G4Media.ro

DOCUMENT Lista țărilor pentru care din 15 iunie se redeschid cursele aeriene…

DOCUMENT Lista țărilor pentru care din 15 iunie se redeschid cursele aeriene și pentru care la sosirea în România nu mai este necesară carantina/izolarea

Începând cu data de 15.06.2020 ora 00:00, se elimină măsurile de carantină/izolare la locuință pentru persoanele asimptomatice care vin în România din următoarele țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Pentru aceste țări se reiau și cursele aeriene, în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

Decizia a fost luată sâmbătă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Potrivit hotărârii CNSU, lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări și se aplică la 24 de ore de la aprobarea în CNSU.

HOTĂRÂRE nr. 29 din 13.06.2020 privind propunerea unor măsuri de relaxare necesare în contextul epidemiologic actual

În conformitate cu prevederile art.1, pct.2, 2^1, 2^2 din Anexa nr. 2 și art.4, pct.1^1 din Anexa nr. 3 la HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19 cu modificările și completările ulterioare,
în contextul necesității de creare a condițiilor socio – economice necesare relansării graduale a economiei naționale, concomitent cu menținerea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, în temeiul prevederilor art. 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, ale art. 20 lit. l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu
modificările şi completările ulterioare, și ale art. 2 și art. 4, din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență cu modificările și completările ulterioare,

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 (1) În baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică, se aprobă, începând cu data de 15.06.2020 ora 00:00, eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din următoarele țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

(2) Lista cu țările care fac obiectul prevederilor de la alin.(1) se publică de Institutul Național de Sănătate Publică pe site-ul www.insp.gov.ro .

Art.2 Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției prevăzute la art. 1, se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare.

Art.3 (1) Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

(2) Lista actualizată va intra în vigoare la 24 ore de la momentul aprobării acesteia de către CNSU.

Art.4 Situația epidemiologică din țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată, se monitorizează de către Institutul Național de Sănătate Publică, care, în cazul unei evoluții nefavorabile susținută pe o perioada de 14 zile, va propune CNSU eliminarea acestora din lista prevăzută la art.1.

Art.5 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Adica cum? Isi incalca propriile hotarari? Bulgaria are 7.11 cazuri la milion pe ultimile 14 zile, Italia are 4.79. Cat de incompetenti sa fie totusi?

  • Exact !!!!!

  • Dar Romania respectă regula asta? Mie nu se pare normal sa impui regului pe care le respecti tu in primul rand. Daca aceeasi regula era aplicata de celelalte țări? Romania ar fi trebuit sa fi avut sub 100 de cazuri pe zi pentru a fi ea însăși pe lista verde. Daca Ungaria sau Austria pun si ele aceasta regula in practica?

  • Trebuie fortati romanasii sa nu se mai duca la sparanghelul italian, cand e criza de sclaveti in Germania si Austria. Medaliile alea Schweinhofer nu se iau usor.

 2. germania are mai mult de 5 cazuri la un milion, va rog frumos sa le zica cineva la specialisti…

  • Sa le fie de bine !

  • Germania are 4 fix, acolo macar e corect. Care e interesul cu Bulgaria, ne poate lamuri totusi cineva?

  • deci, poti pleca din Bulgaria in Italia?

 3. 10.72 million (2019) populatia greciei
  nu corespunde

 4. Italia are doar 116 cazuri astazi la o populaţie de 60 de milioane, ce sunt cu dumele astea de nesimtiti

 5. Bănuiesc că ei consideră Rep Irlanda că parte din UK, astfel nu-mi explicat c de ce nu e pe listă, având mai puțin de 20 de cazuri noi pe zi…

  • Media pe ultimele 14 zile (inclusiv astazi) este 26,64 cazuri noi pe zi. Raportat la o populatie de 4,9 milioane locuitori rezulta un coeficient de 5,44. Este posibil ca la urmatoarea revizuire a listei (peste 1 saptamana) sa scada sub 5.

 6. Premierul Orban a spus ca urmareste si recomandarile UE. Bullshit! UE recomanda deschiderea granitelor pentru calatorii in interiorul spatiului Schengen si tarilor asociate. Se pare ca nu se pot respecta niciodata recomandarile de catre Romania!

 7. Te uiti pe site-ul Booking si vezi ca toate tarike civilizate sint publicate cu linkuri catre info calatorii.
  Mai putin RO BG GR…
  Cat despre ai nostri guvernanti : o adunatura de incompetenti si .. era sa scriu si combinatori dar sincer cred ca sunt doar incompetenti.

 8. George, informeaza-te daca tot vrei sa spui ceva. Uite un exemplu
  https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Fallzahlen.html
  Te las sa calculezi.

  • In data de 11 Iunie au fost 555 de cazuri in Germania.

 9. Păcat de Danemarca
  Ps:lista cu tarile „rosii”:
  1.
  2.
  3.
  4.

 10. George
  E adevarat, dar, cel putin acum, s-a facut o medie pe ultimele 14 zile. Nu spun ca n-or fi dat-o-n bara cu unele, dar la nemti e corect. Sunt mult sub 5. In rest, nu te lua dupa WORLDOMETTER si alte site-uri de genul asta. Cauta-le pe cele oficiale, cum e cel de mai sus in Germania.

 11. Italia are 4.79.

 12. Industria HORECA a negociat la sange, jumate de tara primeste voie sa mearga in vacanta la greci sau bulgari, jumate (cea de vest) nu primeste drept de tranzit prin Serbia. Toata perioada pandemiei s-au perindat insi din asociatiile HORECA pe la televiziuni sa ne explice cum raman patronii fara bani, dupa ce au sifonat 2 ani banii din buzunarele romanilor, crescand preturile si cu 50%, din cauza tichetelor de vacanta (aka ajutor de stat). Acum vor si izolarea romanasului acasa, sa cheltuie bani din ajutorul de somaj la ei prin hoteluri. Niste besiti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.