G4Media.ro

BREAKING Iohannis: Suspendarea emisiei Realității TV ”este fundamentată pe criterii de ordin…

BREAKING Iohannis: Suspendarea emisiei Realității TV ”este fundamentată pe criterii de ordin politic”

Klaus Iohannis acuză CNA că decizia de a suspenda emisia postului Realitatea TV a fost ”fundamentată pe criterii de ordin politic” și arată că o asemenea sancțiune ”este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente și deschide calea abuzului de putere asupra mass-media”.

Într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, Iohannis mai spune că ”cenzura este inacceptabilă”.

Reamintim că CNA a sancționat marți Realitatea TV cu suspendarea temporară a emisiei pentru modul în care a transmis protestul din 10 august 2018.

Comunicatul Administrației Prezidențiale:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că decizia adoptată ieri de către Consiliul Național al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic.

O astfel de sancțiune extremă este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente și deschide calea abuzului de putere asupra mass-media.

Într-un stat de drept, în care libertatea de exprimare este garantată de lege și Constituție, cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât decizia aparține unei instituții publice autonome, a cărei menire este protejarea interesului public. Deturnarea politică de la această misiune fundamentală constituie un act de sabotare tocmai a interesului public de a se garanta pluralitatea opiniilor și abordărilor. Jurnaliștii nu trebuie pedepsiți de către cei care dețin puterea pentru că au curajul să spună adevărul.

Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere la tăcere a reprezentanților mass-media care critică puterea. Asigurarea libertății de expresie a tuturor opiniilor face diferența între o democrație și o autocrație. O țară este cu adevărat democratică dacă are și capacitatea de a proteja independența presei, iar jurnaliștii trebuie să fie conștienți de misiunea lor fundamentală și să fie solidari în a-și apăra dreptul de a se exprima liber.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Pai si mai departe? CEDO, CJUE? Care sunt actiunile impotriva CNA-ului comunistuoizat?

  • Muncitorule sa fiit tu chemat la DNA sa politie ? ai obligatia a merge? Se cam cutremura tot

 2. Poate ne spuneti si cine ordonat CNA-ului inchiderea posturilor TV incomode.

 3. Eh …după chip și asemănare
  Pe partea justiției avem „inspecția judiciară”. Nu le convine ce concluzii trag procurorii cu privire la „dosarul 10 august”? Hop și controlul din partea inchiziției , și ,desigur, cercetarea disciplinară aferentă.
  Pe partea mass media tv, avem cna, cu exact aceași atitudine și modus operandi.
  În concluzie…chiar așa: oare cine orchestrează toată tărășenia , voi ce ziceți ? Moș Crăciun să fie oare ?

 4. iohhnanis imbraca geaca rosie si iesi in piata , ca altfel iar o sa ti-o iei de la sustinatorii tai .
  Chiar imi place cand sari din baie .

 5. Parca si reprezentantul presedentiei a votat pentru…….

 6. Și ete asa o suspendare de 10 minute se transforma într-o campanie electorala moca pentru nea Klaus… Smenuri românești

 7. Nu mai este o pierdere postul asta. Bolsevicul Gusa cu amicul Ponta ( si toti care trag sforile din spate) oricum faceau propaganda impotriva presedintelui.Apoi Rares Bogdan a decis sa ramana trompeta eternilor securisti.

  Ma doare in cot de postul asta de propaganda.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.