G4Media.ro

Boris Johnson convoacă reuniune interministerială de criză după moartea a cel puţin…

Boris Johnson convoacă reuniune interministerială de criză după moartea a cel puţin 27 de migranţi care încercau să traverseze Canalul Mânecii

Premierul britanic Boris Johnson a convocat o reuniune interministerială de criză miercuri, după moartea a cel puţin 27 de migranţi care încercau să traverseze Canalul Mânecii din Franţa către Regatul Unit, a anunţat Downing Street, relatează AFP.

”Prim-ministrul va conduce în această după-amiază o reuniune COBR privind situaţia în Canalul Mânecii”, a declarat purtătorul său de cuvânt.

Potrivit poliţiei franceze, 27 de migranţi au murit miercuri în naufragiul ambarcaţiunii lor în Canalul Mânecii, în largul portului Calais.

Această dramă, calificată drept ”tragedie” de către prim-ministrul francez Jean Castex, este cea mai mare din 2018 şi survine în contextul blocării tot mai mari a portului Calais şi a tunelului pe sub Canalul Mânecii folosit de migranţi care încearcă să ajungă în Anglia.

Aceste traversări constituie un subiect de tensiuni constante între Paris şi Londra, autorităţile britanice considerând insuficiente eforturile întreprinse de partea franceză pentru a împiedica îmbarcarea migranţilor ilegali în pofida acordării unor ajutoare financiare, relatează Agerpres.

Citește și

Cel puțin 31 de migranți au murit când ambarcațiunea lor s-a scufundat în Canalul Mânecii în largul orașului Calais pe coasta de nord a Franței. Ei încercau să ajungă în Marea Britanie

Sursa foto: Facebook / Boris Johnson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. S-au mai înecat 27 de medici? Sau erau I.T.-iști?

  2. Pomanagii nu se vor descuraja…in curind, or sa treaca si oceane, numai ca sa ajunga intr-un loc cu ajutoare sociale grase