G4Media.ro

Boris Johnson, la summitul G7: Trebuie să sprijinim Ucraina, dar să fim…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Boris Johnson, la summitul G7: Trebuie să sprijinim Ucraina, dar să fim sinceri în privința implicațiilor / Costul victoriei lui Putin în Ucraina este prea mare

Cele mai bogate națiuni ale lumii se concentrează asupra modului în care să mențină coaliția de susținere a Ucrainei, într-un moment în care „în mod realist, va exista o oboseală în rândul populației și al politicienilor”, a declarat premierul britanic Boris Johnson, potrivit BBC.

Vorbind la summitul G7, premierul britanic spune că „cel mai incredibil lucru în legătură cu modul în care Occidentul a răspuns la invazia Ucrainei de către Putin a fost unitatea”.

Pentru a proteja unitatea, liderii trebuie să fie „cu adevărat sinceri” în legătură cu implicațiile a ceea ce se întâmplă – și cu impactul asupra costurilor „energiei sau alimentelor sau orice altceva”, spune Johnson, citat de Reuters.

Acesta este un lucru pentru care merită „să ne apărăm împreună” – principiul conform căruia o țară liberă precum Ucraina nu ar trebui să fie invadată prin violență și să i se schimbe granițele prin forță, spune el.

„Iar consecințele acestui lucru, a ceea ce se întâmplă, pentru lume sunt dure. Dar prețul de a da înapoi, prețul de a-i permite lui Putin să reușească… ar fi mult, mult mai mare”, a mai afirmat Johnson.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Inca niște BS de la ciufulit. L-a apucat sinceritatea brusc.

  • Ce anume BS neica? Ai un exemplu concret sau dai si tu copy/paste din lista cu raspunsuri generice primite de la fabrica de troli?

  • @V
   „… principiul conform căruia o țară liberă precum Ucraina nu ar trebui să fie invadată prin violență și să i se schimbe granițele prin forță, spune el.”
   Nu s-a aplicat fostei Iugoslavii, nu?
   Sau Georgiei?

  • Du-te bai cu Yuguslavia ta. Acolo a fost rezolutie ONU. Ce au facut sarbii in Bosnia fac rusii acum in ukr. Genocid. Doar sunt neamuri.

 2. ! gabriel

  eroare, nu a existat rezolutie ONU!