G4Media.ro

Concursul pentru angajarea cadrelor didactice pe cele 500 de posturi anunțate de…

Concursul pentru angajarea cadrelor didactice pe cele 500 de posturi anunțate de guvern va consta într-o probă scrisă, se va da în școală, cu subiecte concepute, corectate și notate în școală. Normele au fost publicate în Monitorul Oficial

Condițiile concursului de angajare pentru cadre didactice au fost stabilite de Ministerul Educației prin ordinul nr. 5574/2020 privind organizarea și desfășurarea concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului școlar în unitățile de învățământ preuniversitar de stat în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, publicat azi în Monitorul Oficial.

Actul prevede că angajarea constă într-o probă scrisă dată de școală, cu subiecte făcute de școală și lucrarea evaluată de unitatea de învățământ care face angajarea.

Ministerul Educației a anunțat săptămâna trecută că scoate la concurs 500 de posturi în sistemul de învățământ, iar azi a publicat regulile de concurs în Monitorul Oficial.

Concursul constă într-o probă scrisă, se arată în document.

Proba scrisă se susține pe baza subiectelor elaborate de comisia de elaborare a subiectelor/baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise, constituită la nivelul unității de învățământ/consorțiului școlar/grupului de unități de învățământ care s-au asociat temporar, în concordanță cu programele specifice pentru concurs în vigoare, aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării, și se evaluează prin note de la 10 la 1. Comisiile de elaborare a subiectelor/baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise asigură, la cererea candidaților, și traducerea subiectelor în limbile minorităților naționale”, potrivit Ordinului citat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Pe principiul: sa fie! Sa aiba copiii si profesorii de treaba.
    Castigul cel mai sigur e din comisioanele de la partid, fara meditatie prea multa.

    • Dacă e în școală, subiecte făcute în școală, corectarea în școală e cum e mai bine, curat meritocrație

  2. Alti 500 cu 6 case!

  3. Un eveniment deosebit. 500 de „cadre” angajate la stat. Musai sa stim amanunte.

  4. O prostie. Cu această ocazie își mai angajează directorii niște acoliți. Cu timpul aceștia trebuie să ia locul profesorilor incomozi care nu joacă cum cântă șeful.
    Începe urgia pentru cei cinstiți din învățământ.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.