G4Media.ro

Manualul unic dispare. Ministerul Educației revine la cumpărarea de manuale prin licitație

Manualul unic dispare. Ministerul Educației revine la cumpărarea de manuale prin licitație

Ministerul Educației renunță la manualul făcut de editura unică. Profesorii vor putea din nou să aleagă între mai multe manuale făcute de edituri sau firme diferite. Ecaterina Andronescu a pus în dezbatere publică un ordin care prevede revenirea la procedura cumpărării de manuale școlare prin licitație pe SEAP. Vor fi maximum 3 manuale școlare la fiecare materie, iar contractele cu câștigătorii vor fi încheiate pe 4 ani. Revenirea la concurența pe piața manualelor școlare vine la un an după ce fostul ministru Liviu Pop a impus monopolul de stat pe editare.

Amintim că anul trecut a fost singurul în care Ministerul, la inițiativa fostului ministru Liviu Pop, a renunțat fără nicio bază legală la cumpărarea de manuale prin licitație publică și a centralizat editarea la Editura Didactică și Pedagogică, din subordinea Ministerului Educației.

Descarcă din articolul Edupedu.ro Metodologia de achiziție a manualelor școlare 2019 – document pus în dezbatere de Minister.

 

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Baga si 10 melioane la catedrala. pe ianuarie 2019

  2. PLM trebuie sa plătească pentru haosul creat , pentru sumele aruncate pe ferestra pt manualele retipărite după ce ai fost umplute de greșeli si tâmpenii… PLM ii ievaluare zilnic pe alții, dar nu își dă seama că stă pe ditamai hemoroidul care mai are puțin și îl umple…

  3. Propun că impotenta guvernare sa folosească manualele greșite pe post de hârtie igienică, să nu mai cheltuim banii pe fineturi și creme fara parabeni pentru șoriciul lor gros…

  4. De la cine și când vor fi recuperați banii cheltuiți cu inutilul manual unic? pop genunche știe răspunsul?

  5. Da’ pe ăștia nu īi trage nimeni la răspundere? Chiar așa, faci ce te taie capul?! Arunci cu banii pe fereastră, îi bulversezi pe copii și părinți. Aia cu răspunderea politică, la vot, e vrăjeală.