G4Media.ro

Boris Johnson exclude colaborarea cu Nigel Farage după Brexit/ ”Este o șansă…

Boris Johnson exclude colaborarea cu Nigel Farage după Brexit/ ”Este o șansă de unu la un milion ca Marea Britanie să iasa din UE fără acord”

Boris Johnson, favorit la succesiunea premierului britanic Theresa May, a exclus miercuri participarea populistului Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, la negocieri privind ieşirea din UE, relatează AFP, citat de Agerpres.

Mare învingător la alegerile europene organizate în mai în Marea Britanie, partidul eurosceptic al lui Nigel Farage reclamă să poată participa la discuţiile despre Brexit, programat pentru 31 octombrie.

Întrebat pe această temă în cursul unei dezbateri difuzate pe reţele sociale în cadrul cursei la succesiunea premierului Theresa May, Boris Johnson a apreciat că este inadecvat să combată un adversar politic „dându-i oxigen”.

„Este un nu destul de clar”, a adăugat el, invitat de moderatoare să-şi precizeze răspunsul legat de participarea lui Nigel Farage la renegocierea acordului de Brexit dorită de Boris Johnson, cu toate că UE a exclus această posibilitate.

Fostul primar al Londrei, adept al unui Brexit dur, este implicat într-o luptă cu ministrul de externe Jeremy Hunt pentru a deveni lider al Partidului Conservator şi, implicit, prim-ministru. Ei urmează să fie departajaţi până la sfârşitul lui iulie de cei 160.000 de membri ai partidului.

Pentru a învinge, Boris Johnson joacă rolul salvatorului Brexitului, prevăzut iniţial pentru 29 martie, apoi amânat la 31 octombrie, cu scopul de a găsi o soluţie alternativă la acordul de retragere din UE negociat de Theresa May cu Bruxellesul şi respins de trei ori de deputaţii britanici.

„Avem nevoie de cineva care crede în Brexit”, a insistat Boris Johnson miercuri, reamintind rolul său din campania pro-Brexit cu prilejul referendumului din 2016, când Jeremy Hunt a militat în tabăra adversă.

Boris Johnson a mai repetat că este dispus să părăsească UE fără acord, dacă va fi necesar. „Nu cred că vom ajunge la asta – după părerea mea este o şansă de unu la un milion (să se întâmple) -, dar este vital să ne pregătim”, a spus el.

La rândul său, Jeremy Hunt a estimat că, pentru „a-i cuceri din nou” pe alegătorii conservatori seduşi de Partidul Brexit, „tories” trebuie să reuşească ieşirea din UE.

„Dacă avem alegeri înainte de a părăsi Uniunea Europeană, oricât de carismatic aţi fi ca lider, vom fi măturaţi cu toţii”, a avertizat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. O data cu aparitia noului partid condus de Nigel Farage si care capaciteaza electoratul ce este in totalitate cu iesirea MB din UE in urma uni BREXIT dur ,noul premier ,indiferent care ar fi el , are in fata trei mari probleme de rezolvat .
    a) Raminerea la guvernare, pina cind Brexitul indiferent de forma lui va fi implementat .
    b)Recucerirea votantilor ce au trecut de partea partidului Brexit Party, realizind in practica ,ceea ce acest partid deja promite .
    c)Incercarea de a convinge UE , in acceptarea de noi negocieri in vederea finalizarii Brexitului, concomitent cu promisiuni viitoare, de mentinerea unor termeni asemanatori negociati ulterior.

    Toate aceste actiuni imediat viitoare, promise deja de cei doi concurenti pentru postul de premier , au nevoie de acceptul Uniunii Europene . Pina in prezent toate metodele politice si nu numai, folosite de politicul britanic , s-au lovit de refuzul negociatorilor UE si daca viitorul conducator al UE, va fi Michelle Barnier , atunci problemele Angleterrei vor fi infinit mai mari . Jocul in sine consta in nepierderea electoratului celor doua mari partide ,din care unul este la guvernare, in acelasi timp cu un Brexit acceptat de cele doua parti si cu un acord viitor asemanator celui actual , dar care sa permita MB sa nu mai contribuie cu sume mari de bani direct la bugetul UE . Probabil cumva parte din aceste sume vor fi recuperate de UE prin taxe vamale si alte forme de taxare viitoare in jocul economic dintre cele doua puteri . Un Brexit dur ar insemna de fapt o blocada economica instaurata de catre UE si un razboi economic intre cele doua parti .Nu este in interesul nimanui .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.