G4Media.ro

BREAKING Parlamentul britanic respinge Brexitul fără acord / Votul în Camera Comunelor…

BREAKING Parlamentul britanic respinge Brexitul fără acord / Votul în Camera Comunelor a fost foarte strâns / Theresa May va propune deputaților un nou vot asupra acordului de divorț cu UE

UPDATE: Premierul britanic, Theresa May, va supune joi deputaţilor din parlamentul de la Londra o moţiune propunând organizarea până la 20 martie a unui nou vot asupra acordului de divorţ pe care ea l-a încheiat cu Uniunea Europeană, a anunţat miercuri seară guvernul britanic, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Acest acord, încheiat la sfârşitul lui noiembrie, a fost respins deja de două ori de deputaţii britanici. Dacă va fi adoptat de această dată, Theresa May le va cere liderilor europeni o scurtă amânare a Brexitului, până la 30 iunie. Dacă va fi refuzat din nou, amânarea s-ar extinde dincolo de 30 iunie şi va trebui ca ţara să organizeze alegeri europene în mai, a precizat executivul de la Londra.

Deputaţii britanici au respins, miercuri seara, cu 312 la 308 voturi, posibilitatea unui Brexit fără acord, relatează BBC News.

Votul din Camera Comunelor nu exclude posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, dar înseamnă că acum este posibilă amânarea Brexitului.

Parlamentarii britanici urmează să se pronunţe joi asupra unei eventuale amânări a Brexitului, prevăzut la 29 martie.

În cazul în care ei vor hotârî o amânare – care este necesar să fie acceptată de UE -, Regatul nu va ieşi din Uniune, aşa cum era planificat, la 29 martie.

Deputaţii britanici au respins, marţi seara, acordul negociat de guvernul Theresei May cu blocul european.

Ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, a declarat miercuri la BBC că o retragere fără acord va afecta economia, dar nematerializarea Brexitului poate fi „catastrofală pentru democraţia noastră”.

„Între aceste alegeri dezagreabile, cred că a nu avea Brexit este riscul cel mai mare”, a adăugat acesta.

Britanicii au votat în iunie 2016 în favoarea ieşirii din blocul comunitar, dar fără a cunoaşte termenii în care se va materializa acest „divorţ” de Uniunea Europeană.

Foto: Shutterstock

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

33 comentarii

  1. NAE: Vrei divorț amiabil?
    MIȚA: Nu.
    NAE: Vrei divorț neamiabil?
    MIȚA: Nu.
    NAE: Dar ce vrei?
    MIȚA: Nu cerneală, Năică,… vitrion englezesc!

  2. 312 la 308 voturi

    Opaaa! Close enough!
    Pai ce-ai facut, Johnele?!?
    Tot indecisi, dar parc-ar vrea fara acord, ca-s mari si tari. Dar parca ar vrea si-un „undo”, daca nu le place. 🙂

  3. Englezii, cu toata traditia lor de mari politicieni, au reusit sa se faca de rasul lumii cu acest Brexit.

    • Este doar o victorie partiala a Rusiei in razboiul hibrid.
      Sa vedem ce vor intelege britanicii din toata aceasta nebunie.

  4. Ma bucur ca dati semnale ca incepeti sa va ganditi la tara voastra, si nu numai la mandate, ca sa va alegeti iar! E drept, foarte mica diferenta, in esenta doar 4 voturi pentru refuzul de a iesi fara un acord. Cum citesc eu votul asta : aproape jumatate din parlamentul englez este dus cu capul, au fost la un pas sa-si condamne tara la un cost imens, respectiv iesirea dezordonata si in devalmasie, ca scrantitii. In fapt, acest pericol, dupa cum spune articolul, nu a trecut, in continuare pot decide sa iasa brutal, fara niciun acord, pe ideea ca tine UK, nu moare ea de la un brexit dur. Pai citeam acum vreo luna-doua, ca desteapta aia de May, care s-a batut sa ajunga prim-ministru cu un singur scop in viata – brexit, deci cumatra asta a facut o simulare de stare a vamilor, in conditia de brexit dur, si ce credeti ca i-a iesit : km intregi de tiruri asteptand la vama spre Canal si spre Irlanda, adica BLOCAJ TOTAL. Insa aproape jumatate din parlamentul desteptilor au votat pentru brexit hard. Bai englezilor, voi vedeti mai ce scrantiti aveti in frunte??? Voi mai alegeti scrantitii astia, pe care-i doare la basca de voi???

    • @Gabriela
      May este o remainer, nu a fost o idee foarte buna de la inceput ca ea sa reprezinte acest proces Brexit.
      Organizatia Mondiala a Comertului reglementeaza comertul.
      Eu zic ca merita si ani in sir de blocaje in schimbul libertatii de a decide tu pentru tara ta si nu altii si de ati urma viata cum crezi tu de cuviinta nu cum iti impun altii.

    • N-a fortat nimeni pe nimeni sa intre in UE. UK a ales liber. Plus ca au si 4 opt-out-uri, mai multe ca oricare alta tara UE. Pacat ca n-au renuntat la aroganta.

    • Mondiale, te rog sa nu-mi vii aici cu discurs suveranist, ca nu tine. In esenta, intr-o lume de mileniul III, UK mai traieste cu vise si veleitati de anii 1900, insa greseste fundamental, pentru ca acel Commonwelth pe care doreste ea sa si-l reactiveze n-are cum s-o ajute prea curand, iar asta inseamna ca se cam duce pe copca. Iar americanii sunt foarte parsivi, initial i-au incurajat cat au putut, spunandu-le ca de-abia-i asteapta sa scape de jugul UE, ca sa semneze un mirobolant acord comercial nou-nout, ca acum vreo 2 saptamani sa le-o zica de la obraz ca nici prin cap nu le trece sa le dea cine stie ce avantaje. Adica este groasa, iar acorduri comerciale, cat timp au backstop, nu pot incheia. Ca sa se inteleaga bine, fara backstop, exista riscul sa inceapa vreun razboi iar pe-acolo, ca pe vremea Belfastului. Deci astea sunt problemele cele mai vizibile, dar sunt multe si marunte, pe care nu le stim noi.
      Un comert de mileniul III reglementat de OMC e ca vai de lume, tot asa are si Senegal sau Congo, ori aici vorbim de UK, nene.

    • Postacii pro-Brexit sunt postacii mei preferati. Mi si inchipui incercand sa invete pe de rost concepte gen backstop, sau ma rog, macar o spoiala.

      „Parlamentul britanic este net superior” hahahahahaha. Marea Britanie este in mijlocul unei crize grave, dar macar noi ne putem amuza putin ca sa mai uitam de ale noastre.

    • @Mondialu
      ”Ani de zile de blocaje”….in numele cui vorbiti?Cei care realmente vor Brexit nu au nevoie de ani de zile blocaje, politicienii care vor sau nu Brexit nu raman la nivel de ‘mare politica’ de a inventa blocaje, cei care nu vor Brexit nu vor sta cu bratele incrucisate fara initiativa politica, dar astea sunt probleme interne. Ce piata unica, ce uniune economico-vamala , ce uniune politica in spe , ce putere mondiala economica si financiara aflata in continua concurenta acerba cu alti colosi sta dupa un stat care va deveni exportator de incertitudine si populism si va importa alte motive de nemultumire pe care le va asimila? In primul rand marile corporatii, marii producatori, bancile nu vor admite o lalaiala repetitiva si neprofesionista , suveranista ori nu pe profitul si siguranta lor, asa ca o luna, doua si gata, au referendum sa il puna in practica, grija trebuiau sa aiba inainte.Daca nu, rapid alt referendum pe care sa il anunte de acum.

    • ” in esenta doar 4 voturi ” ?
      Este vorba de 3 voturi de fapt , 3~=4

  5. Scoateti prostia asta de pe site!!!!!!!! Va faceti RAU de ras!

    Cum s-a votat in Parlamentul Britanic? Pai stirea voastra se refera la adoptarea unui AMENDAMENT aplicat textului care urma sa se voteze in final !!!! Acest Amendament a trecut cu la limita 312 vs 308.

    Brexitul fara acord a fost respins ulterior (un alt vot!!!) cu scorul 321 vs 278 !!!!!!!

    Hilar, domnilor!

    • 321-278 s-a respins a doua variantă a Acordului !!! May a decis să-i întrebe dacă vor Brexit fără acord…și nu vor. 4 voturi în țările civilizate sunt respectate…fac diferența

  6. Deci nu exista viata dupa UE?
    Hai ca daca o mai lungesc 2 ani o parte din englezi o sa uite de ce au vrut sa divorteze, iar o parte va fi atit de sictirita incit nu-i mai intereseaza”. Si atunci o sa fie perfect justificat sa voteze inca o data. Si inca o data, si tot asa pina iese la vot ce trebuie, nu ce vrea populimea.

  7. Englezii “cumpara timp”…. timpul lucrează in favoarea lor, întrucât Europa e divizata in chestiunile majore, economice, militare și tehnologice.
    SUA, Israel și Marea Britanie vor pune UE in situația sa aleagă cu cine vrea sa facă comert, evident cu scopul de a stabili expansiunea ruso-chineza.
    Dacă pana acum Europa de Est reprezenta granița între doua blocuri ideologice, acum UE reprezintă granița între aceleași blocuri ideologice.
    Dacă nu va alege, UE va face implozie din cauza divergentelor între statele membre….

    • Area, acest nou bloc anticipat de tine : Sua, Israel si UK nu exista inca, e doar in faza de proiect, sa zicem. Pana una, alta, Anglia mai are pana la a fi juna iar, iar Sua si Israel, ma refer la conducatori, au ceva probleme prin justitie. Nimic de spus, prin toate sectoarele se cam aduna tensiune. Cred ca UE nu se va lasa infranta, chiar daca nu se misca ea cu viteza fulgerului. Implozia de care vorbesti poate fi impiedicata serios prin exemplul UK. Nu este nimic jucat inca, iar UE are carti bune(o piata interna de 500 de milioane de oameni), eu asa cred. Daca tu esti de parere ca UE nu stie si ea sa cante ca o sirena, te inseli. Si n-ar fi o sirena mincinoasa pentru UK, chiar isi doreste ca Anglia sa nu plece. Americanii le-au mai tras tepe englezilor in istorie.

    • „timpul lucrează in favoarea lor”

      Mhmm. Poate de asta guvernul britanic a devenit cel mai mare cumparator de frigidere din lume, isi racesc berea in timp ce asteapta linistiti. Evident ca englezii (asta e singurul punct asupra caruia aveti dreptate, din nimereala) sunt in control, stocarea de medicamente si mancare, intrebari de genul: cati diabetici ne vor muri in primele 2 saptamani de blocaj si cate IMM-uri aflate deja in pragul falimentului vor intra in colaps sunt semnele evidente ale succesului acestui mega episod Benny Hill. Lucreaza atat de in favoarea lor ca sunt pe cale sa cerseasca prelungiri.

      Presa anglo-saxona si cei care o preiau si traduc pe nemestecate, repetand bovin aceleasi povesti fantasmagorice, canta prohodul UE de 30 de ani. In 2019, s-au trezit ca intradevar Uniunea sta sa se prabuseasca… Doar ca n-au precizat care Uniune, in conditiile in care gruparile paramilitare din Irlanda de Nord abia asteapta sa reinceapa balul iar Scotia nu are chef sa se sinucida alaturi de englezi.

      „SUA, Israel și Marea Britanie vor pune UE in situația sa aleagă cu cine vrea sa facă comert”

      Cum?

      Asta e intrebarea cheie la care orice impostor din sirul luuung de execrabili „lideri” ai gruparii Brexit au tacut malc.

  8. Vot pe muchie de cutit. Parlamentul britanic este mult superior parlamentului UE.

  9. Mulţi şmecheri şi pe-acolo! Separatiştii se fac că nu înţeleg sugestia UE: cererea amânării divorţului trebuie motivată… serios, adică prin organizarea unui nou Referendum cu întrebarea dacă britanicii, acum informaţi asupra consecinţelor Brexitului, îl mai vor.

  10. Englezii, care au dus-o tot timpul bine, nu conosc vorba aia: „rau cu rau dar mai rau fara rau!”
    Nu-i nimic, asa se-nvata…

    • Englezii (daca te referi la popor) n-au dus-o bine niciodata.
      Au dus-o si o duc bine cei 20% care , mai mult sau mai putin, fac parte din administratia dirijata de lorzi si contese.
      In rest, poporul englez traieste intr-un fel de „saracie de lux” sau mai pe romaneste spus, traiesc pe datorie. Dar atata timp cat ei se simt bine ……
      Bineinteles ca, fata de romani, englezii o duc mult mai bine, dar fata de Burkina Faso, chiar si Romania pare un paradis.
      Depinde de termenul de comparatie.

  11. G4Media, ar trebui sa va informati mai bine, mai baieti! Poate din lipsa de interes, lipsa de competenta sau poate ca este chiar o strategie, induceti in eroare toti romanasii mei dragi si iubiti care fac tot ce pot sa se informeze corect!

    Romanasi iubiti, votul din 13.03.2019 se traduce asa: 1. Parlamentul Britanic preia controlul asupra Brexit-ului, Theresa May a pierdut fraiele.
    2. Ceea ce voteaza Parlamentul Britanic zilele astea (12-14.03.2019) nu are efect, adica nu reprezinta legi. Singura lege este aceea ca UK iese din UE pe 29.03.2019 ceea ce inseamna ca “No-Deal” Brexit este in continuare o optiune majora; din articol se intelege ca gata, varianta “No-Deal” Brexit a picat, nu mai exista.
    3. Orice propunere de amanare venita din partea UK trebuie acceptata IN UNANIMITATE de fiecare stat membru UE, deci daca un singur stat (de exemplu Salvini, italianul prieten bun cu Nigel Farage care vrea destramarea UE) se opune prin Veto, totul pica, UK iese din UE in varianta “No-Deal Brexit”.

    • Adica tu crezi ca daca se hotaraste odata UK sa ceara prelungire, o va face aiurea? Si-n plus, crezi ca permite UE ca vreun cretin ca salvini sa zica nu? Sa fim seriosi, ce-ar fi sa-ti amintesti de mesajul extraordinar al lui Tusk : exista un loc anume in iad, pentru cei care au orchestrat brexitul fara niciun fel de plan dupa.

  12. I’ve cried myself – ar zice Theresa May, ca deh, trebuie sa pastreze aparentele..dar, in realitate, englezoaica s-a kkt in palma si acum nu stie ce sa faca cu „materia”

  13. Pot incerca un nou referendum dupa 10 ani. Spre deosebire de Germania, Italia, Ungaria, Rusia, Romania, Turcia, etc, Marea Britanie a respectat democratia si onoarea chiar in cele mai dificile momente.

  14. Deci personal m-am saturat. Dupa ce au fost parte din miezul UE, dedulcindu-se cu mierea pietei comune fara a pune botul/osul la moneda unica, dupa ce de doi ani nici asta nu le mai place si au zis ca pleaca dar nu oricum, ci cu toate avantajele de dinainte intacte (ce lipsa de obraz! ce aroganta!) acuma gata, tot ei se razgandesc!? Nu se gaseste vreun mecanism sa scoata odata dopul insulei aleai de betivani, ingrate, aroganti si profitori!?!? Scufundarea odata! Carati-va odata, albionistilor! Dar hai odata afara! „Dar vrem cu acord, boss!” Vrei un cacat! Ada banii inapoi, pe toti si valea!

  15. Asa e. tot ei au cersit intrarea in UE , acum cersesc iesirea din UE dar sa ramana doar cu drepturi, fara obligatii. Ceea ce niciun politician sanatos la cap din UE nu ar accepta pentru ca asta ar insemna sfarsitul uniunii. Pentru cine nu stie, inainte de intrarea in UE, economia britanica era intr-o stare deplorabila, undeva sub nivelul Italiei de atunci. Au avut foarte multe avantaje. Iar tampenia cu imigratia, pai sa zica multumesc, ca au luat toata forta de munca utila din Europa de Est. Oameni care munces, isi vad de treaba si cu contribuie semnificativ la PIB. Asta a insemnat de fapt pierderi uriase pentru tarile din est. Deci daca inchid granitele, e chiar mai bine, se mai opreste hemoragia de forta de munca.

    • Sa nu folosim fata de UK verbul ”a cersi”, atuci cand au facut cerere de aderare. Despre Romania, Bulgaria se poate spune asta, nu despre UK. Vizavi de forta de munca inalt calificata stransa in Anglia de-a lungul timpului, Germania de-abia-i asteapta, nicio problema.

  16. Sunt sigur ca stiti ca in lume 2% din oameni detin 80% din resurse, iar restul 98% au praful de pe toba. Aproape toti comentatorii de aici fac parte din categoria a doua, din cei 98%. Daca ar fi sa incerc o gluma sarcastica as zice ca moartea si prostia ii afecteaza doar pe ceilalti – mortul si prostul nu isi dau seama de nimic. E o gluma, departe de mine gandul de a ca considera prosti, insa e o limita pe care nu o depasiti, fie din prea mult confort fie din aroganta fie din lipsa de informare. Aveti grija, aici e doar un amarat de comentariu insa, daca in viata de zi cu zi sunteti in cei 98% sunteti mediocritatea care niciodata nu se va autodepasi. Tot ceea ce sper din suflet este ca un numar cat mai mare dintre comentatorii de aici sa fie pana in 25 de ani, mai sunt sanse sa se autodepaseasca. Intre 25 si 30 destul de greu, peste 30 aproape imposibil, peste 50 imposibil. Generatii de sacrificiu. Generatii peste generatii, copiii vad aceleasi lucruri si cresc tot cu aceleasi vicii dupa care ne intrebam de ce ne trag in piept politicienii. Pentru ca asa au crescut, pentru ca toti suntem destepti, nu trebuie sa citim ori sa imbunatatim nimic (poate doar la nivel declarativ) stim noi cel mai bine. In realitate stim doar ce ni se ofera, ca atunci cand mergeam in tabara si primeam mancare pre-comandata de altii, continuand ideea noi mancam ce ne dau altii si in acelasi timp sustinem cu tarie ca stim toate mancarurile, suntem mega gastrologi. Imi pare rau, dar pana la Carpati … Romania e Rusia – zero sperante (Vaslui). Abia partea Romaniei din Transilvania inspre Vest, poate fi ceea ce ne dorim

  17. Problema, sau una dintre probleme, pentru ca este un cumul de cauzalitati, este manipularea angoaselor (locuri de munca, diluarea caracterului englezesc din cauza migratiei, s.a.), dublata de particularitatea „insularităţii” pe care britanicii (de fapt, englezii) o au puternic inradacinata in fibra nationala (ei sunt ceva, Continentul altceva).

    Implementarea Brexitului, daca se va intampla totusi, va antagoniza si mai mult diferitele componente ale UK, in special pe irlandezi si pe scotieni. Ramane de vazut pe termen scurt si mediu care vor fi consecintele Brexitului nu doar in plan economic (oricum, extrem de dure pentru britanici), dar si in plan social si psihologic.