G4Media.ro

Boc face apel la asociațiile de proprietari din Cluj-Napoca să trimită cereri…

Sursa Foto: Facebook/Emil Boc

Boc face apel la asociațiile de proprietari din Cluj-Napoca să trimită cereri pentru plantarea copacilor / Primăria trebuie să planteze 100.000 de arbori până în 2030

Primarul Emil Boc a făcut, miercuri, un apel la asociațiile de proprietari din Cluj-Napoca să trimită solicitări la primărie pentru plantarea de copaci, soluția făcând parte din strategia munipalității pentru un oraș mai verde, relatează Cluj24.

„Trimiteți solicitări de copaci la primărie, aveți grijă de orice petec de spațiu verde de lângă blocuri. Primăria trebuie să planteze 100.000 de copaci până în 2030. Ajutați-ne ca să vă putem ajuta”, a spus Boc.

Edilul le-a explicat reprezentanților asociațiilor de proprietari despre viitoarea strategie care va fi implementată la nivelul orașului „3,30,300” și care se referă la faptul că o persoană trebuie să vadă 3 copaci de la geamul casei, să existe 30% acoperire cu coronament de copaci în fiecare cartier, iar distanța până la cel mai apropiat parc public sau spațiu verde să fie de maxim 300 de metri.

De asemenea, acesta a promis un sprijin financiar suplimentar, un bonus, asociațiilor dar și celor care locuiesc la case și  își amenajează pereți verzi, acoperișuri și terase verzi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...