G4Media.ro

BREAKING Acord asupra regulilor de analiză a plagiatelor, după o întâlnire la…

BREAKING Acord asupra regulilor de analiză a plagiatelor, după o întâlnire la Ministerul Educației. Mircea Dumitru: Vor fi acceptate sesizări de plagiat pe teze de doctorat deja evaluate, cu condiția ca tezele să nu fi fost evaluate in integrum. CNATDCU își poate continua activitatea în forma în care este acum

Acord încheiat astăzi la Ministerul Educației între ministru și vicepreședinții CNATDCU, în privința noilor reguli de soluționare a sesizărilor de plagiat în tezele de doctorat. „Am avut o discuție prin care am clarificat toate punctele litigioase”, a declarat pentru Edupedu.ro vicepreședintele forului, Mircea Dumitru, la finalul unei întâlniri cu ministrul Sorin Cîmpeanu și vicepreședintele CNATDCU Marius Andruh.

Concluzia este că toate acele puncte pe care dl academician Marius Andruh, eu însumi și dl președinte al Academiei și al CNATDCU, Ioan-Aurel Pop, le-am transmis Ministerului Educației, de îmbunătățire a regulamentului de funcționare a CNATDCU, au fost clarificate și însușite în totalitate de către conducerea Ministerului, astfel încât acest organism consultativ își poate continua activitatea în forma în care este acum”, a declarat fostul ministru Mircea Dumitru, pentru Edupedu.ro.

Amintim că acordul vine la o zi după ce și președintele CNATDCU, Ioan-Aurel Pop, și vicepreședintele Mircea Dumitru au vorbit despre posibilitatea de a se retrage din forul care analizează plagiatele, în contextul unor modificări inițiate de ministrul Educației la regulamentul de funcționare al Consiliului.

Foto: Mircea Dumitru, Sorin Cimpeanu și Marius Andruh / Sursa foto: Facebook.com/Universitatea din București și Inquam Photos/Alexandra Pandrea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Daca vreti sa fiti credibili scoateti la lumina plagiatele ordinare ale lui Bogdan Licu, Bogdan Despescu, Vlase, Corina Corbu, Lucian Netejoru, Mihai Tudose!

  • Si nu numai:
   Scoateți un calendar al deconspirarii plagiatelir!
   De. Ex.
   Pana la30.09. 2021 Tot Parchetul,Judecătorii, Instante de tot felul, Min. Justiției.
   30.13.20021.
   Plagiatelir din Min. Interne. Servicii de Tot Felul. Academii de orice fel.
   30.03.2022.
   Adm. Centrala si Locala.

   Între timp Curtea de Conturi sa stabilească prejudiciul ca sume încasate ilegal de „doctori si doctorasi”.

  • Wctificare 31.12.2021.
   Daca Curtea de Conturi nu se
   autosesizeaza sa stabilească paguba prin sumele încasate ilegal de ” doctori” atunci Tov. CĂTU sa-l demita pe Busuioc!

 2. ”Acordul” devedește mizeria din mediu academic care PROMOVAT copiatul, fraudele și înșelăciunea. Sper să se oprească declararea de noi ”doctori copy paste”.
  Nu văd nici un indiciu că cei care au furat vor restitui banii.
  Emilia Șercan este SINGURA persoană ce mertă respectul persoanelor oneste: și-a pus chiar și viața în primejdie

 3. Pasul zero : 100% transparenta – TOATE TEZELE de doctorat, indiferent cand a fost obtinut, indiferent de domeniu sa fie scanate si publicate online, accesibile ORICUI. In felul asta chiar daca ramane titlul prin nu stiu ce chichiță juridica, loazele pot fi aratate cu degetul. In timp, presiunea publica isi va spune cuvantul.

  • Ce intelegi tu dontr-o teza de doctorat?

 4. Numai atunci se face dreptate

 5. Ministerul Educatiei, zero credibilitate.

 6. Îi prindem doar pe cei care nu sunt membri ai coaliţiei aflate la guvernare. Săracă Românie!

 7. Obsesia nationala privind plagiatele (singura problema care mai ramasese de rezolvat in Romania, in rest le-am rezolvat pe toate) si vanatoarea de vrajitoare aferenta pot fi satisfacute – asa cum se intampla in toata lumea – prin respectarea autonomiei universitare. Doar universitatile sa aiba dreptul de a acorda diplome si titluri academice, fara nici un fel de supra-institutie numita CNATDCU care sa le calce in picioare autonomia si care sa fie implicata politic pana in gat. Si tot universitatile sa verifice (bine) tezele de doctorat inainte de acordarea titlului respectiv. Oroarea asta de CNATDCU, un consiliu inchizitorial „cu cagule negre” si plin de venin si otrava, trebuie desfiintata cat mai repede. E o aberatie pur romaneasca si care nu se regaseste in nici o alta tara din lume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.