G4Media.ro

Bode: Noile date prezentate de agenția europeană Frontex arată că România nu…

Sursa foto: Facebook / Frontex

Bode: Noile date prezentate de agenția europeană Frontex arată că România nu se află pe principala rută de migrație din Balcani

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că agenția europeană Frontex a prezentat joi la reuniunea miniștrilor de Interne din UE date care ar demonstra că România nu se află pe principala rută de migrație din Balcani, așa cum a susținut Austria.

”I-am cerut (ministrului austriac de Interne – n.red.) ca Austria să revină la sprijinul constant arătat față de aderarea României, astfel încât procesul de aderare la spațiul Schengen să se finalizeze cât mai curând posibil. Cu atât mai mult cu cât noile date prezentate la Stockholm de către agenția europeană FRONTEX confirmă încă o dată că România nu se află pe principala rută de migrație din Balcani”, a scris Lucian Bode joi pe Facebook.

El a relatat întâlnirea cu ministrul austriac de Interne din cadrul Consiliului informal pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) organizat la Stockholm de Suedia, care deține președinția rotativă a UE.

”Am discutat cu omologul meu austriac, Gerhard Karner, și sunt încrezător că în perioada următoare vom relua dialogul bilateral, întrucât România are o așteptare legitimă ca Austria să își reconsidere poziția exprimată la vot în luna decembrie a anului trecut”, a mai scris Bode.

Reamintim că Austria a blocat în decembrie 2022 aderarea României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație Schengen pe motiv că România e una dintre țările aflate pe principala rută de migrație ilegală spre Austria. România a respins atunci acuzațiile, utilizând datele agenției europene Frontex.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Asa este. Insa Romania se afla si ea, pe aceasta ruta.

  2. Mai nea Bode, dupe bre acasa,ti-ai pierdut orice credibilitate. Asta e, se intampla cand vrei mai mult decat poti sa duci.Faci rau tuturor ramanand in guvern.

  3. Ce baiat destept e nea Bode. Fin cunoscator, ce mai, competent. Doctor si nu numai … Sa-i dea Iohannis putere si incredere. Tupeul vine la sine.

  4. Nu vă mai luați de bode,că-i hot și plagiator.Important că-i ardelean și ăștia au liber la furat,că-s din sămânță aleasă

  5. Asta este prost cat duce trenul.Cu Austria si Olanda trebuie sa negociezi dacă vrei ceva.El o da cu a lui,Austria face ce vrea ea.Om nesuferit ,frate de cruce cu Blaga.Asa promitea marinarul betiv,Blaga ne bagă in Schengen si Udrea in faliment.

  6. Prima dată am citit „Noile prezervative Frontex”.

  7. Cu Austria , negocierile s-au terminat. Trecem la un alt nivel, la cel economic. De fapt partea asta doare cel mai tare, că 7 la sută din PIB-ul acestei țărisoare din centrul Europei nu-i de colo. Cred că Nehamer , dacă va mai face multe nazuri vis-a-vis de România, tot austriecii îl vor răstigni.