G4Media.ro

Bode: Dacă OMS ne spune că există riscuri, vom impune carantina și…

Bode: Dacă OMS ne spune că există riscuri, vom impune carantina și pentru persoanele vaccinate care vin din zona Africii de Sud

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, vineri, după ședința de Guvern, că, dacă OMS anunță clar că există riscuri privind nouta tulpină a coronavirusului, atunci România va impune carantina și pentru persoanele vaccinate care sosesc din zona Africii de Sud.

Lucian Bode a spus că, dacă este necesar, țările respective vor fi incluse în zona roșie a statelor cu risc epidemiologic, ceea ce înseamnă carantinarea pentru persoanele care sosesc din zona respectivă.

Întrebat dacă este vorba de carantină și pentru persoanele vaccinate, Bode a răspuns afirmativ.

Potrivit reglementărilor în vigoare, persoanele vaccinate sunt exceptate de la carantină la sosirea în România chiar dacă vin din țări din zona roșie. În hotărârea CNSU adoptată chiar vineri și care intră în vigoare miercuri, Botswana, țara de origine a noii tulpini, este în zona verde, pentru care nu se aplică niciun fel de restricții pentru persoanele care sosesc în România, iar Africa de Sud este în zona roșie, însă persoanele vaccinate nu intră în carantină.

Ministrul Afacerilor Interne a vorbit despre eventuale măsuri, fiind întrebat de ce guvernul a adoptat măsuri de relaxare, în condițiile în care majoritatea statelor europene introduc noi restricții.

„Mai avem în România trei județe în scenariul roșu, vedem că rata de infectare este în scădere, dar ne uităm cu îngrijorare la ceea ce spune OMS cu riscurile care ar putea să vină din Africa. Vom vedea raportul OMS și noi azi adoptăm o hotărâre a CNSU prin care vom stabili lista țărilor cu zonele verzi, galbene, roșii și dacă OMS ne spune foarte clar că există riscuri eu cred că România va introduce în zona roșie aceste țări și înseamnă carantinare”, a afirmat Bode, adăugând că este vorba despre carantinare chiar dacă sunt persoane vaccinate.

Context.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de mutaţii care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă.

Varianta B.1.1.529 prezintă un număr „extrem de ridicat” de mutaţii, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani.

Noua variantă a coronavirusului detectată pentru prima dată în Africa de Sud a fost descoperită și în Israel, anunță BBC News, citând presa din Israel.

Marea Britanie a decis deja să impună restricții de călătorie pentru șase state din Africa. Singapore și Israel au luat măsuri similare.

Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor din sudul Africii, din cauza noii „variante îngrijorătoare” a coronavirusului B.1.1.529, a anunțat Ursula von der Leyen.

Germania, Italia și Franța au decis primele restricții.

Citește și

Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor din sudul Africii, din cauza noii variante a coronavirusului / UPDATE Germania și Italia au impus restricții pentru călătorii din regiune, Franța a suspendat de urgență sosirile din Africa australă

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Exista riscul ca Bode sa fie uberprost,ce-i de facut?

 2. Iar vorbește asta de pe bancheta din spate?

 3. Este normal ca autoritatile sa ia masurile care se impun la nevoie, asta si asteptam.

  • În cazul tău ce să facem? Îți anihilăm singurul neuron?

  • Nu știu în numele cui vorbiți dar cred că fiecare trebuie să aibă grijă de neuronii săi mai bine altfel era o vorbă în popor cu câinele care moare de drum lung.

 4. Carantina severa (pe bune) pentru toți cei care vin din Africa, fără excepții, de azi.
  Si apoi mai vedeți ce zice OMS-ul.

 5. Ma gunoiule, OMS nu e informat de statul roman ca Arafat minte de usuca iar crima organizata din MAI e spalata de umbrela infractionala aSIIJ.

  • Stai linsitit, OMS stie cu cine sta de vorba. Cin’ s-aduna s-aseamana.

 6. nu se poate domnule, lasati-le sa vina acasa, ca vara aceasta, si atunci vaccinatii umblau peste hotare, ei au drepturi … si certificat verde, care invinge pandemia !