G4Media.ro

Bogdan Licu, la discuții cu procurorul care a deschis ancheta în cazul…

Bogdan Licu, la discuții cu procurorul care a deschis ancheta în cazul Sorina pe tema reținerii pașaportului copilei / Judecătoria Slatina a amânat pentru 18 iulie decizia privind posibilitatea fetiței de a pleca din țară, în SUA, împreună cu familia adoptivă

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare, Secția Specială îi va preda Sorinei pașaportul ridicat în urma perchezițiilor, ceea ce înseamnă că familia adoptivă poate pleca oricând din țară cu fetița.

Articolul inițial: Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, discută cu procurorul de la Secția Specială care a deschis ancheta în cazul adopției Sorinei despre posibilitatea interzicerii părăsirii țării de către fetiță.

„Voiam să fac acest lucru mai demult, dar având o sentință definitivă, m-am gândit să am o discuție. Voi pune niște întrebări vizavi de reținerea pașaportului”, a declarat procurorul general interimar, la intrarea în sediul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), unde urmează să discute cu procurorul de caz, Mihaiela Iorga Moraru, și cu conducerea unității de parchet.

Întrebat dacă reținerea pașaportului nu ar fi o măsură abuzivă, Licu a spus că nu poate să răspundă la această întrebare pentru că nu a discutat cu procurorii secției.

„Vreau să aflu motivația pentru care i s-a reținut pașaportul. Am venit eu aici pentru că ei sunt mai mulți și eu unul singur”, a precizat Licu.

”Niciodată nu am intervenit într-o anchetă și am spus tot timpul că niciun procuror șef din această țară nu are dreptul să ceară unui coleg, unui subordonat și să-i indice ce să facă într-un dosar. În același timp, orice șef din țara asta, pe aria lui de competență este obligat să știe ce dosare sunt în lucru și ce fac colegii”, a mai spus procurorul general interimar.

El a precizat că se așteaptă la o deschidere din partea colegilor de la Secția Specială.

Întrebat și dacă nu a constatat o stângăcie a Ministerului Public în jurul cazului Sorina, Licu nu a vrut să comenteze, motivând că este o anchetă în curs.

Licu a ajuns la Secția Specială în ziua în care Judecătoria Slatina era așteptată să ia o decizie cu privire la cererea lui de emitere a unei ordonanțe președințiale pentru ca ca Sorina să nu plece, momentan, din țară. Instanța a mânat luarea unei decizii până pe 18 iulie.

„Acea cerere care se află pe rolul Judecătoriei Slatina nu urmărește altceva în plus față de ce am facut până acum, ci doar ca acel copil, Sorina, să beneficieze de o consiliere psihologică pe durata a trei lui, înainte de a pleca din țară. Eu, ca procuror general și ca om, aș fi foarte multumit dacă acel copil ar beneficia de asistență psihologică, consiliere psihologică care să aibă loc în România, într-o limbă pe care el o cunoaște și astfel, atunci când va pleca din țară să fiu împăcat cu situația în care se află. Asta m-a interesat tot timpul, nu altceva, nu campanie. Interesul copilului. Sunt și eu tată, sunt om și nu puteam, repet, să stau să aștept”, a declarat Licu, pe 11 iulie.

Context 

Procurorul general interimar Bogdan Licu a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială către Tribunalul Mehedinţi, prin care a solicitat interzicerea părăsirii ţării de către minoră. Tribunalul Mehedinţi a declinat competenţa către Judecătoria Drobeta Turnu Severin, de unde a ajuns la Tribunalul Olt, iar într-un final la Judecătoria Slatina.

Licu a contestat în instanţă și decizia judecătorilor prin care fetiţa din Baia de Aramă a fost dată spre adopţie şi a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră.

Curtea de Apel Craiova a hotărât, pe 11 iulie, să respingă cererea lui Licu de revizuire a adopţiei Sorinei, aceasta urmând a rămâne în continuare la soţii Săcărin, cu dublă cetăţenie română şi americană, care au adoptat-o. Aceeași instanță a respins, pe 5 iulie, cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adopţiei în cazul fetiţei din judeţul Mehedinţi.

Foto: Bogdan Licu, procurorul general interimar al României. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Abuz fără nicio discuție.
  Procurorul SS nu avea niciun drept legal să rețină pașaportul Sorinei.
  În primul rând SS nu e organ de poliție.
  În al doilea rînd, Sorina nu este anchetată având emisă o dispoziție de control judiciar și, cel mai important lucru, Sorina nu este magistrat ca să poată fi anchetată de SS.
  Sunt pur și simplu șicane făcute de niște neica nimeni care au ajuns la putere.
  O să le iasă pe nas până la urmă. Fraieri ar fi părinții adoptivi ai Sorinei dacă nu i-ar da în judecată pe cei de la SS în frunte cu acest stidard al comportamentului ceaușit, licu, zis și procuror general interimar.

  • Fraierii de parinti adoptivi risca sa fie anchetati pentru dare de mita. Doar ca ambasada SUA o sa intervina pentru ca ei sunt mai egali decat celelalte ambasade.

  • Trol nepriceput, ai vorbit cand trebuia sa taci!

 2. Vezi sa nu-l superi cu intrebari prea dure,licule,ca nu mai pupi fonctiia de la voiculescu neam!

 3. Madam’ Iorga, dupa ce s-a intors in magistratura, incearca si ea sa le faca pe plac actualilor „stapani”…. Dar viata-i scurta…..

  • Marius, ai trecut la amentari?! Din parte cui?

   Unul di copii doamnei Iorga a suferit un „accident” pe o trecere de pietoni. Fii atent tu la ce faci.

   Daca ai luat pilola albastra a lui Barna … ma tem ca curand te vei linisti si… pe vecie! Vei fi si tu unul dintre cei alesi sa platesca 30.000 de euro pe luna „familiei” sacarin 🙂 potrivit cererii avocatelor acesteia depusa astazi la Tibunalul din Slatina 🙂

 4. Intai destructurati mafia traficantilor de copii formata din politicieni PSD si desfiintati operatiunea ”justitie fa-te ca lucrezi” daca doriti salvarea Sorinei.
  https://www.b1.ro/inregistrari/aktualitatea-romaneasca