G4Media.ro

Bogdan Chirițoiu a fost ales în conducerea ACER, instituție – cheie în…

Bogdan Chirițoiu a fost ales în conducerea ACER, instituție – cheie în domeniul energiei din UE

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a câștigat competiția din UE pentru unul dintre cele trei locuri în Consiliul de Administrație al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER). ACER este o instituție-cheie în piața energiei, având rolul de a coordona activitatea arbitrilor naționali ai piețelor energetice și de a o coordona cu marile politici din domeniu ale UE.

Chirițoiu devine al doilea român membru în CA al ACER, după fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu. Iulian Iancu și Dan Gheorghiu, care au candidat și ei în trecut, nu au reușit să câștige.

În cursa pentru cele trei locuri vacante din conducerea ACER s-au înscris opt candidați, decizia finală urmând fiind luată vineri de Consiliul UE. Candidatul României s-a luptat cu reprezentanți din Franța, Italia, Polonia, Suedia, Bulgaria, Cehia și Slovacia.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat rezultatul pe contul său de Facebook. El a mulțumit Reprezentanței României pe lângă UE și lui Nicolescu pentru susținerea candidatului.

Chirițoiu (49 de ani) conduce Consiliul Concurenței din 2009, perioadă în care instituția a realizat investigații majore în piețele telecom, bancar, asigurări, energie, investigații soldate cu amenzi de sute de milioane de lei, confirmate de instanțe.

Anterior, el a fost consilier de stat la Administrația Prezidențială (2005 – 2009) și șeful delegației României la Comitetul de Politici Economice al Uniunii Europene, asistent Universitar – Universitatea Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Politice.

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Il doare la basca si p-asta! Cand l-am intrebat de ce nu se implica in analizarea prabusirii „controlate” a sistemului bauspar, mi-a raspuns ca nu e de competenta Consiliului Concrentei!!!
    La fel nu a fost de competenta nici a BNR, a ARB, nici a ASF, nici a ANPC, nici a Administratiei Prezidentiale, a nimanui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.