G4Media.ro

Boris Johnson: tuturor celor cu vârsta de 18 ani și peste din…

foto: captură video BBC

Boris Johnson: tuturor celor cu vârsta de 18 ani și peste din Anglia li se oferă a treia doză de vaccin anti-Covid până la sfârșitul anului pentru a combate valul de infecții cu varianta Omicron

Într-o apariție televizată, prim ministrul britanic Boris Johnson a spus că lansează „Misiunea Națională Booster de Urgență Omicron” pentru a-i încuraja pe toți cei eligibili să se vaccineze cu a treia doză acum.

Acest program urma să fie deschis de luni celor peste 30 de ani, dar premierul Johnson a anunțat accelerarea programului, la toate persoanele de 18 ani și peste care au avut a doua doză acum cel puțin trei luni (în loc de șase luni ca până acum) și ținta de vaccinare a întregii populații adulte este adusă acum la sfârșitul lunii decembrie, în loc de sfârșitul lunii ianuarie.

În acest scop, echipele de planificare militară vor fi implicate pentru a sprijini site-uri suplimentare de vaccinare și unități mobile, în timp ce clinicile își vor extinde programul de funcționare, astfel încât să fie deschise șapte zile pe săptămână, cu mai multe sesiuni dimineața devreme, seara și în weekend. Alți mii de voluntari vor fi, de asemenea, instruiți ca parte a efortului.

Premierul s-a adresat națiunii după ce nivelul de alertă al Marii Britanii a fost ridicat de la trei la patru.

“Mă tem că ne confruntăm acum cu o urgență în lupta noastră cu noua variantă, Omicron, și trebuie să ne consolidăm urgent zidul de protecție împotriva vaccinurilor pentru a ne menține prietenii și pe cei dragi în siguranță” a spus premierul în alocuțiunea sa televizată.

“Nimeni nu ar trebui să aibă vreo îndoială: urmează un mare val de Omicron și mă tem că acum este clar că două doze de vaccin pur și simplu nu sunt suficiente pentru a oferi nivelul de protecție de care avem nevoie cu toții. Dar vestea bună este că oamenii noștri de știință sunt încrezători că, cu o a treia doză – o doză Booster – ne putem reface cu toții nivelul de protecție” a mai spus el.

Premierul Johnson a spus că oamenii de știință nu pot spune în prezent dacă tulpina Omicron este mai puțin severă, dar este mult mai transmisibilă și, dacă populația nu ar fi stimulată, “ar risca un nivel de spitalizare care ar putea copleși Serviciul Național de Sănătate și, din păcate, ar putea duce la foarte multe decese”.

În cursul zilei de duminică, Agenția de Securitate a Sănătății din Regatul Unit (UKHSA) i-a sfătuit pe miniștri să ridice nivelul de alertă COVID de la trei la patru, pe o scară de cinci, după ce încă 1.239 de cazuri confirmate de mutație Omicron au fost înregistrate în Regatul Unit până duminică.

Programul accelerat de vaccinare este valabil în Anglia, unde locuiește 85% din populația Regatului Unite, dar premierul Johnson a anunțat că guvernul britanic va oferi sprijin în acest sens și administrațiilor din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Până acum 89% din populație de peste 12 ani a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, 81% două doze și 40% trei doze.

BBC, Sky News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Mișto asta cu „se oferă”.
  Cine nu accepta oferta, nu mai merge la magazine sau la serviciu.
  „O oferta pe care nu o poți refuza” :))

  • padure avem destula, poti sa te duci linistit, nu te oprim si nici nu te chemam inapoi.

  • Şi-atunci de unde nevoia tuturor vaccinaţilor de a se înghesui în pădure la sfârşit de săptămână?
   O fi de la regrete şi vor să ia aer de nevaccinat?

 2. Norocoșii de Englezi, le oferă guvernul a treia injecție că primele două au fost doar de încălzire. Am auzit că la Anglia nu e frumos să refuzi guvernul.

 3. Parcă vezi că închide pana-n martie, exact că anu’ trecut. „Omnicron e de vina 🤥”

 4. Dna dr din Africa de Sud care a dat alarma cu Omicronu explica foarte ap.asat ca omicron e mult mai lej.era ca Delta, ca au trecut deja 4 saptamani si nimic spe.ctaculos nu s-a intamplat:

  twitter.com/LBC/status/1469998211863621636

  Boris pare disperat deja.
  Dupa deconspirarea petrecerii de anul trecut de Craciun are nevoie sa mute atentia spre altceva, altfel isi pierde postul. Noul dusman si generator de frica – omicron.

 5. Zilele trecute în Anglia erau 50 000 de mii de cazuri. Mortalitatea e aceiași ca în România, am calculat nr total de morți de la începutul pandemiei și l-am raportat la populație.
  Ca atare, ce folos are Anglia super vaccinata fata de România de pe urma vaccinurilor.
  Poate sa ma lămurească cineva?

  • Da, i au sprijinit pe producatori de vaccin, si vor primi urmatoarele 1 miliard jumate de boostere la pretz preferntzial de acum inainte! :=) Altceva nimik!