G4Media.ro

Bogdan Aurescu: Ziua Națională, prilej de a reafirma importanţa promovării intereselor naţionale…

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe

Bogdan Aurescu: Ziua Națională, prilej de a reafirma importanţa promovării intereselor naţionale în realizarea politicii externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă miercuri, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale, că acest moment reprezintă un prilej de a reafirma importanţa promovării intereselor naţionale în realizarea politicii externe.

„Ziua Naţională a României este, pentru mine, un prilej deosebit de a transmite românilor de pretutindeni gânduri de sănătate, bunăstare şi prosperitate, chiar şi într-un context global dificil, influenţat în continuare de efectele pandemiei de COVID-19 şi de multiple provocări. Pentru noi, românii, 1 Decembrie reprezintă mai mult decât marcarea unui moment istoric important – este un reper simbolic al solidarităţii noastre în faţa tuturor dificultăţilor cu care ne-am confruntat ca naţiune, pe care le-am depăşit şi le vom putea depăşi în continuare, cu încredere în forţa noastră proprie. Pentru diplomaţia română, Ziua Naţională reprezintă şi un prilej pentru a reafirma importanţa centrală a promovării tot mai eficiente a intereselor naţionale în realizarea politicii externe, precum şi protejării tot mai performante a intereselor şi drepturilor cetăţenilor români în străinătate”, a declarat Aurescu, în mesajul său transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

El a menţionat că, pentru Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin misiunile diplomatice şi consulare ale României, oferirea adecvată de asistenţă consulară şi gestionarea situaţiilor dificile în care s-au aflat sau se vor afla cetăţenii români continuă să reprezinte linii prioritare de acţiune.

„În acest sens, lecţiile învăţate în timpul pandemiei au dat şi startul unui proces de adaptare instituţională şi societală pe termen lung, prin reafirmarea valorilor noastre fundamentale şi a ataşamentului faţă de norme şi principii democratice, cu obiectivul creşterii rezilienţei ca stat şi societate în faţa provocărilor de orice natură şi a capacităţii de gestionare la cei mai înalţi parametri a riscurilor, ameninţărilor şi provocărilor regionale şi globale”, a afirmat Bogdan Aurescu.

Acesta a precizat că, în aceeaşi măsură, în plan diplomatic, consolidarea rezilienţei strategice a României şi a relevanţei sale pe plan extern face parte din viziunea pentru viitor. Aurescu a adăugat că, ancorată în valori şi obiective strategice pe termen lung, diplomaţia română a construit şi dezvoltat, în ultimul an, repere importante în această direcţie.

 

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Care?
  Aia care te trateaza ca pe un gunoi? Cei care iau spagi?
  Las-o ca macane!

 2. Mai degraba interesele crimei organizate nationale ce comite atrocitati asupra populatiei oneste.

 3. Si-n restul timpului ce promovezi, nene?

 4. Nea Tovarasu, ai dreptate !! OECD zero rezultate , Vize SUA zero rezultate . Te straduiesti nu gluma !!!!

 5. Care interes national? Romanii vor doar sa fure.

 6. Luati cu mustar, domnule Aurescu. Ce interes national poate avea un presh?

 7. Aurescule, ne-ai innebunit cu juristii in diplomatie, de parca in fiecare zi impartiti granite, de ce nu te faci ministru in locul lui perdoiu? Nu ai skillsuri de diplomat nene.