G4Media.ro

Bolojan cere finanţarea centurii metropolitane Oradea prin Programul Anghel Saligny. Noua şosea…

Bolojan cere finanţarea centurii metropolitane Oradea prin Programul Anghel Saligny. Noua şosea va avea o lungime de 17 kilometri, iar costul estimat este de 250 de milioane lei

Consiliul Judeţean Bihor, condus de Ilie Bolojan a decis astăzi să solicite finanţare de la buget, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru construirea „inelului metropolitan” un drum nou, în zona de sud a municipiului Oradea, care va străbate comunele Nojorid, Sânmartin și Oșorhei. Pe traseul șoselei vor fi construite două pasaje, două viaducte și vor fi amenajate patru intersecții giratorii.

Valoarea estimată a proiectului este de 250 de milioane lei, iar durata de implementare va fi de 84 de luni.

„E un proiect important care va asigura o mobilitate metropolitană foarte bună, alături de celelalte proiecte care sunt pe rol în acest moment. De exemplu, dacă cineva vine de la Arad sau Timișoara pe drumul expres și vrea să meargă la Băile Felix, nu mai intră în Oradea, coboară de pe drumul expres la Livada, intră pe centura Nojorid, ajunge imediat pe acest inel rutier și în 3 minute este la Cordău, la girație, coboară și intră direct în stațiune. De asemenea, dacă cineva vrea să meargă din zona Hidișel înspre Cluj-Napoca, nu mai intră pe centura Oradea, prin Sânmartin, urcă pe acest inel și iese spre Oșorhei. Acest pachet de proiecte va rezolva circulația în zona metropolitană a Municipiului Oradea pe o rază de 20-30 de kilometri în anii următori, această zonă fiind cea mai aglomerată. În partea de nord urmează să facem o altă asociere pentru a realiza în parteneriat proiectul centurii Biharia și drumul de legătură dintre această centură și localitatea Paleu”, a explicat Ilie Bolojan.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Nu se poate! A zis USR ca e furtaciune programul asta.

  • este. ca nu o fi tot, e normal

  • Problema nu e că e furaciune. Problema e că Bolojan a cerut și i s-au dat. Chit că nu reprezintă o urgenta. Și apoi lumea zice că e primar bun (când ai fonduri la discreție întotdeauna e ușor). Dar când a cerut Fritz pentru ceva urgent și cu urmări imediate nu a primit nimic. Aici e problema.

  • De asemenea se pot finanța și alte obiective de infrastructură în România ca de exemplu:
   căii ferate între localitățile: Pitești și Râmnicu Vâlcea, Sighișoara sau Mediaș și Târgu Mureș, Târgoviște și Sinaia, Iași și Botoșani prin Harlau, București și Alexandria, București – Snagov/Voluntari și Ploiești, Oradea și Beius, Cluj Napoca și Zalău, Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu, noi porturi la Dunăre, aeroport la Brăila și altele.

  • Fondurile sunt pentru dezvoltare, nu pentru cârpirea incompetentei lui Fritzulucă.

 2. Mircea-domnului Bolojan i se va da praful de pe toba.In Romania cei care fac ceva sau vor sa faca ceva indiferent de partid sau fara primesc picioare in fund.
  Catu sa Matu vrea pupatu in fund + multe altele iar Bolojan nu se incadreaza la aceasta categorie, nu are calificare, au calificare Rares Bogdan , Valceanu si compania

 3. Da,oameni buni,ia faceți o vizita în orașul meu…Omul asta a făcut treabă cit alții în 30 de ani.Si nu-mi pasa ca din PNL….

 4. Erata,ca e din pnl

 5. Bolojan a facut la Oradea lucruri extraordinare,care ar fi trebuit facute la scara mai mare sau mai mică de toti primarii din țară.
  Dar e mai simplu sa nu faci nimic, sa mergi la serviciu doar sa-ti bei cafeaua.
  In Romania urmatorul proverb se potriveste cel mai bine:
  „Cei care stiu sa faca ceva,fac.
  Cei care nu stiu sa faca nimic,îi invata pe altii cum sa facă”

 6. Domnul Bolojan a făcut din Oradea un oraș cu adevărat european urmează ca județul Bihor sa ia urma Oradiei ,Dumnezeu sa îi dea Multă sănătate domnului Bolojan.