G4Media.ro

Bogdan Aurescu, discuții pentru construcția căii ferate Constanța – Gdansk: ”Pe lângă…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Bogdan Aurescu, discuții pentru construcția căii ferate Constanța – Gdansk: ”Pe lângă un interes economic, aceasta are și o componentă legată de mobilitatea militară”

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a anunțat luni seară că în agenda zilei, pe lângă reuniunea Consiliului Afaceri Externe ce s-a desfășurat luni la Bruxelles a existat, pe lângă problemele provocate la granița dintre Polonia și Belarus, și construcția căii ferate dintre Constanța și Gdansk.

”Pe lângă un interes economic, aceasta are și o componentă legată de mobilitatea militară pe frontul estic al NATO”, a anunțat ministrul în cadrul unei emisiuni la Digi24.

Despre acest proiect s-a vorbit prima dată în octombrie 2020.

„Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo. (…) România, împreună cu Polonia, reprezintă aliați esențiali în apărarea Flancului Estic al Europei împotriva agresiunii Rusiei”, a declarat atunci ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman.

Proiectul presupune conexiuni între elemente de infrastructură deja existente, completate acolo unde este nevoie.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește și:

Bogdan Aurescu participă la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles/ Discuții despre situația din Belarus și mic-dejun cu ministrul de Externe al Ucrainei

Proiect de infrastructură uriaș: Americanii construiesc cale ferată și autostradă din Portul Constanța în Gdansk/ Ambasadorul Zuckerman: Un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Problema e cine o intretine.

 2. In timp de razboi arunci sinele in aer si se duce naibii componenta militara ca sa nu spun ca e gandire din al 2 lea razboi mondial.
  Mai aruncam banii pe ceva inutil , mai bine modernizam falimentul ala de CFR.

 3. Trăim un moment Carol I, reluăm de la zero transportul feroviar, faţă de ţările cu TGV-uri. Iar ideea a venit de afară!

  • Ce gluma buna. Orasele nu au apa calda si cladura si noi visam la transport feroviar :)))

   Starea actuala este mai proasta ca la 1980

 4. Cu cine sa aperi flancul estic? Cu 2 milioane de cimpanzei votanti AUR? Pai pe astia si cand le calca mujicul rus cu bocancul pe capul ala analfabet o sa strige ca nu vor sa fie colonie UE!!

  • Rusii nu isi mai pierd vremea cu dresajul cimpazeilor romani care se fura si ucid unii pe altii cu o cruzime de nedescris.

 5. aurectu..amor libidinos cu neoconii …daca trec tancuri,tunuri americane se fac caile ferate…

 6. Ce idee stupida sa discuti un asemenea subiect in anul 2021.
  S-a adus aici tot armamentul SH american , facem CFf pana la Gdansk si nu facem celebra A7 sau Autostrada Unirii pe flancul estic?
  E o prostie monument!

 7. Poate vor sa circule cu automotoarele Malaxa pe ruta asta

 8. Ti-a bagat Zukerman ala prostiile astea in cap. Nu se va face niciodata, nici cale ferata, nici autostrada de la Constanta la Gdansk. Te-a pacalit ca pe proști.

 9. Ar trebui finantata din banii nostri si ai polonezilor pentru a nu fi legati de UE. Noi nu aparam UE aici, ci ne aparam pe noi si aliatii nostri strategici.