un sarantoc mai intelegeam goana asta dupa bani cu riscul de a te face de ras. Dar asa, sorry, e de neinteles. Te faci de ras iremediabil cu astfel de gesturi.

  2. Abia dupa ce au fost anuntate costurile imense si inutile pe care le implica numirea celor 2 candidati, al Estoniei si al Ciumei Rosii, Estonia si-a retras candidatul. In timp ce duamna dancila a stat pe craca, poate – poate il rasplateste pe sclavul etern al Ciumei Rosii pe banii europenilor.

    • Cred ca imputita a facut vreun troc, retrag hoasca asta comunista daca se alege corupta rovana plumb.

  3. Dar n-a fost in stare sa ia nota, din oficiu, ca este nesimtit.

  4. un nenorocit, a facut umbra degeaba si acolo.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.