G4Media.ro

Boris Johnson și Angela Merkel, de acord cu privire la necesitatea unei…

Sursa foto: Twitter/ UK Prime-Minister

Boris Johnson și Angela Merkel, de acord cu privire la necesitatea unei cooperări globale privind situația din Afganistan

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au fost de acord referitor la necesitatea unei cooperări globale privind situația din Afganistan, în timpul unui apel telefonic, marți dimineață.

„Au fost de acord că cooperarea globală este crucială, atât în ceea ce privește nevoia urgentă de evacuare a cetățenilor străini, cât și a altor persoane din Afganistan, și importanța pe termen lung a prevenirii unei crize umanitare în țară și regiune”, a declarat un purtător de cuvânt din Downing Street, citat de CNN.

De asemenea, Johnson a menționat că „orice viitor guvern taliban din Afganistan” ar trebui să fie de acord cu standardele internaționale comune privind drepturile omului, respectate de comunitatea internațională.

„Prim-ministrul și-a prezentat intenția de a convoca liderii G7 pentru o întâlnire virtuală pentru a discuta acest lucru cât mai curând posibil”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Sursa foto: Twitter/ UK Prime-Minister

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. „„orice viitor guvern taliban din Afganistan” ar trebui să fie de acord cu standardele internaționale comune privind drepturile omului, respectate de comunitatea internațională.”

    Super. De acord.

    Cand urmeaza China, Turcia, Iran, India si Rusia?

    Sau Germania si UK uita de drepturile omului cand vine vorba de aceste state?

    Nu se poate sa avem legaturi economice cu regimuri autoritare vinovate de genocide, dar sa ne dam progresisti experti in drepturile omului.