G4Media.ro

Borrell: „Ucraina va decide ce va face” în ceea ce privește eventualele…

Sursa foto: European Council

Borrell: „Ucraina va decide ce va face” în ceea ce privește eventualele negocieri cu Rusia

Șeful diplomației europene a declarat că Ucraina va decide când va demara negocieri cu Rusia, pe fondul speculațiilor din ce în ce mai mari potrivit cărora capitalele occidentale vor exercita presiuni asupra Kievului pentru negocieri, scrie The Guardian.

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe, a declarat: „Ucraina va decide ce să facă. Datoria noastră este să o sprijinim”.

Acesta a făcut declarațiile la sosirea la reuniunea lunară a miniștrilor de externe ai UE, care se va concentra pe războiul din Ucraina. Borrell a afirmat că retragerea Rusiei și recucerirea orașului Herson de către Ucraina a fost „o veste foarte bună” și a arătat că strategia UE de sprijin militar a fost cea corectă.

El a susținut că sprijinul militar al UE a fost mai mare decât au sugerat unele rapoarte, pe fondul frustrării crescânde din capitalele UE că eforturile blocului nu sunt recunoscute față de ajutorul american. „Cred că este foarte important să punem cifrele corecte pe masă”, a declarat Borrell, promițând mai multe detalii ulterior.

Miniștrii de externe ai UE urmează să convină asupra unor noi sancțiuni împotriva unor iranieni proeminenți, ca răspuns la represiunea violentă a drepturilor omului și vor discuta, de asemenea, despre rolul Teheranului în susținerea războiului Rusiei în Ucraina.

Borrell a declarat că blocul comunitar nu are nicio dovadă că Iranul furnizează Rusiei rachete, deși există o anumită îngrijorare că acest lucru ar putea fi real. Luna trecută, UE a sancționat patru iranieni implicați în furnizarea de drone letale folosite de Rusia pentru a ataca Ucraina.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...