G4Media.ro

BREAKING Înalta Curte de Casație a validat Alianța Dreapta Unită USR –…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING Înalta Curte de Casație a validat Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, care fusese respinsă de Biroul Electoral Central. Decizia e definitivă, ADU va fi pe buletinele de vot

Înalta Curte de Casație și Justiție a validat marți Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, care fusese respinsă de Biroul Electoral Central. Curtea Supremă a respins decizia de duminică a Biroului Electoral Central, au declarat pentru G4Media Cătălin Drulă și Eugen Tomac. Decizia este definitivă, ceea ce înseamnă că Alianța Dreapta Unită poate participa la alegerile europarlamentare și locale.

Minuta instanței:

 • 630/1/2024 – Admite contestaţia formulată de contestatorii Partidul Uniunea Salvaţi România, Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Dreptei împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Anulează Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Admite Protocolul de constituire a alianței electorale – ,,Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei”. Definitivă. Pronunţată astăzi, 19 martie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

„ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea și PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

„Mă bucur că au învins libertatea de asociere și democrația. În România nu este totul pierdut, avem dreptul să mergem către români și să le cerem încrederea pe 9 iunie. Dreapta Unită a revenit pe buletinul de vot, după ce PSD a încercat să ne elimine”, declară Eugen Tomac, președintele PMP.

PMP, USR și Forța Dreptei au contestat luni la Înalta Curte decizia BEC de respingere a protocolului Alianţei Dreapta Unită. Biroul Electoral Central a decis duminică să respingă protocolul de constituire a alianţei electorale Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei pe motiv că Eugen Tomac nu apare în Registrul partidelor politice ca președinte al PMP.

BEC a acceptat cererea reprezentantului PSD. Liderii ADU au invocat un ”abuz” al BEC, pe motiv că există o decizie executorie prin care Tomac ar trebui validat ca președinte.

„Suntem într-o situaţie critică, iar astăzi pe umerii judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stă viitorul democraţiei. Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic şi vizează excluderea Opoziţiei de pe buletinul de vot”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă, într-un comunicat transmis luni Agerpres.

El a spus că alianţa va continua „lupta pentru o Românie modernă, în ciuda blocajelor de la PSD şi PNL” şi că ţara „merită să scape de scumpiri, de taxe şi de jaful” din banii publici.

„Conform prevederilor legale, ICCJ trebuie să se pronunţe în termen de 24 ore. USR a mai trecut printr-o situaţie similară în 2019, când PSD-ul lui Liviu Dragnea a încercat scoaterea USR de pe buletinul de vot”, se menţionează în comunicat.

Publicitate electorală

Biroul Electoral Central a anunţat că, în şedinţa de duminică, a fost respins Protocolul de constituire a alianţei electorale Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei.

Conform sursei citate, s-au avut în vedere „punctele exprimate de cei care au promovat respingerea protocolului alianţei”, BEC menţionând în decizie că „la poziţia nr. 62 din Registrul partidelor politice, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP”.

„Luând în considerare că, din partea Partidului Mişcarea Populară, protocolul de constituire a alianţei electorale a fost semnat de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca, Biroul Electoral Central ia act de faptul că nici Eugen Tomac şi nici Ionuţ Simionca nu apar înscrişi în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP”, se mai explică în decizia BEC.

Context: Cum s-a ajuns la această situație

Aprilie 2023. După Congresul din 25 martie 2023, la care s-au adoptat mai multe hotărâri de alegere a conducerii partidului, în aprilie 2023, PMP a depus la Biroul Partidelor Politice al Tribunalului București aceste hotărâri pentru a fi înregistrate pe cale administrativă la Registrul Partidelor Politice. Procedura este prevăzută de art. 24 din Legea partidelor politice și nu presupune intervenția unui judecător care să analizeze cererea. Cu toate acestea, ea a primit număr de dosar și a fost repartizată unui complet de judecată, ceea ce a dat ocazia lui Cristian Diaconescu și altor membri să formuleze cereri de intervenție.

Situația a fost generată de contestarea separată în instanță a diferitelor forme ale statutului PMP, ceea ce a făcut ca și instanța de judecată să aibă inițial dubii cu privire la caracterul procedurii: una administrativă sau una ce presupune intervenția judecătorului. Acesta a fost motivul pentru care în aprilie 2023 s-a dispus suspendarea dosarului, soluție atacată de PMP cu recurs, admis de Curtea de Apel București în octombrie 2023.

Cu toate acestea, și în ciuda unei cereri de preschimbare a termenului din partea PMP, cererea a fost judecată de tribunal abia la 2 februarie 2024.

Pe 2 februarie 2024, judecătorul la care a fost repartizată cauza a constatat tocmai acest aspect, că este vorba de o cerere administrativă, dar nu s-a limitat să o redirecționeze către Biroul Partidelor Politice, ci a respins-o ca inadmisibilă (ceea ce a atras și respingerea cererilor de intervenție ca inadmisibile), cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare.

18 decembrie 2023. Liderii USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat public formarea Alianţei Dreapta Unită și au spus că alianța electorală va participa cu liste comune la toate cele patru alegeri din 2024. La acel moment nu exista o rezolvare a situației din PMP.

2 februarie 2024. Tribunalul București a hotărât că Eugen Tomac trebuie înscris ca președinte PMP în Registrul Partidelor Politice – operat tot de Tribunalul București. Hotărârea tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București, dar Eugen Tomac a susținut că este executorie. Experți în drept consultați de G4Media că e vorba despre o hotărâre executorie.

29 februarie 2024: PMP a transmis o cerere președintelui Tribunalului București în care arată că în Registrul partidelor politice nu a fost înscris Eugen Tomac ca președinte, la aproape o lună de la decizia executorie a instanței. PMP arăta în acea scrisoare că dacă nu va fi operată modificarea în Registrul partidelor, ”vom proceda la punerea acesteia in executare printr-un executor judecatoresc”.

Vineri, 15 martie 2024. Liderii USR, PMP și Forța Dreptei au depus la Biroul Electoral Central (BEC) protocolul de constituire a alianței electorale ”Alianța Dreapta Unită”, cu scopul de a participa pe liste comune la alegerile europarlamentare și locale. Protocolul a fost depus deși Tribunalul București încă nu îl trecuse pe Eugen Tomac drept președintele PPMP în Registrul partidelor politice, la o lună și jumătate după decizia executorie a tribunalului.

Sâmbătă, 16 martie 2024. Biroul Electoral Central a respins numirea de către PMP a unui reprezentant în birou pe motiv că propunerea a fost semnată de Eugen Tomac, dar acesta nu este înscris ca președinte al partidului în Registrul partidelor politice. PMP a contestat această decizie a BEC, iar Înalta Curte de Casație va judeca luni contestația PMP.

Duminică, 17 martie 2024. Reprezentantul PSD în BEC, Victor Mocanu, a depus la Biroul Electoral Central un punct de vedere în care cere respingerea Alianței Forța Dreptei, pe motiv că Eugen Tomac, cel care a semnat protocolul alianței, nu este trecut în Registrul partidelor politice ca președinte al PMP.

Duminică, 17 martie 2024. Biroul Electoral Central, format din judecători, reprezentanți ai partidelor politice și reprezentanții Autorității Electorale Permanente (inclusiv Toni Greblă, președintele AEP, fost parlamentar PSD) a adoptat decizia de respingere a protocolului Alianței Dreapta Unită. Unicul motiv invocat în decizie este faptul că Eugen Tomac nu apare ca președintele PMP în Registrul partidelor politice, la o lună și jumătate după decizia executorie a Tribunalului București.

Luni, 18 martie 2024. Liderii Alianței Alianței Forța Dreptei au depus la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) o contestație la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul Alianței. Ei invocă o decizie a Curții Supreme din 2019 într-o situație similară, când Biroul Electoral Central respinsese Alianța USR PLUS pe motiv că Dan Barna nu figura ca președinte al USR în Registrul partidelor politice.

În martie 2019, Înalta Curte menționa în motivare: ”Cât privește considerentul deciziei contestate, în sensul că semnatarii protocolului nu figurează în Registrul partidelor politice în calitate de președinți ai celor două partide, Înalta Curte arată că din Legea 33/2007 nu reiese că ar fi impusă o astfel de condiție pentru încheierea și depunerea protocolului”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

64 comentarii

 1. Puie USL!

 2. BEC la puscarie.

 3. Si nimeni n-are nici o responsabilitate?

  • N-are ma, ce, Putin are vreo responsabilitate? USL isi permite cat timp turmele de id oti ii tot voteaza de 34 de ani. Vorba ăluia : Pentru că putem.
   Astia nu au alte preocupari decat comasari de alegeri ca sa se mentine ei la ciolan, sa sugrume prin orice mijloace opozitia si negocieri despre candidatii lor la primarii. Daca trec de alegeri, urmeaza ca opozantii sa sara de pe la balcoane si sa sfarseasca prin puscarii

  • La Panioglu sunt la a cincea excludere din magistratura, dupa ce primele patru au fost anulate in instanta. Raspunde cineva?

  • si daca ar avea? se inceteaza urmarirea, se prescrie, se condamna cu suspendare…. moral stie toata lumea a cui e vina. a usr care au lasat sa se ajunga aici prin pasivitate.

  • @ jonshardware – Ma, da-te de aici cu pasivitatea ta! Bine, stiu ca esti postac haurist, da’ mai lasa-ne.

 4. Puie psd pnl kiolaku kovrigaru nicu barosanu’

 5. Cu toata sicanarea asta marsava, psdnl au mai pierdut cateva voturi.

  • @Ileanna
   :)))))))) Este exact invers decat spui: A castigat voturi!

  • Fac precizarea ca Alianta a castigat voturi iar psdnl a pierdut si nu putine!

  • @susufler0: adica ii dai dreptate. de pierdut, a pierdut usl (eu zic ca putin), dar nu stiu daca usr nu a castigat mult mai putin din alianta cu pmp (lupi noi din garda veche). ca sustinator dreapta, sunt mai suparat acum pe usr decat pe pnl la usl1 (cand am iesit din pnl). atunci erau variante. acum ne suntem si noi cu 3 zone/partide guvern – opozitie-sateliti. daca adu nu face nimic de „masa”, si vor se plange de ce se intampla numai lor, si vor arata nenorocirile tuturor numai sustinatorilor (nu toata lumea citeste, dar toata lumea voteaza), la urmatoarele alegeri pnl si usr vor fi langa pnt. pnl va fi absorbit de psd (mai au cativa oameni care ar putea sa rupa pisica), si usr ca orice stea nascut talent murit speranta

 6. Maha la UAIC, Firea e pa si acum asta. Deja e prea mult. Poate, poate incep sa sper ca se schimba ceva.

 7. Nu numai ca s-au facut de ras si ei, dar si cei care le-au dat dreptate. Dar, dovedindu-se incapabili sau escroci, avand in vedere marimea raului pe care puteau sa-l faca, pentru a nu recidiva ar trebui exclusi din BEP!

 8. MSD, Puie MSD!

 9. Dincolo pe Hotnews, plang niste postaci in pumni, dupa ce ii facusera prosti pe astia din Alianta. Am pretentia ca pe G4 oamenii sunt destupati la minte!

  • prostii sunt aia din usr, pe care ii plang ca s-au aliat cu rebuturile (in ordine cronologica) fsn-pd-pdl ce a ramas pmp. nu avea tomac nici drept de vot can era guru lor base marinar. dar e bine ca are potential

  • Constat ca pretentii prea mari! :))

  • @susufler0 – Asa zic si eu 😂, nu zice hop, ca gasesti si pe aici astupati

 10. Mai găsește grăunțe și o găină oarbă.

 11. Acum ar fi timpul sa vedem si cine este C. Diaconescu.

  • nu stii? e ala care in 2022 a vrut sa treaca la aur cu 5 filiale din pmp. el a fost schimbat dar usr vrea alianta cu ei. ciudata strategie, cand te gandesti ca pmp e ce a mai ramas din fsn, pd, pdl. dar ce conteaza … luna trecuta parca au primit si un primar de la psd.

  • „usr vrea alianta cu ei. ciudata strategie”

   Sa stam stram si sa judecam drept. Votantii USR sunt limitati in plaja 15-20% din votanti. Hai, maxim 25%, la vreo mobilizare exemplara.

   Cum poate USR ajunge la guvernare altfel decat prin aliante? Nu pot ramane vesnic „afara”, ca nu „pute” orice partener. Da, inclusiv alianta cu Orban si Tomac, asa cum sunt ei si partidele lor, e buna pentru USR. Mai coboara in lumea reala, sunt fortati sa se adapteze, sa negocieze si asa mai departe. Da. partidul „se murdareste”, dar isi si mareste sansele de a conta in actul de guvernare (centrala sau locala)

  • in lumea de votanti „intelectuali” cu car e drula vorbeste printrun guru indian. e ca jaguarul luat de tata o gargargara fara gat. bule fara aer.

  • @ silicon_v – Nu mai incedrca sa ii explici lui jonshardware, e doar un postac haurist.

 12. Sincer, m-a surprins ICCJ!

  • @Terah, nu credeam ca pesedeneleul are troli asa prapaditi si asa de tam*piti. Si putini si idi*hoti. Cum e mai bine.

 13. Se pare ca Putin a dat fail aici.
  Lasa ca mai avem o sansa la prezidentiale. 🤦

  • 🙂 cu ce candidati sunt, ar trebui reinstaurata monarhia (oricum e mai ieftin decat precedentul creat de maria sa kwj)

  • daca „opozitia” e tot asa de „prezenta”, sa nu te mire in 2029 tot un procent de 90%.

 14. Te-ai uitat tu la Drula, Tomac si Orban si ai vazut neo-marxismul din ei…

 15. Tine pastilele aproape si nu uita sa le iei la timp. Ce naiba…

 16. WA, clar va pricepeti.
  Totusi, de dragul adevarului istoric – Orban n-a fost niciodata in PDL. Dimpotriva, a fost un adversar constant al acelui partid si al fostului presedinte TB.
  Ce-i drept, a fost dintotdeauna un inca si mai inversunat adversar al PSD, ceea ce, nu-i asa, explica paraponul unora.
  Cu toate lipsurile lui, se poate spune ca Orban e mult mai liberal decat tot ce misuna de ani de zile prin conducerea PNL.
  Cat despre Drula, Barna si Ghinea, daca astia-s neo-marxisti, poate ne lamuriti cum e cu partidul aluia care zilele trecute vorbea cu evlavie despre „presedintele nostru, Domnul Nicolae Ceausescu…”

 17. psdnludmr nu a reusit decat sa creeze mai multa emotie pe dreapta politicii (nu ma refer la socialistii-pnl) si sa motiveze si mai mult votantii de dreapta

 18. Cei de la BEC s-au facut de ca.ca.
  Rusine iohannis cu gasca ta putinista de psdpnl isti. Sper sa nu prinizi nicio functie in institutiile europene si sa te intorci la Sibiu cu coada intre picioare, sa tai trandafiri.

  • pst „sa tai trandafiri”? ai uitat ca a castigat promitand smulgerea trandafirilor si acum s-au salbaticit? nu se mai vad sagetile albastre de pe indicatoare. asta si daca ajunge la catedra spun elevii ca legile fizicii sunt minciuni.

 19. Altcumva nu avea cum să se termine, o singură ieșire exista și anume asta, continuitatea partidului mai departe.
  Sus inimile oameni faini și după următorul pas ❤️❤️❤️

  • continuitate este, chiar mai buna decat la monarhiile putrede, dar ma deranjeaza un pic ca isi schimba numele cam des si prim-secretarii intre ei. Nu mai putem si noi sa avem un poet sa ne laude ca nu mai stie pe cine. se mai incurca si astia de la ziare care iau o gramada de bani. nororc cu ciutacu ca injura pe toti si cand ne confunda, dam bine la public. ne mai incurcam si noi cu domnule/tovarase.
   tovarase @Puskas Levente asiguram continuitatea… dar mai departe de ce sau de cine?

 20. 🙂 ala e sarac cu duhul, ca sa nu zic altfel. nici macar comunist nu poti sa ii spui daca il jigneste pe ceausescu spunandu-i domn. spunea si el ce a auzit prin casa. probabil ca sta cu parintii

 21. zici terah, zici idi:O)T

 22. Când l-o lua (peste vreo 30 de ani) să te duci și tu după el

 23. Uită-te la ei : „Trei crai de la răsărit” , zici c-au plecat cu steaua – Tomac, Drulă și Orban . Casier e Petrov. Care „Dreapta”că Orban calcă mereu linia continuă, Drulă e mereu in giratoriu cu semnal stânga iar tânărul Tomac e pe post de titirez băsist, se învârte în jurul propriei axe. Din cauza inerției mai iese câteodată în decor. Hai băieți că poate vă iese și vouă de-o bere.!!!!

  • Simpatica descrierea, dar s-o lasam mai moale cu standardele inalte legate de pozitionarea politica.
   In Ro nu exista dreapta, stanga sau centru.

   Exista doar jos (po.pu.li.sm, feudalism, nationalism-ceausism) sau sus (orice nu e in categoria asta si macar incearca o aliniere la concepte democratice).

   ADU e de sus.

  • 🙂 una dintre cele mai bune caracterizari a opozitiei. daca as fi optimist as zice ca au plecat cu dinamo (armata nu e cu ei) dar nici militia nu ii pate ca nu ii vede (la fel ca alegatorii)…. ups 2024. aia mici stiu ce am vrut sa zic ca le-au povestit parintii. asta e ideea de o bere. liderii opozitiei de „dreapta”. Sunt liberal si ma scarbesc atat de multi toti ca ii voi vota.. pe toti. sau poate daca apare o lista de partid sau un inependent care dupa terminarea facultatii a produs ceva…. poate. nu pot sa votez persoane scoase de”stefan gheorghiu”. astept un „mesia” in politica romaneasca. imi pastrez votul pentru el. in primul mandat am votat iun neamt, in al doile nu am fost pentru ca nu am vrut sa il legitimizez. psd avea multi oameni mai buni decat dancila. istoria se repeta dar nu se uita, si in 2000 am anulat votul pentru ca VREAU sa votez pentru ceva/cineva, nu impotriva,

  • unde adu sus? in mintea mea de om de dreapta nu pot sa votez un anarhist (anti-sistem). eu votez un om mai bun ca mine care a reusit sa isi lase afacerea pentru binele „tuturor”. dar cand am de votat un om care a fost numai lider la „non profit”? bineinteles are nu
   @FreePaddy e cea mai buna descriere. dar partea proasta e ca ai si tu dreptate cu pozitionarea. dar e uzuala 69

  • Adevarat, jalnic arata dreapta asta.

   Dar, sa nu fim suparati, putem vota oricand pe aia de stanga, socialistii. Adica pe Ciolacu, Ciuca, Stanescu, Bolos, Rares Bogdan sau Firea. Astia arata cu mult mai bine, oameni sarcai si umili, plecati de jos, consecventi si decisi sa taie in carne vie, adica sa ia de la bogati si sa de la saraci. Deja au belit toate microintreprinderile din Romania, PFA-urile si gulerele albe. Astia sunt „burghezii” care trebuie jupiti. Votati soarele si socialistii!

  • @siliconvotezi pe cine vrei. tu enumerezi marea familie usl. micro alea belite erau vai mama lor. am supravietuit cu 16 impozit si tva 24…?sa. am dezvoltat? da am ajuns de la 3 la 150 de oameni? da! am produs mai prost mai prost si mai ieftin in china? da.am facut bani din china pentru fabrica din romania? da. sunt 110 oameni angajati ? da.; da ma sunt de dreapta. lor trebe sa le mearga bine si mie imi merge uns. daca angajatii au probleme tu ai probleme. aveti probleme in usr? ma ajutati? doar ce m-a ajutat ccr. nu mai platesc nimic pana la 1mil. acum fdaca te tin oualele dai salarii fara inpozite si iti iei cati bani vrei din firma, cand te prinde dai 25% si zici sarumana

  • Din pacate pentru voi, simpatizanti PSD, acum si cu pnl atarnat in coada, electoratul de dreapta se va mobiliza din nou si va da un vot impotriva PSD. I-ati pacalit unii cu mos Klaus cel rosu, nu mai tine figura si acum!
   @johnshardware
   Ce spui tu acolo este in asentimentul milioanelor de oameni dezamagiti de intreaga clasa politica, doar ca, absenteismul/anularea votului/ votul dat catre un independent care nu va avea o majoritate in spate inseamna de fapt un vot pentru PSDPNL si mentinerea Romaniei in aceeasi stare de mediocritate cu un Marcel si’un Ciuca, Rares Bogan, Bode sau Barbu, Stanescu si Iohannis platiti aiurea de o tara cu o situatie economica mai nasoala decat a Greciei din urma cu vreo 10 ani.
   E posibil ca si alianta asta nou formata sa dezamageasca? Poate. Dar exista o sansa sa nu o faca. Pe cand cu PSDPNL se poate anticipa viitorul si fara un glob de cristal.

 24. “Jmecherul “ala de la BCA e inca in funcție ca deh el e doar un prostan fără creier executant de ordine de la partidul unic

 25. venezuela africa u mici exceptii? esti nazxi? faci comparatii numai cu albii blonzi, maxim sateni? sau in mintea ta de psdis ti s-a inoculat ideea ca toti vor rusia ? sa va schimbati ministrul care nu are bunul simt tovarasesc sa ii spuna tovarase lui ceausescu. Utililor. cat sa va mai suporte mizeriile ca rusia ca e cea mai mare amenintare? vreau rusia daca ma scapa de voi. dar nici atunci ca in 47 nu va impuscanimeni salamandrelor. bacterii in 2 picioare. sa va fereasca sfantu sa se treazeaca opozitia. i sa stie cum sa fca mamaliga sa explodexe. veti fi linsati. dati drumul la arme sa aveti o moarte rapida

 26. Crapă ciulacii și ciucanii.

 27. Tu ești din categoria conservatorilor români ultraleneși mintal. Voi sunteți atât de leneși intelectual că nu sunteți în stare să combateți adversarii politici din realitatea românească, ci preluați pe nemestecate războaiele culturale ale trumpiștilor americani. Dacă ați auzit la Prager de neomarxism, o țineți și voi de-a surda cu neomarxismul, pentru că nu vă duce capul să combateți cu argumentele voastre o alianță de partide liberale afiliate la ALDE și PPE in Europa.

 28. O decizie previzibilă ,în deplin acord cu practica anterioară în materie.

 29. @cazimir_gruia +10
  ar trebui sa mai comentezi din cand in gand. btw in romania mai exista partide liberale?

 30. bine ca a legiferat drula-mizerii fsn

 31. nu isi mareste partidul pornit dintr-o alianta civica vrea frulula si tolomac si orban sa isi mareasca pesia pe care nu a reusit sa o anuleze ca au fugit de la guvernare. e ok ceea ce zici dar cand trbuia sa se alieze cu aur , ca au furat startul (sunt mai sportivi si se pricep), dizolvau parlamentul si dadeau pe jos cu turistul? da, dar erau certati nu divortati. acum au divortat cand e in penal vladut. mizerii. au mare noroc ca nu sunt armele la liber. nu mai tragi bilete la loto il impusti pe unu si ai scutit 1mil.suntem atat de mici ca teroristii nu isi pun mintea cu parlamentul. suntem atat de prost incat intra cine vrea cand vra in birou si aia de la paza se trezesc cand reclama posesorul biroului ca e borat. si e unul care zice ceva in o limba straina ca el; e atat de mandru ca nu a invatat decat romana si ana numai pana in clasa a 2 la 18 ani cand a devenit ales

 32. Am cu cine vota acuma. O sa merg la toate rudele de alegeri și voi vota ADU.

 33. le-a fost milă ălora de la îccj de mocile alea de milogi ale lu drulă orban si tomac. au făcut un act de caritate

  • Ce-i drept, in fata profilului napoleonian al d-lui Ciolacu si a infatisarii de Rambo a d-lui Ciuca, Drula, Orban si Tomac ar avea de ce sa se rusineze… asta daca infatisarea oamenilor ar avea vreo relevanta. N-are, iar simpla mentionare a acestui fapt e dovada de crunta mitoc… continuati dvs.

  • Asa se zice la postaci cand se aplica legea, ca e act de caritate?
   Ce-i drept e inca surprinzator ca inca nu au fost cumparati si astia de la ICCJ la bucata, cum e DNA-ul, CCR si aproape toti judecatorii.
   Sau ca inca nu citesc decizia de pe o foaie venita de la Ioha cu geaca rosie PSD.

 34. Votez ADU, felicitaări!

 35. Eu + familia votam REPER, poate-i ajutam sa treaca pragul electoral, sa fie cat mai multe partide democrate, pro UE in PE. Daca REPER intra in PE, va fi un atu in plus la alegerile parlamentare din tara, in favoarea fortelor anti psdpnl, aur etc.
  Acum putem respira linistiti, problema ADU s-a rezolvat, astia cel putin intra in forta, sper. SUCCES!!!