G4Media.ro

BREAKING Modificare radicală a legilor justiției, un judecător poate deveni Procuror General.…

Foto: Pixabay

BREAKING Modificare radicală a legilor justiției, un judecător poate deveni Procuror General. USR susține că modificarea a fost adoptată în comisia specială din Parlament

Un deputat din grupul minorităților a propus miercuri în comisia specială ce dezbate legile justiției un amendament care prevede că un jduecător ar putea fi numit procuror general al României, transmite USR.

Comisia specială a adoptat amendamentul, potrivit USR, iar modificarea va merge la plenul Camerei Deputaților pentru vot. Camera decizională este Senatul.

Inițiatorul amendamentului este deputatul Ibram Iusein.

Cum sună amendamentul, potrivit USR:

  • Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Secției pentru procurori a CSM, dintre magistrații care au o vechime minimă de 15 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în același mod.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Un judecator, sau judecătoare la ….. curtea de apel București zisa si mosia lui Savonea zicem asa absolut la întâmplare, ar putea fi numita procuror general.

  2. Procurorii sunt mai greu de corupt, asa ca PSD si PNL au „achizitionat” prin gruparea Savonea sute de judecatori, deci gasesc usor unul corupt care sa fie numit procuror general.
    N-ar fi mai simplu pentru mafia Iohannis-PSD-PNL-UDMR sa desfiinteze cu totul functia de procuror, sa nu mai aiba cine sa-i ancheteze?
    PS. Daca tot se fac schimburi din astea intre judecatori si procurori, sa fie numiti si procurori in fruntea ICCJ sau sa dea verdicte in procese!