G4Media.ro

BREAKING Ciolacu vorbește de plecarea bugetarilor nemulțumiți de salariile de ”1000 și…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING Ciolacu vorbește de plecarea bugetarilor nemulțumiți de salariile de ”1000 și ceva de euro”: Putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite salariile celor care merită

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că guvernul poate găsi ”soluții pentru structuri de personal mai suple” în cazul angajaților de la guvern și parlament care protestează nemulțumiți de creșterea salarială de 10% propusă de Ministerul Muncii.

”Aprobăm o majorare salarială cu 10% în două tranșe, iunie și septembrie, pentru mai multe categorii de salariați din administrația centrală și locală( …) Am văzut că există nemulțumiri față de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern, sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună. Cred că atât la Guvern, cât și la Parlament, putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită”, a spus Ciolacu în debutul ședinței de guvern.

El a cerut ministerelor să termine până la 30 iunie reorganizarea internă ”ca să reducem numărul bugetarilor”.

Reamintim că angajații de la Secretariatul General al Guvernului și din aparatul de lucru al premierului protestează de peste o săptămână și cer creșteri de salarii. Ei denunță ”inechitățile” față de alte categorii de bugetari.

Marți, Ministerul Muncii a publicat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care acordă o creștere salarială de 10% unor categorii de bugetari care au reclamat inechități față de alți salariați la stat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

 1. Vinde gogosi dl Kiolaku…

  • Ministerul Muncii se preface ca nu stie ca agentii de la ANPC sau Mediu sau ANSVSA muncesc pe salarii mai mici decat aia care plimba foi prin birouri… randamentul fiind acelasi

  • vorbe, nu fapte 😉

 2. Ciolacu ii ameninta pe cei care nu vor sa sufere in continuare cu demiterea.
  Dar inflatia a fost la 15% in guvernul PSD-PNL si e astazi pe la 6% iar salariile stagneaza

  • Dar vaaaaaai, sărăcuții de ei. Să meargă în privat dacă stand la stat suferă atât.

 3. Ciordacu e un H.O.Ț

 4. Ciolacu vorbeste pe principiul invers enuntat de Iohannis: vorbe nu fapte! Cand concediezi ai urmatoarea problema: pe cine dai afara avand in vedere ca angajatul poate incadrat in urmatoarele 4 tipare: 1) isi face treaba si are pile 2) isi face treaba si n-are pile 3) nuisi face treaba si are pile 4) nu isi face treaba si nu are pile.

 5. Ce sa iti povestesc…acum faci pe viteazu’ si pe marele reformator…daca te tin merdenele fa odata reforma statului si o ramai in istorie ca cel care a reformat statul roman si nu patiseria buzoiana…si chiar nu m-ar deranja sa o faci dupa alegeri daca ai curaj si mai ales daca sti cum sa o faci…dl. Ciolacu

 6. Sa intelegem ca dl Ciolacu a transmis ministerelor, sa termine pana la 30 iunie, reorganizarea interna, ,, ca sa reducem numarul bugetarilor ”.
  Practic, este o atentionare catre bugetari, ca dupa alegerile europarlamentare, dl premier va dispune masuri pt darea afara , (disponibilizarea) a foarte multi bugetari .
  O astfel de chemare catre ministere, induce fiecarui bugetar, ca dl Ciolacu, este in adevar, gata sa dea o mare parte in somaj.
  Practic, parca le induce bugetarilor ideea, ca daca voteaza PSD, asta ii asteapta pe multi bugetari, dupa europarlamentare, adica somaj.
  Problema este daca stie ca din cei peste 1.200.000 bugetari, circa peste 1.000.000 sunt invatamantul, sanatatea, administratiile locale, consilii jidetene, armata , politia,tot felul de agentii, etc de care nu se poate si nu se va atinge.
  Si s a vazut ca multi ii confunda pe toti acesti bugetari ca fiind cei 23.0000 de la finante !

 7. 23.000 persoane, si nu 230.000.

 8. Cei care pleaca de bunavoie sunt cei competenti si care muncesc cu adevarat.