G4Media.ro

Bolojan anunță finalizarea licitației pentru construcția centurilor metropolitane ale Oradiei, contract adjudecat…

sursa foto: Facebook/Ilie Bolojan

Bolojan anunță finalizarea licitației pentru construcția centurilor metropolitane ale Oradiei, contract adjudecat pentru suma de 38 de milioane de euro: Până în toamna anului viitor, firma Porr ar urma să construiască trei centuri noi în Oșorhei, Nojorid și Sântandrei

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, anunță că s-a finalizat procedura de licitație privind atribuirea contractului de construcție a centurilor metropolitane ale Oradiei, care au ca scop fluidizarea traficului la intrările în municipiu.

Câștigătorul licitației este firma PORR Construct care va avea ca sarcină contractuală să definitiveze lucrările până în toamna anului viitor. Licitația a fost adjudecată la prețul cel mai mic ofertat, de peste 38 de milioane de euro.

„Firma Porr ar urma să construiască trei centuri noi, în lungime totală de aproape 20 de km, în Oșorhei, Nojorid și Sântandrei. De asemena, se vor reabilita și aproape 13 km de drum județean între Oșorhei și Copăcel”, a detaliat Ilie Bolojan.

El a menționat că în cazul în care nu vor exista contestații în privința desemnării câștigătorului licitației, contractul de execuție se va semna la începutul lunii februarie.

„Având în vedere că proiectul tehnic este realizat, lucrările vor putea începe imediat ce vremea ne va permite, din primăvară urmând să se lucreze pe toate cele patru tronsoane”, a adăugat Bolojan.

Liderul Consiliului Județean Bihor a explicat că lucrările la cele trei centuri vor fi începute din bugetul instituției pe care o conduce și că în a doua jumătate a acestui an ar urma să se treacă la finanțarea pe fonduri europene.

De asemenea, la începutul lunii februarie sunt așteptate și ofertele pentru centura Biharia – Paleu. „Din toamna acestui an ar urma să înceapă lucrările și la acest nou proiect”, arată Bolojan.

„Această rețea de centuri radiale din Zona Metropolitană a Oradiei și inelul metropolitan vor asigura, de anul viitor, o circulație fluentă la intrările în oraș, vor reduce poluarea, vor scădea numărul de accidente și vor constitui noi coridoare de dezvoltare”, a transmis Ilie Bolojan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Pana va fi gata poate își recuperează și domnul bolojanbpermisul de conducere. O idee buna ar fi ca pe centurile respectiva sa nu existe limite de viteza. Nu ca să ii dea talpa lumea ci ca sa scurteze timpul de tranzit. Pana la urma progresul înseamnă și viteza, altfel rămâneam la carul cu boi.

  2. Îl vrem pe Bolojan la Ministerul Transporturilor sau al Dezvoltării! Prim-inistru ar fi ideal!!! Problema este că nu rezonează cu p.apagalii de la București, sau parveniții de prin elitele politice ale vremii!

  3. no cai bine „Oradiei”.

  4. Unul dintre putini oameni de calitate din fostul PNL

  5. Se aude și la Cluj? Unde primarul ” O să” promite centura de 20 de ani.

  6. Asta e prima șosea de centură sub formă de bețe.