G4Media.ro

Boris Johnson: Occidentul va încerca să blocheze accesul companiilor ruse la dolari,…

sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Boris Johnson: Occidentul va încerca să blocheze accesul companiilor ruse la dolari, în cazul unei invazii ruse asupra Ucrainei

SUA şi Marea Britanie vor încerca să oprească accesul companiilor ruse la dolari americani şi lire sterline dacă Kremlinul ordonă o invazie a Ucrainei, a declarat premierul britanic Boris Johnson pentru BBC, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Planul pe care îl vedem este pentru ceva care ar putea fi cu adevărat cel mai mare război din Europa din 1945 în termeni de mărime”, a spus Johnson.

„Am putea asista nu numai la o invazie prin est prin Donbas, ci, potrivit informaţiilor pe care le vedem, şi la una din nord, din Belarus, care ar duce la încercuirea chiar a Kievului, după cum ne-a explicat Joe Biden noaptea trecută”, a adăugat el.

„Cred că mulţi oameni trebuie să înţeleagă pur şi simplu costul în vieţi omeneşti pe care l-ar presupune acest lucru, nu numai pentru ucraineni, ci şi pentru ruşi”, a mai afirmat el.

Boris Johnson a spus că sancţiunile împotriva Rusiei în eventualitatea unei invazii vor merge mult mai departe decât s-a sugerat anterior în public.

El a spus că Regatul Unit şi Statele Unite vor opri companiile ruse „să facă tranzacţii în lire şi dolari”, o mişcare despre care a spus că „ar lovi foarte, foarte rău” prin impactul ei, a relatat BBC.

Sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Germania sa trebuiasca sa dea aur pentru gaz? O, da!

  Romanache sa trebuiasca sa dea aur? Un tezaur in fiecare iarna? O, da!

 2. In valuta a tuturor de nationalitate rusa, de oriunde in lume.

 3. Daca Germania/UE, pe de o parte, si Rusia, de cealalta parte, ar face un comert mult mai intens, atunci ar incepe sa tranzactioneze resurse (gaz, de exemplu, dar si altele) pe EUR, vorbim de sume uriase, nu pe dolari. Daca si China si alte tari ar incepe sa vanda petrol, gaze, minereuri pe EUR, nu pe USD, atunci SUA chiar ar avea o mare problema. Si asta este unul dintre stimulentii care fac SUA atat de virulenta la adresa Rusiei si a legaturilor sale tot mai stranse cu Germania si UE in general.
  Din fericire, asta coincide si cu interesul nostru national de a tine Rusia departe de zona noastra.

 4. Nu este vorba de acces, china are tone de euro si dolari (aici trebuie lucrat) se pot transforma in bani de monopoly dar urmarea este greu de anticipat.

 5. Sancțiunile ora sa sune efectul unei ,, frecții la in picior de lemn”. Bolșevicul nu înțelege decât de forță. Dacă vede ,cu adevărat,uniune in UE și între UE și SUA atunci,poate,va ceda. Dar,atâta timp cât există excepții că Germania,Austria samd,nu va ceda. Va ataca/ocupa ,la fel că în 2014,și va vedea ce va fi după. Părerea mea …

 6. Este greu de înțeles cum tarile occidentale,”democratice”,atât cât sunt, nu înțeleg
  mentalitatea dictatorilor.Tepeta,și ma mir ca auuitat,poziția lor fata de Hitler,în 1938 condor Chamberlein,pe atunci primul ministru al UK,a sosit de la Berlin,cu o bucățică de hârtie și a spus, fluturând fituica: Avem pace pentru 1000 de ani! Ce mishto! Pe Hitler îl durea în fund ,a invadat tarile și a creat un carnagiu îngrozitor.Axum suntem i tr o situație similara,iar Putin,clar,nu este în toate mințile Deci Occidentul trebuie sa lovească dur,prin toate mijloacele,economica,militare Altfel…