G4Media.ro

BREAKING Camera Deputaților a respins moțiunea simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu

BREAKING Camera Deputaților a respins moțiunea simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu

Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost respinsă, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor.

Moțiunea a fost respinsă cu 140 voturi „pentru”, 161 voturi „împotrivă”, o abțineri, iar doi deputați nu au votat.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a cerut ca votul pe moțiune să fie secret, însă propunerea a fost respinsă prin votul plenului.

Votarea unei moțiuni simple prin vot secret ar fi fost o premieră.

Este prima moţiune simplă depusă de opoziţie în această legislatură.

Potrivit regulamentului, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, semnată de 109 social-democraţi, a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni. Cu acest prilej, reprezentanţii PSD au venit la şedinţa de plen purtând pancarte negre prin care se solicita demisia lui Vlad Voiculescu.

În favoarea adoptării moţiunii simple s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR.

În moţiune, deputaţii PSD cer demisia ministrului Sănătăţii, motivând că în timpul care s-a scurs de la învestirea lui au văzut „atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”.

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, la dezbaterile de luni, că autorul „direct” al ”dezastrului” din ultimii 30 de ani din sistemul de sănătate din România este PSD. „Vorbesc despre asumare oamenii partidului care, de la Revoluţie încoace, a avut 12 miniştri ai Sănătăţii. Vorbesc despre asumare colegii de partid ai ultimilor trei miniştri ai Sănătăţii – toţi anchetaţi de DNA. (…) Am găsit sistemul de sănătate din România mult mai rău decât l-am lăsat. V-aţi bătut joc de aproape tot ce am făcut în 2016 şi era un început de reformă reală”, a afirmat ministrul.

Dezbaterile au fost aprinse, cu acuzații dure între PSD, pe de o parte, și Vlad Voiculescu, USR PLUS, PNL și UDMR pe de altă parte.

La finalul dezbaterilor, PSD a cerut ca votul pe moțiunea simplă să fie dat luni, nu miercuri, așa cum fusese stabilit inițial. Majoritatea a respins însă solicitarea, iar președinta de ședință, Cristina Prună (USR PLUS), a închis ședința.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. La treaba, modificati Constitutia, lasati spectacolele ieftine care „trebuiesc jucate”.
  Nu intereseaza decat sa stim ca va bateti capul cum sa faceti sa obligati lumea sa munceasca si sefii sa nu mai fure.
  Mediul privat – multi hoti acoperiti de cine trebuie…

 2. Ce se vede clar și conform așteptărilor este faptul că AUR este de fapt alt apendice al fmmpsd. Zdrențele bine mascate în spatele imaginii de „patriot” s-au așezat în fruntea țării după ce i-au păcălit pe proști și acum votează alături de hoții de la psd. Praful să se aleagă de ei.

  • 10000 de psd-iști pe fundul oceanului este bine , dar foare bine este și 10000 de pnl-iști ( pdl-iști , băsiști împuțiți)pe fundul oceanului

 3. Sugerez USRPLUS-ului să se lase absorbit în PNL, dacă nu vrea să dispară de tot, pentru că există mai mult asemănări decât deosebiri între cele 2 partide și n-ar fi probleme de omogenizare!

 4. Încă o săptămână pierdută fara să faceți nimic concret.

 5. Iar nu apare….
  Ziceam că sugerez USRPLUS să se lase absorbit în PNL, pentru că, dacă nu mai e nicio diferență, e păcat să dispară!

 6. Logic votul !
  Logic si tupeul lui Sifonis !

  PS. Cum se face ca pe vremea cand erau ei mari si tari pesedistii voiau doar vot la vedere ?!

  PPS. A inceput lungul sir de neizbanzi al Pesedistilor. Adica au inceput sa infranga ! :))

 7. Mă bucur pentru ministrul Vlad Voiculescu.
  Mi-e milă de toată hârtia risipită pe pancarte de cei de la Psd, în plusam remarcat efortul supraomenesc al acestora de a ține în mână altceva decât un trabuc, o sticlă sau o femeie.

  • Imi inchipui ca acele pancarte PSD-ul le-a luat de la vreo tipografie a vreunuia din partid, la suprapret evident, ele fiind oricum la final decontate pe banii statului ( vezi veniturile partidelor de la Buget ) . Nu e hartie risipita, e o ocazie ca cineva sa mai faca niste bani 🙂

 8. Cineva ar trebui să măsoare, anual, câte zile sunt plătiți păcălicii ăștia de parlamentari să facă ceva util și cât o freacă cu jocuri din astea inutile.
  Mă apucă nervii când mă gândesc că sunt plătiți și din banii mei să se joace de-a votul, să râgâie și să se bată pe spate și să o mai pună de o afacere, pa când noi avem satisfacția că cineva a câștigat sau a pierdut ceva din această „luptă”.

  Dor noi, oamenii care-i ținem pe ăștia in spate, pierdem iar ei întotdeauna câștigă.

 9. Mai trebuie sa se întample ceva pentru a pleca acest individ care pare mai mult un OBSERVATOR DECÂT MINISTRU. Păact ca nu-si da seama ca poartă o pălărie prea mare pentru el!

  • da, hai so punem pe maica-ta, poate face mai multe in cateva zile decat au stricat toti ministrii sanatatii in 30 de ani

 10. romanul asta neaos,Alfred Simonis uita cum statea Dragnea langa urna de vot,nu cumva sa-si exprime cineva un vot divers.

 11. Rezultatul era predictibil. Ar fi cazul ca anumiți parlamentari iubitori de băgatul bețelor în roate
  să învețe statistică și să nu o mai pună de telenovele nesolicitate, pe banii contribuabililor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.