G4Media.ro

Intervenție de 14 ore a salvamontiștilor la Brașov/ Un bărbat a căzut…

Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov

Intervenție de 14 ore a salvamontiștilor la Brașov/ Un bărbat a căzut în gol aproximativ 40 de metri

Un bărbat de 40 de ani, care a căzut în gol aproximativ 40 de metri în Munţii Bucegi, a fost găsit şi transportat la baza masivului de salvatorii montani braşoveni, la intervenţie, care a durat 14 ore, participând 19 salvamontişti, anunță Agerpres.

Conform Serviciului Public Salvamont Braşov, accidentul a fost anunţat marţi seara.

„Victima, un bărbat de 40 de ani, a căzut în gol aproximativ 40 de metri în Munţii Bucegi şi a suferit mai multe traumatisme. Echipa de prim-răspuns i-a acordat primul ajutor şi, împreună cu restul salvatorilor montani sosiţi la incident, au transport pacientul până la baza masivului, unde a fost predat unui echipaj medical. Operaţiunea de salvare a fost efectuată de către 19 salvatori montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Braşov, Salvamont Bran şi Serviciul Salvamont Zărneşti, iar durata de desfăşurare a intervenţiei a fost de 14 ore”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Serviciului Public Judeţean Salvamont Braşov.

Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Se spune turist, nu barbat.

  • in coment-urile de pe pagina Salvamont cineva spunea ca este vorba de un cetatean strain care era la braconat de capre negre. Poate de asta nu i-au spus „turist”

  • Dacă bracona capre trebuia să îl lase acolo.

  • Muntii Bucegi sunt parc national, rangerii montani, politia montana si jandarmeria montana ce lucra, participau ca gonaci?

  • Sînt mîna în mînă. E dezastru, dacă mergi mai des pe coclauri auzi mereu focuri de armă în anumite zone din Bucegi, Piatra Craiului, Făgăraș. Dacă vă puteți imagina ce turme de capre negre erau acum 30, 40 de ani. Acum pustiu, pe ici pe colo cîteva și alea mereu vînate. O să dispară la un moment dat.

  • Sigur a fost un greu al patriei. La 2000 m si 150 de kilograme greutate corporala, cu arme și vanat,nu poti urca si cobori decat cu masina de teren alpin sau elicopterul.

  • Am vazut, intr-adevar, acum 30-40 de ani, capre negre in Carpati. Unele din cele mai frumoase amintiri din viata. Si caprele negre dispar din Romania?! Vai si amar!

 2. A fugit de COViD 🤣

 3. Daca intr-adevar vana capre negre, sper sa nu mai iasa din spital. Bagati-l la victimile covidului, aveti nevoie….

 4. Atâta risipă pentru a recupera din vârf de munte un munte 💩 … şi braconier! Parchetul se face că nu observă braconajul. Dai şpagă la ocolul silvic şi se împarte frumos, ca să fie bine. Ce dracu? Pensiile astea speciale sunt atât de mici… că trebuie să vină toate porcinele la braconat în parcul natural. Aşa ne mai facem şi noi un etaj la viloi…

  Dacă dădea mai multă şpagă îl arvunea pe Bode să spună ce legal era braconajul, ca la defrişările din Suceava. Şi bonus venea şi mafiotul de la mediu să ne explice el ce pericol sunt caprele negre pentru oameni…

 5. Sper să nu greșesc, acea zonă este în parcul național Bucegi. În acele locuri sunt capre negre. Imediată ce coboară ciobani din munți cu animalele urcă braconeri însoțiți de călăuze locale. Tocmai cine ar trebui să protejeze aceste animale sunt principali lupi înfometați după bani.