G4Media.ro

BREAKING Florin Mitulețu Buică și-a dat demisia de la conducerea Autorității Electorale…

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

BREAKING Florin Mitulețu Buică și-a dat demisia de la conducerea Autorității Electorale Permanente în urma scandalului legat de angajarea cumnatei sale, după ce G4Media a arătat că este vizat de o plângere penală ANI/ Buică spusese despre angajare că este ”legală și morală”

Florin Mitulețu Buică și-a dat demisia de la conducerea Autorității Electorale Permanente (AEP) în urma scandalului legat de angajarea cumnatei sale, a transmis, miercuri, instituția. AEP este instituția care gestionează finanțarea partidelor, acordă subvenții și deconturi și monitorizează cheltuirea acestora.

Demisia vine la patru zile după ce G4Media a scris în exclusivitate despre cum omul care organizează alegerile în România este vizat de o plângere penală ANI pentru că și-ar fi angajat cumnata în instituție. Mitulețu a declarat pentru G4Media la acea vreme că nu va demisiona pentru că nu există niciun conflict de interese, iar angajarea cumnatei este ”legală și morală”.

 • ”Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11 ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, a transmis AEP prin Direcția de Comunicare.

Context

Agenția Națională de Integritate a anunțat, la două zile de la publicarea articolului de către G4Media, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Constantin Florin Mitulețu Buică a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Potrivit ANI, în exercitarea atribuțiilor de Președinte al Autorității Electorale Permanente a emis, aprobat și semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la Cabinetul Vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente pe funcția de consilier.

G4Media.ro a dezvăluit că un raport de evaluare al Agenției Naționale de Integritate (ANI) îl acuză pe Constantin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) de conflict de interese penal. Sesizarea a fost depusă de un fost director din AEP, demis chiar de Mitulețu Buică. Șeful AEP, omul care organizează alegerile în România, a declarat pentru G4Media că ”nu există nici un conflict de interese, nu voi demisiona”.

Cristian Petraru, fost șef al aparatului tehnic de la Biroul Electoral Central director în Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) până în 2019, a depus în august 2021 o sesizare la ANI în care indica faptul că președintele AEP ar fi numit-o într-o funcție din instituție pe cumnata sa, sora soției sale.

Petraru a primit de la ANI în decembrie 2022, după aproape un an și jumătate, o adresă în care informat că în dosarul plecat de la sesizarea sa a fost întocmit un ”raport de evaluare prin care au fost identificate elemente de încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese în materie penală”, potrivit declarației lui Cristian Petraru pentru G4Media.

Constantin Mitulețu-Buică a confirmat pentru G4Media primirea raportului de evaluare de la Agenția Națională de Integritate și a respins acuzațiile, anunțând că va contesta raportul ANI.

 • ”Raportul vizează o presupusă încălcare a articolului 301 din Codul Penal, referitor la conflictul de interese. Voi depune concluzii împotriva acestui raport pentru că nu există nici un conflict de interese. ANI m-a anunțat că va sesiza Parchetul General. Nu voi demisiona, e o simplă sesizare a Parchetului”, a declarat Constantin Mitulețu-Buică pentru G4Media.

Cazul a pornit de la angajarea la AEP, pe post de consilier în Biroul teritorial Dolj, a lui Carmen Mihaela Miningeș, cumnata președintelui AEP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Deci la 4 dosare penale își dau PSDiștii demisia. E bine de știut.

 2. Pai nu zicea tartanul ca nu demisioneaza ?

 3. A aflat intre timp ca are un conflict de interese? Bun. Asteptam alte demisii de prin Parlament, de la guvern.

 4. Postacii sa faca bine sa citeasca si ce scriem noi. Eu am explicat deja. Daca nu ai inteles, treaba ta, dar nu mai acuza aiurea. Zi si tu ca habar n-ai si las-o asa.

 5. Conform obiceiului cu care ne-am obișnuit, o s-o ia și ăsta la omor pe nevastă-sa, că din cauza ei a angajat-o pe sor’sa, care oricum nu știe să facă nimic. Si dă-i, si arde-o! Ea o să fugă la un vecin…. și-am încălecat pe-o șa…

 6. Ehe, e plin pe-acolo de șefi fără nicio treaba. Dacă vrei un post pe bani buni și fără nicio responsabilitate te duci acolo. L-a săpat exact cine o sa-i urmeze.

 7. Trebuie facuta o reforma profunda la AEP, multi functionari de acolo au facut multe infractiuni la comanda acestui individ, cum sa intimplat la sectorul 1 din Bucuresti

 8. Bine a facut ca a demisionat!Cat mai repede la judecata!

 9. Ar trebui ceva munca in folosul comunitati . Numai asa distare NESIMTIREA acestui politician .